2   21
0   26
2   58
4   79
4   36
0   22
2   43
5   27

30 års dag | Upper House Spa | Heaven 23

30 års dag | Upper House Spa | Heaven 23
30 års dag | Upper House Spa | Heaven 23

Vi har precis kommit hem från vår mini weekend på Upper House som jag berättade om tidigare. Vi längtade verkligen efter att få komma bort. Men något som är tydligt är att det spelar ingen roll hur långt man åker. Sorgen följer med en. Jag tror vi båda hade i bakhuvudet att det jobbigaste skulle bli att komma hem. Men vi försökte göra det bästa av situationen. Vid incheckning så ska man få en välkomst drink men det fick aldrig vi. Jag vet faktiskt inte varför. När ett par nya gäster anlände och satte sig bredvid oss så fick de välkomstdrink direkt. Det är såna här små detaljer som lyfter hela ens vistelse. Så vi blev besvikna, deras välkomst drinkar är alltid väldigt goda.

Det är som sagt de små detaljerna som gör att man vill komma tillbaka

Som jag kanske har nämnt tidigare så bokade jag detta den 30 Augusti. Alltså nästan en månad innan min födelsedag. När jag väl bokade så skrev jag att vi kom för att fira min födelsedag och att jag önskade utsikt över Liseberg. Rummet gjorde oss inte besvikna! Jag har bott i de rummet tidigare när jag och min bestie sov över. Det fanns ett badkar (som vi dock aldrig använde) och sen hade de gett oss en liten present. Detta uppskattade jag väldigt mycket. Det är som sagt de små detaljerna som gör att man vill komma tillbaka. Vi drack lite prosecco medan vi väntade på att klockan skulle bli 17:00.

Upper house, utsikt över Liseberg och lite prosecco.
heaven 23
utsikten från heaven 23 i göteborg

Heaven 23

När jag bokade övernattningen på Upper House så bokade jag även bord på Heaven 23. Det var den enda restaurangen som gick att boka vid tillfället. Men när vi kom dit så såg jag att de även hade öppet på Westcoast (vi åt där sist vi var där) så jag antar att alla restaurangerna hade öppet. Det var första gången som vi åt på Heaven 23 men jag kan varmt rekommendera det. Utsikten var magisk och det var även maten!

Drink: Alkoholfri, minns ej namnet på den men super god.
Förrätt: Ost & chark – Cornichoner – Oliver – Marmelad

Då jag inte är mycket för alkohol så beställde jag in en alkoholfri drink och den var så himla god! Vi valde också att dela på en chark bricka. Den vita mögelosten var så himla god tillsammans med skinkorna.

King Size Deluxe
Räkor – Rågbröd – Ägg Majonnäs – Sallad – Löjrom

Min sambo tog deras berömda räkmacka. Han gav den 4/5.

Hängmörad ryggbiff
Smörad svampsky – Majrova – Hjärtsallad – Havre – Smörböna

Ryggbiff är en av mina personliga favoriter. Jag åt det sist när vi var på Fars Hatt så jag bestämde mig för att även prova den här på Heaven 23. Jag hade önskat att köttet var lite mer kryddat men då det fanns salt och peppar på borde så gick det bra. Vill även säga att jag är absolut inte en person som har mycket kryddor på min mat, men köttet var väldigt smaklöst. Men förutom det så smakade allt fantastiskt! Det var verkligen en fest i munnen.

Crème brûlée

Till efterätt tog vi båda en Crème brûlée.
Sambon beställde även in en kaffedrink till.
Crème brûlée var väldigt god. Gott att få något sött efter maten.

Jag kan varmt rekommendera Heaven 23 för dig som vill ha en magisk utsikt, god mat och drinkar. Personalen var väldigt trevlig och tillmötesgående. Jag upplevde det också som att det är bäst att boka bord om man ska hit. Dom har även en Bar men den vet jag inte riktigt hur den fungerar. Om det endast är drinkar eller om det även går att beställa in små tilltugg. Efter maten så åkte vi ner till rummet för att byta om då vi hade bokat tid på deras spa. Kan inte rekommendera att äta en tre rätters innan man ska till spat haha.

Det fanns inget Corona tänk överhuvudtaget på Upper House Spa

Tråkigt nog så var spat helt fullproppat med folk. Det finns tre olika pooler att vilja mellan. Den mest populära är deras utomhus pool. Tyvärr så var vi hela 13 personer i den poolen samtidigt vilket gjorde att vi valde att gå in. Det fanns inget Corona tänk överhuvudtaget på Upper House Spa. Jag har varit där flera gånger tidigare men det har aldrig varit så mycket folk som det var igår. Jag påpekade detta vid utcheckning och fick då veta att spat var fullbokat. Personen vid utcheckningen sa att vi kunde sagt till personalen så hade de sett till att det inte var så mycket folk. Men jag tycker ärligt talat att det är mitt ansvar att gör det.

Både jag och min sambo blev besvikna över detta

Dom vet att det är Coronatider så dom borde ha personal som går runt och ser till att folk inte stannar över den tiden som de har bokat och att det inte är för många personer samtidigt i poolerna. Både jag och min sambo blev besvikna över detta. Betalar man så mycket pengar som vi faktiskt gjorde (5592 kronor vilket inkluderar maten på Heaven 23 och parkering) så förväntar jag mig att personalen har koll på såna saker. Förhoppningsvis så tar de till sig av de jag sa och ser till att det inte är så mycket folk i fortsättningen. När vi var klara på spat så åkte vi ner till rummet där vi duschade av oss och sedan la oss i sängen för att se film. Jag var dock så trött så jag somnade strax efter tio på kvällen.

Något som var annorlunda nu jämfört med tidigare var att de har tre olika sittningar vid frukost. Tidigare så tror jag de har haft frukost mellan 07-11 men nu fick man vilja mellan 08-09, 09-10 eller 10-11. Vi valde 09-10. Tyckte att deras frukosttänk fungerade bra. Det var bra mellanrum mellan varje bord och istället för buffé så fick man även beställa de kalla rätterna via deras meny. Tyvärr fotograferade varken jag eller sambon menyn så jag vet tyvärr inte vad de varma rätterna var för något. Men frukosten smakade super och vi var väldigt nöjda. Övernattningen i sig var inte den bästa som vi haft där (syftar på missen med välkomstdrinken och sen spat) men vi kommer absolut åka tillbaka.

Dela

11 Kommentarer

 1. 4 oktober, 2020 / 18:54

  Men wow 😀 men dumt att de inte hade något corona tänk.. så tråkigt

 2. 5 oktober, 2020 / 11:28

  Men vilken underbar helg ni har haft 🙂

 3. 5 oktober, 2020 / 19:46

  Så mysigt att komma bort lite, trots sorgen<3 Maten ser riktigt god ut och magiskt utsikt!! Synd med välkomstdrinken och spat dock, hoppas de tog till sig det ang corona. Fina bilder du bjuder på<3

  • dixiwonderland
   Författare
   7 oktober, 2020 / 16:05

   Maten var verkligen jätte god! Nu när du bor i Göteborg så får du gå till Heaven 23 och äta 😀

 4. 6 oktober, 2020 / 07:14

  Märkligt att det inte fanns Corona tänk alls….

  • dixiwonderland
   Författare
   7 oktober, 2020 / 16:05

   Det tycker jag också. Men jag upplever verkligen att folk i Trollhättan och Göteborg inte bryr sig om Corona längre. Ingen håller avstånd, folk går in i en och folk nyser, hostar osv rätt ut…

 5. 6 oktober, 2020 / 15:39

  Låter allt som allt väldigt härligt!! Men konstigt att det var så mycket folk på spaet… där det är bland de viktigaste att hålla koll kan man tycka…

  • dixiwonderland
   Författare
   7 oktober, 2020 / 16:04

   Ja det tycker jag med. Men jag kan bara hoppas att de har tagit kritiken till sig.

 6. 8 oktober, 2020 / 15:12

  Upper House är så fint och mysigt <3 Men dåligt med missen av välkomstdrinken och att de inte var mer noggranna med hur mycket folk det var på spat :O

  • dixiwonderland
   Författare
   12 oktober, 2020 / 10:35

   Med tanke på att vi nästan betalade 6000 kronor för en natt (ink mat då) så känns det inte speciellt kul men får hoppas att det är bättre nästa gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.