0   16
3   37
3   39
3   39
7   37
2   38
3   32
6   26

Därför är det så viktigt att spara pengar

Reklam | Detta inlägget är ett annonssamarbete med Payup.se | Reklam
Därför är det så viktigt att spara pengar

I början av detta året så skrev jag ett blogginlägg om vad mina mål för 2021 var. Bara efter en månad så känner jag att det är så otroligt mycket som har hunnit förändras. Det stora målet om att köpa lägenhet är fortfarande det samma och det är där vårt fokus fortfarande ligger genom att spara pengar.

Därför är det så viktigt att spara pengar

Jag har äntligen lyckats få min sambo intresserad av börsen så nu investerar vi båda två i både aktier och fonder varje månad. Sparandet blir så mycket roligare när man kan göra det tillsammans. Jag har ju också turen att min bestie älskar ekonomi lika mycket som jag. Vi stöttar varandra och ger varandra många tips.

Jag har varit väldigt öppen med er om att min privatekonomi har varit lika med noll i flera månader. Jag har fått plocka från mitt sparkonto. Det är naturligtvis aldrig roligt att ta från sparkontot men det är så viktigt att ha sparade pengar! Ingen hade trott att Corona skulle bli så stort som det blev. Att det skulle påverka hela världsekonomin. Det är många som har haft problem med både A-kassan och Alfa kassan. I såna här stunder är det så viktigt att man har sparade pengar så att man klarar sig.

Därför är det så viktigt att spara pengar

Även fast jag har stått helt utan inkomst så har jag känt mig relativt trygg tack vare mitt sparande. Jag sparar pengar på ett sparkonto med hög ränta vilket betyder att jag varje månad tjänar ca 10 kronor bara genom att ha mina pengar på de sparkontot. Sen investerar jag varje månad i aktier och fonder. Kan jag som har en sån oregelbunden inkomst spara ihop så mycket som jag har gjort helt på egen hand så kan du också det. Ibland behöver man bara kanske lite vägledning för att veta hur man ska börja.

Payup är en hemsida som vägleder dig till att fatta rätt ekonomiska beslut. Oavsett om du behöver ta ett lån, försöka din nya bil eller byta elavtal så finns Payup där för dig och hjälper dig hitta rätt.

Jag tror inte att jag hade varit så här ekonomisk när det kommer till min privatekonomi om jag inte haft den bakgrunden som jag har. Att leva med en ensamstående mamma som alltid haft lån. Där ekonomin aldrig har varit bra. Jag minns när jag kom hem till mina vänner och blev helt chockad över hur mycket mat de hade i kylskåpet. För i vårt kylskåp fanns bara ett smörpaket. Det är inte förrän nu i vuxen ålder som jag inser att jag var vad man kallade ett fattigt barn. Vi hade inte alltid mat hemma. Jag hade inga idrottsskor för det hade vi inte råd med.

Även om det inte alltid var lätt så tror jag inte att jag hade varit lika duktig med min ekonomi om jag inte hade haft den bakgrunden som jag har. Om man alltid har haft pengar runt omkring sig så har man ingen aning om hur det är att leva ett liv där det inte finns pengar. Det kan nog vara lätt att ta det förgivet. Oavsett vart man befinner sig i livet så är det viktigt att ha ett sparande. Även om man har en väldigt dålig ekonomi och kanske bara kan spara 20 kr varannan månad så är det alltid bättre än att inte spara något alls. Man måste börja någonstans.

Dela

8 Kommentarer

 1. 1 februari, 2021 / 20:00

  Nu när jag bytt jobb och tjänar lite mer i månaden ska jag banne mig börja spara också 😀

 2. yeastofashion
  1 februari, 2021 / 20:33

  Så bra inlägg! Har också hört många som investerar i aktier 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   2 februari, 2021 / 11:24

   Under 2020 så var det väldigt många nya som hittade till börsen vilket är så roligt 😀 Dumt att ha pengarna på sitt bankkonto där de förlorar i värde.

 3. 2 februari, 2021 / 10:23

  Verkligen så himla sant och bra!! Så viktigt att spara och man får göra det bästa man kan av det man får in varje månad!!

 4. Zerina
  2 februari, 2021 / 18:44

  Håller med, jag är också fattig barn. Växte upp under kriget i Bosnien, hade knappt pengar till bröd. Då lär man sig uppskatta mer allt man har idag. Har sparat sen jag börjat jobba både till barnen och en som jag kallar ”akut fall” sparande, jag tycker det är skrämande om jag skulle bli utan jobb och inkomst.

  • dixiwonderland
   Författare
   2 februari, 2021 / 19:18

   Kan inte ens föreställa mig det du har fått gå igenom. Starkt av dig att vara där du är idag och bra att du investerar i dig själv och dina barns framtid. Har du inte fonder eller aktier så rekommenderar jag starkt att ha ett sparkonto med hög ränta så att dina sparpengar växter varje månad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.