4   45
4   26
51   58
0   30
6   30
6   42
0   27
0   19

Mysig dag i Kungälv

regn i kungälv
bohus fästning i kungälv

Igår hade vi en så mysig dag i Kungälv. Detta är min sambos sista vecka på semestern så vi (läs jag) har bokat upp hela veckan. Igår åkte vi som sagt till Kungälv. Det ligger ca 15 minuter från Göteborg. Och nu undrar kanske ni varför vi hänger så mycket där när Göteborg är så nära? Jag älskar deras köpcentrum Kongahälla. Det är rent, snyggt och har ett bra utbud av butiker.

Sen ligger Kungälvs Gardencenter bara 5 minuter från köpcentrumet och det är naturligtvis största anledningen till varför vi åker ner. Blev så glad över att få träffa min fina vän Emily som jag lärt känna tack vare att vi delar samma intresse för växterna. Hon jobbar på Gardencenter och vi har verkligen klickat! Jag köpte med mig två växter hem men det är svårt att hitta växter i butikerna nu. Utbudet är väldigt bra men de växterna som jag vill ha kan endast köpas av privata säljare. Det blir mest att jag köper material när jag besöker växtbutiker.

fars hatt Klassisk Oxfilé på planka
Duchesse, Bearnaise, Baconrulle, Grilltomat
Klassisk Oxfilé på planka
Duchesse, Bearnaise, Baconrulle, Grilltomat
fars hatt Svensk Hängmörad Ryggbiff
Ugnsrostade Grönsaker, Vitlökssmör, Pommes Chateau
Svensk Hängmörad Ryggbiff
Ugnsrostade Grönsaker, Vitlökssmör, Pommes Chateau
fars hatt Rabarber- och Jordgubbs smulpaj med krämig Vaniljsås
Rabarber- och Jordgubbs smulpaj med krämig Vaniljsås

Fars Hatt i Kungälv

Efter lite shopping i butikerna samt lite nya växter så åkte vi till Fars Hatt. Ni kanske minns att vi var där förra sommaren med min sambos farmor och farfar + lillasyster. Hans farmor och farfar älskar Fars Hatt och då maten var så himla god sist så ville vi äta där igen. Det regnade hela dagen igår så det var väldigt mysigt att sitta inne i den stora matsalen och avnjuta en så fantastiskt god middag!

Maten är i toppkvalité. Både jag och min sambo var så himla nöjda med vår mat. Detta är utan tvekan bland mina topp tre restauranger. Personalen var så himla trevlig. Det blev en miss med vår förrätt men då bjöd dom på efterrätten istället och det för mig är service. Har ni vägarna förbi Göteborg så är det verkligen värt att boka bord på Fars Hatt, ni kommer inte ångra er. Bra priser, avslappnad miljö, trevlig personal och fantastisk mat!

Nu ska jag ta och städa här hemma. Igår var jag så himla trött efter att ha varit borta hela dagen så jag orkade inte göra något. Vi såg en riktigt bra film som heter Huset Med Den Mystiska Klockan (The House with a Clock in Its Walls). Finns att se på Netflix. Är rekommenderad från 7 år men hade jag sett den som 7 åring så hade jag dött. Den var riktigt bra gjord men var för läskig för att klassas som en barnfilm i mina ögon. Rekommenderar att ni ser den med eller utan barn. Senare idag kommer både bestie och Kira hit så vi ska ut till skogen och plocka blåbär. Förmodligen sista gången i år för jag tror inte det finns så mycket kvar nu. Hoppas ni får en fin dag.

Dela

11 Kommentarer

 1. 6 augusti, 2020 / 17:16

  Det såg verkligen gott ut också!! Så himla bra service när de kan bjuda på något annat när något bli knas. Då man skaffar sig stamkunder 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   10 augusti, 2020 / 11:55

   Det har du verkligen rätt i 😀 Älskar att gå dit och äta!

 2. 8 augusti, 2020 / 08:13

  Men så mysigt 😀

 3. 8 augusti, 2020 / 12:59

  Men åh så gott de där måltiderna såg ut att vara och färgerna på blommorna i första bilder, wow alltså, den skriker sommar! 😀

 4. 8 augusti, 2020 / 15:12

  Åh vad gott det ser ut <3

 5. 10 augusti, 2020 / 07:48

  Det där såg inte alls Tokigt ut!! 🙂

 6. 10 augusti, 2020 / 20:22

  åh så mysigt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.