5   23
1   15
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47
6   29

Vattna trädgården, odlingen med hjälp av WaterBoys bevattningssystem

Reklam i samarbete med Waterboys.se
Vattna trädgården, odlingen med hjälp av WaterBoys bevattningssystem

Som ni vet så är det fullt upp ute i Öresjö. I Mars började jag och sambon göra i ordning en rabatt där jag ska få plantera mina frösådder som jag sådde i slutet av Mars. Rabatten ser jätte fin ut och det ska bli så roligt och spännande att se hur det kommer ta sig. Jag har som tur är kvar fröer så om mina små plantor av någon anledning inte klarar sig så hoppas jag att det åtminstone kommer komma upp något.

När vi var där nu senast så röjde vi så himla mycket. I samband med det så hittade vi en avgränsare för gräsmattan som jag planterade ner. Tror det kommer bli så himla fint när allt är planterat och har fått chansen att växa upp. Jag har även fått tillåtelse att göra i ordning två andra rabatter och det är vad vi har gjort idag. Som ni ser så är det mycket jobb men jag älskar det! Njuter av varje sekund som jag får vara ute i trädgården och pyssla. Det enda negativa med detta är att jag inte har någon möjlighet att kolla till alla blommorna. Och får vi en väldigt varm sommar igen utan regn så kommer vi behöva åka ut dit och vattna nästan varje dag.

Vattna trädgården, odlingen med hjälp av WaterBoys bevattningssystem
Vattna trädgården, odlingen med hjälp av WaterBoys bevattningssystem

Det hade varit skönt om vi haft ett självbevattningssystem vilket WaterBoys kan erbjuda

WaterBoys är en av Sveriges ledande leverantörer av bevattningssystem. De projekterar, levererar och bygger bevattningsanläggningar till bland annat grönytor, yrkesodlare, handelsträdgårdar, plantskolor och ridanläggningar.

Min favorit kanal på Youtube är Garden Answer och de använder sig av bevattningssystem då det hade varit helt omöjligt för dom att vattna allt för hand. Ute i Öresjö så använder vi vattnet från sjön på sommaren vilket hade varit perfekt att använda i rabatterna. Sjövattnet innehåller fisk poop vilket växter älskar. Så om ni har ett akvarium så kan ni använda de vattnet som näring när ni vattnar era krukväxter.

De erbjuder flera olika typer av bevattningssystem

  • Ridhusbevattning
  • Droppbevattning för planteringar och rabatter
  • Droppbevattning för odlingar och planteringar
  • Dysbevattning för olika behov
  • Timmerbevattning
  • Bind dammet i grustäkten med bevattning

Som ni ser så har de ett väldigt stor sortiment. Det som hade varit aktuellt i vårt fall är droppbevattning. Det innebär att man kopplar vattnet till en slang som det är hål i och som sedan droppar ut vattnet i odlingen, rabatterna eller vart man nu har valt att placera det. På detta sätt så behöver du inte vattna planta för planta utan allt sköts automatiskt. Av det som jag har sett hos Garden Answer så är detta otroligt effektivt och enkelt. Man sparar enormt mycket tid.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.