0   17
0   31
2   36
1   30
4   43
6   26
4   26
2   21

Växtprodukterna som är ett måste i ditt hem

Reklamlänkar för Wexthuset.com
Växtprodukterna som är ett måste i ditt hem

I detta inlägget så har jag samlat växtprodukterna som jag använder. Jag får dagligen frågor om just vilka produkter som jag använder och vad jag rekommenderar. Tänkte att det blir betydligt enklare om jag samlar alla på ett och samma ställe med länkar till precis allt.

Växtprodukterna som är ett måste i ditt hem

Att hitta en växtnäring som man tycker om är allt annat än enkelt. Jag har testat mängder med olika växtnäring men när jag fann Formulex så var jag fast. Formulex är en allround-näring med en patenterad sammansättning som innehåller allt växten behöver. Bidrar till kraftigt rotsystem och välväxta plantor. Jag upplever att mina växter får otroligt fina rotsystem men framför allt så får dom stora starka blad.

Jag ger mina växter näring 2 gånger i månaden. Då blandar jag ungefär 1 msk med ca 3 liter vatten. Denna blandningen fungerar perfekt och man behöver väldigt lite näring när man vattnar. Om du använder för mycket så är det risk att du bränner rötterna. Näringen kommer i flera olika storlekar. I början så köpte jag 1 liter men nu köper jag 5 liter åt gången vilket håller i ca 1 år beroende på hur många växter jag har.

Du hittar 1 liter här | Du hittar 5 liter här

Växtprodukterna som är ett måste i ditt hem

Till mina Orkidéer så köper jag Orkidénäring. Detta är förmodligen inte ett måste. Jag hade nog kunnat använda samma näring som till mina andra växter. Men då denna näringen är prisbelönad så måste jag ha den i min samling. Orchid Myst är en prisbelönad, revolutionerande produkt som tillför både mineraler och organiska plantsyror till orkidéer som resulterar i en ökad och förlängd blomning samtidigt som de essentiella oljorna bidrar till att ge bladen ökad lyster som också ger en naturlig motståndskraft mot ohyra.

Orchid Mist 100 ml | Orchid Mist 300 ml

Växtprodukterna som är ett måste i ditt hem

Det finns en produkt som jag älskar allra mest av de som jag visar upp i detta inlägget och det är Clonex Mist. Om du inte äger en så måste du köpa en! Clonex Mist är ett rotningsstimulerande medel med ett helt naturligt innehåll. Sticklingen bildar rötter snabbare och resultatet blir en kraftig och mer 
välmående planta. Jag trodde först att Clonex var en myt men efter att ha provat den så vad jag helt såld!

Vissa av mina växter har fått rötter efter bara två dagar! Vissa andra har det tagit längre tid med men alla har fått helt otroliga rotsystem. Tycker ni om att ta sticklingar så måste ni köpa denna. Den kommer i tre olika storlekar men jag köper alltid den största storleken. För det mesta så rotar jag i vatten och då sprutar jag alltid 2-3 gånger beroende på hur stor vas jag använder. En otrolig produkt som du kommer älska och alltid vilja ha hemma.

Clonex Mist 100 ml | Clonex Mist 300 ml | Clonex Mist 750 ml

Det som min sambo hatar mest med mina växter är sorgmygg. Sorgmygg är ungefär som en bananfluga. De lägger sina ägg i blomjorden och sen kläcks dom. Larverna kan vara skadliga för växterna då de äter rötterna på växterna. Det bästa medlet mot sorgmygg är enligt mig Nemablom. Nemablom innehåller Nematoder. Nematoden är en mikroorganism som aktivt söker upp och angriper sorgmyggans larver och förintar dem. Efter ca 14 dagar bör flugorna vara helt borta. Nematoder är ett naturligt bekämpningsmedel som är ofarliga för människor och djur. Innehållet i en förpackning innehåller 1 – 1,5 miljon nematoder och räcker till 15-25 medelstora blomkrukor eller motsvarande 2 kvm jord.

Sphagnummossa 100 gram | Sphagnummossa 150 gram | Sphagnummossa 500 gram

Sphagnummossa är något som jag alltid har hemma. Det är ett super bra alternativ till att rota växterna om de inte skulle tycka om att rota i vatten. Fick nämligen problem med mina sticklingar av Philodendron White Wizard då de börjar ruttna i vattnet. Det kan även hända med mossa men för mig så har det fungerat super. Jag använder det även till mina Orkidéer.

Dela

8 Kommentarer

 1. 16 februari, 2022 / 12:24

  Waaaow jättebra tips!! Bra att få extra tips nu mot våren när planteringen påbörjas..
  Kramis

 2. 16 februari, 2022 / 16:03

  bra tips 😀 jag upptäckte igår att de jag sådde förra veckan har kommit upp 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   17 februari, 2022 / 11:05

   Så roligt 😀 Snart är det dags för mig att börja 😀

 3. 16 februari, 2022 / 19:49

  Så spännande att få ta del av <3

 4. 17 februari, 2022 / 07:38

  Haha ja dessa sorgmygg alltså….. Älskar NemaBlom!!! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 februari, 2022 / 11:06

   Man blir fan galen på dom 🤣 Men Nemablom fungerar väldigt bra som tur är. Brukar behandla varje vår och höst. Ska behandla här hemma så fort jag har börjat så. Känns dumt att behandla innan 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.