12   24
1   20
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

The Witcher Säsong 2

Igår såg vi de sista avsnittet av The Witcher Säsong 2. Och innan jag börjar skriva så vill jag bara meddela att detta inlägget kommer INTE innehålla spoilers från säsong 2. Du bör dock ha sett säsong 1 annars finns det små spoilers. Jag är alltid jätte noga med att varna för sånt innan. Vi alla vet att det finns en speciell plats i helvetet för personer som spoilar.

The Witcher Säsong 2

Andra säsongen var så mycket bättre än den första säsongen. Det största problemet som de gjorde med den första var att de aldrig förklarade att den utspelar sig under tre olika tider. Det gjorde en så förvirrad. Hade de varit smarta så hade de skrivit ut åren så att man fattade att det inte utspelade sig under samma tid.

The Wicther

I säsong två så lever alla under samma tid vilket gör det enklare att hänga med. Jag älskade att se hur Ciri och Geralt relation utvecklades under den här säsongen. Han blir mjukare och tar en fardersroll medan hon blir tvungen att växa upp väldigt fort. Många av hennes beslut i säsong två kan jag verkligen förstå. I första säsongen såg man henne som ett litet barn. Nu möts vi av en äldre men också naiv Ciri som vill bevisa att hon är tuffare än vad de tror. Samtidigt som hon letar efter svar på vem hon är.

The Witcher Säsong 2

Det som gör att serien är så bra är the one, the only Henry Cavill. Visste ni att han höll på att missa rollen som Superman för att han satt och spelade World of Warcraft? Henry må vara den snyggaste nörden som någonsin existerat på denna jord men det gör också att han är otroligt insatt i rollen som han ska spela. Han har spelat The Witcher och han har läst böckerna. Han vet vem Geralt är. Och en bra skådis är en skådis som du inte kopplar till något. När jag ser The Witcher så tänker jag inte ”Där är superman” utan Henry är otroligt trovärdig i sin roll.

En karaktär som jag har jätte svårt för är Yennefer. Jag tycker hon är så fruktansvärt tråkig och så fort det gick över till henne så längtade jag tillbaka till Geralt och Ciri. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag tycker att Anya som spelar Yennefer gör ett bra jobb men det är för mycket fokus på henne.

Kommer bli 7 säsonger

Jag tycker att andra säsongen var mycket bättre än den första. Ska jag vara helt ärlig så var mina förväntningar så höga på första säsongen att jag blev så besviken att jag funderade på att inte se andra säsongen. Tur att jag hade lite lägre förväntningar inför denna säsongen för den var grym! Tydligen så ska det bli 7 säsonger av The Witcher och jag längtar redan efter tredje säsongen. Vad tycker ni om den andra säsongen?

Läs min recension av första säsongen

Vill även passa på att tipsa om The Witcher: Nightmare of the Wolf
Det är en film som förklarar hur det går till när pojkarna blir Witchers

6 Kommentarer

 1. 22 december, 2021 / 13:15

  Har hört mycket positivt om den här serien 🙂

 2. 22 december, 2021 / 17:42

  jag så första med Jonas och då hade han redan sett den och kunde förklara tiden men annars tyckte jag den var så virrig, minns typ inget x) så 2an har han fått se själv

  • dixiwonderland
   Författare
   24 december, 2021 / 17:25

   Åhh du skulle sett andra säsongen! Den var så mycket bättre 😀

 3. 22 december, 2021 / 17:45

  Ingenting jag sett… MEN har hört gott om den! 🙂

  Svar: Men jisses!! Ingen lugn stund för dig inte.. Du är så duktig, glöm inte att ta det lugnt emellanåt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.