1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Vi har fått lånelöfte

Vi har fått lånelöfte! Känslorna är lite all over the place just nu. Jag är glad, känner spänning men samtidigt så är jag orolig över vad ett så stort lån innebär. Vi har kämpat för detta ögonblicket i så många år. Sparat och sparat och sparat. För oss så var det viktigt att vi inte går in med alla våra besparingar när vi köper bostad. Ekonominörden i mig hade fått panik om vi hade gjort något sånt.

Vi har fått lånelöfte

Samtidigt som jag är jätte glad över att denna stunden äntligen är här. Så kan inte den oroliga delen av mig låta mig njuta av att vi har nått detta målet. Jag hade mått mycket bättre i detta om jag hade haft en högre lön. I 13 år så har denna lilla lägenheten varit min trygghet. Som barn flyttade jag runt hela 13 gånger så att få en plats som faktiskt känns som hemma var ovärderlig för mig. Tanken var aldrig att vi skulle bli kvar i så här många år. Men ingen kunde veta att bostäderna skulle öka med miljoner.

Och som egenanställd så har det inte varit lätt. Nu när jag har hundarna så har jag äntligen en regelbunden lön men när 60% försvinner i skatt och andra avgifter då blir det inte mycket pengar när de landar på kontot. Rent ekonomiskt så klarar vi oss. Vi hade aldrig fått ett lånelöfte om så inte var fallet. Men mentalt så tycker jag det är väldigt jobbigt. Tankarna går i att vad händer om vi köper en lägenhet men något händer och vi förlorar den och helt plötsligt så står vi utan bostad. Eller om Johan dör. Även om vi har livförsäkring osv så kommer jag aldrig ha råd att ha kvar bostaden. Och lycka till med att hitta en hyreslägenhet att flytta in i. Det kommer att bli bra. Min hjärna vill alltid skrämma upp mig men nu väntar det roliga med att gå på visningar. Så spännande.

Kan inte ni som har köp en bostad dela med er av hur era tankar gick kring de beslutet? Hade ni också en klump i magen eller vad ni bara super peppade på att få flytta och starta ett nytt kapitel?

12 Kommentarer

 1. Sofie
  17 februari, 2023 / 10:14

  Du måste lämna den där företagsformen. Istället för att klaga på skatterna så skall du starta enskild firma med alla dess skattemässiga fördelar. Du har så många möjligheter att minska skatten där med olika avsättningsmöjligheter. Som man bäddar får man ligga och mina ord känns kanske hårda men jag lider med all de som av lathet,dumhet eller vad månde vara betalar onödigt hög skatt. För övrigt så börjar det bli rätt tid att köpa bostad. En köpelägenhet är nog den ekoomiskt sämsta affären just nu. Ett hus förlorar aldrig helt i värde som till exempel en bostadsrätt kan göra. Lycka till och gör nu som jag säger;)

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2023 / 09:32

   Skatten förblir den samma oavsett vilken företagstyp jag har. Hade jag haft utgifter i mina företag så hade jag haft EF eller AB men då jag erbjuder tjänster så behövs det inte. Sen har Sverige den femte högsta skatten i världen (sist jag kollade) och med tanke på hur vårt samhälle ser ut idag så tycker jag att vi har all rätt i världen att klaga.

 2. 17 februari, 2023 / 10:33

  Åh grattis! 🥰 Jag hoppas att ni hittar något som är perfekt för er. Vi tog en försäkring genom våran bank som löser av halva lånet om någon av oss dör. Det fanns även en försäkring som täckte vid sjukdom/plötsliga händelser som ex arbetslös (kommer inte ihåg exakt, men den skippade vi).

  • dixiwonderland
   Författare
   18 februari, 2023 / 10:09

   Tack <3 Åh tack för de tipset, det ska vi ta och kolla närmare på 😀

 3. 18 februari, 2023 / 16:11

  å stort grattis! å förstår dina känslor, lycka till <3

 4. 19 februari, 2023 / 07:58

  Men HUR kul!!!
  Vad letar ni efter? Lägenhet? Hus? 😀
  Kramar!!!

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2023 / 09:33

   Vi är öppna för de mesta men just nu lutar de mest åt lägenhet 😀

 5. 19 februari, 2023 / 17:56

  Stort grattis och vad kul för er!

 6. 20 februari, 2023 / 19:40

  Gud så roligt för er, GRATTIS!!! 😀 Längtar så mycket tills vi är där, men jag fattar att det känns nervöst också, det måste det få lov att göra vid såna stora summor och beslut!! LYCKA TILL i jakten på den perfekta bostaden nu!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.