1   48
1   23
1   26
1   31
4   30
2   21
10   41
3   26

Veterinärmedicinskt laboratorium specialiserat på hästparasiter


Reklam | Detta inlägget är ett annonssamarbete med Maskkontroll.se | Reklam

Equippo Lab hästparasiter

Som ni vet så älskar jag hästar. Jag har skrivit om det några gånger tidigare och följer ni mig på instastories så har ni sett att jag har fått två nya kompisar borta vid Bonzos rehabsim. Smyger med mig morötter varje gång vi ska dit haha. Drömmen om en egen häst kommer alltid finnas och vem vet vad som sker i framtiden. Jag vet att flera av er som läser min blogg har hästar och därför känns det bra att jag kan föra vidare denna informationen till er då alla kanske inte vem om att detta finns.

Equippo lab är Sveriges enda veterinärmedicinska laboratorium som uteslutande är inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik på häst. Laboratoriet grundades 2008 och gör träckprov för häst. Analyserna utförs och bedöms av kvalificerad personal. Veterinärer med specialistkunskaper om hästens parasiter hjälper till med receptutskrift. Laboratoriet samarbetar med distriktsveterinärer i hela landet. Personalen är forskare med flera års kunskap och erfarenheter av parasitologiska analyser.

Det finns betydligt fler hästparasiter än vad jag trodde att det fanns.

Det finns både invärtes hästparasiter och utvärtes hästparasiter så som spolmask, fölmask, bandmask, små/stora blodmaskar, pälslöss, blodsuganade lus, benskabb, knott, svidknott och fästingar bara för att nämna några. Hos Equippo Lab har du möjligheten att få hjälp med alla dessa åkommor och mer. Det finns flera olika typer av analyser att välja bland och via hemsidan finner ni all den informationen som ni behöver. Det som gör det smidigt är att Equippo Lab skickar ut provmaterialet, du packar ner ditt prov, fyller i följesedeln och skickar in ditt resultat. De analyserar provet samma dag som de anländer och sedan får du ett mail senast dagen efter med ditt provsvar. 

På hemsidan hittar du mer information samt priser. Och jag måste säga att jag blir förvånad över hur prisvärt deras analyser är. Som djurägare så vet jag hur fruktansvärt dyrt veterinärkostnader kan vara så jag blev glatt överraskad när jag såg deras prislista. Som djurägare så hoppas man alltid att man inte ska behöva kontakta veterinären men om det nu skulle behövas så är det bra att det finns företag som Equippo Lab då det verkar så himla smidigt.

Dela

2 Kommentarer

 1. 17 februari, 2020 / 21:22

  Det är mycket man inte vet och tack för informationen. 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   18 februari, 2020 / 09:07

   Ja visst är det? Alltid roligt att få lära sig nya saker 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.