7   28
4   34
7   35
1   29
2   36
1   21
1   27
6   40

Zamioculcas Zamiifolia Zenzi

Nu var det ett bra tag sedan som jag skrev ett växtinlägg! Lovar att jag ska bli bättre på det. Denna magiska växt är inte den klassiska Garderobsblomman (även kallad ZZ Plant) utan detta är en släkting vid namn Zamioculcas Zamiifolia Zenzi. Växten på bilden är tyvärr inte min utan min besties. Jag fick ta en stickling av den då jag aldrig har sett denna i butik förutom den gång hon köpte den.

Zamioculcas Zamiifolia Zenzi har ett stort och kraftigt rotsystem. Rötterna innehåller ofta säckar där Zamioculcas Zamiifolia Zenzi förvarar vatten. Därför rekommenderas det att man vattnar den väldigt varsamt. Hellre för lite än för mycket. Stammen är väldigt tjock och smalnar av där bladen börjar växa. Det klarar av att stå i sol som i mörka hörn. Den växer långsamt och tycker om att stå trångt. Dock rekommenderar jag alltid att man planterar om ifall den börjar bli rootbound. De nya bladen växer upp bredvid stammarna och har en ljusare färg.

Detta är den perfekta växten för dig som inte har tid till att pyssla om dina växter. Glömmer du ofta av att vattna så kommer den att förlåta dig då den försvarar vatten både i vattensäckarna men också i stammarna. Jag älskar den trotts att den skiljer sig väldigt mycket från de växterna som jag har här hemma sen tidigare. Ska bli väldigt kul att se hur sticklingen kommer att trivas här hemma hos mig.

Dela

4 Kommentarer

  1. 31 januari, 2020 / 15:31

    Vilken fin växt och kul att du berättar mer om den. 😀 Kramis

  2. 31 januari, 2020 / 21:27

    Oh vilken fin växt, den har jag inte sett innan och så fint med runda blad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.