3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

The Witcher

För någon dag sedan såg jag klart på första säsongen av The Witcher som består av 8 avsnitt som är ca 1 timma långa. Jag hade väntat i veckor om inte månader på att denna serien skulle komma ut på Netflix. Henry Cavill känner vi igen från Man of Steel, alltså Superman. Och det kändes spännande att få se honom i en serie. The Witcher utspelar sig i en värld som heter The Continent. Serien är baserad på böckerna från den Polske författaren Andrzej Sapkowski. Men det finns också spel som sålts i flera miljoner exemplar och är förmodligen den största anledningen till varför många känner till The Witcher.

Henry spelar Geralt som är en mutant. Han föddes som en vanlig pojke men blev lämnad av sin mamma för att genomgå träningen till att bli en Witcher. Endast 1 av 10 pojkar klarar träningen. I samband med träningen så blir Geralt förvandlad till en mutant och hans mening i livet blir till att döda monster. Något som är extremt viktigt att veta när man ser serien är att den utspelar sig både i nu tid och då tid. Något jag inte fattade alls förrän min sambo förklarade det för mig. Vi får följa de tre huvudkaraktärerna. Geralt, Yennefer och Ciri. Ciri är den enda karaktären som är nutid medan Geralt och Yennefers liv utspelar sig flera hundra år innan Ciri är född. När man vet denna delen av serien så kommer man älska hur de binder allt samman.

Jag tycker att serien av riktigt bra. Mitt favoritavsnitt var tredje avsnittet då vi får möta ett monster som jag tycker dom gjort med perfektion! Ljuden är verkligen spot on och alla detaljerna är helt otroliga. Sen att Henry utför alla sina stunts själv är något som verkligen gör att känslan finns med från början till slut.

Dela

4 Kommentarer

  1. 28 december, 2019 / 12:05

    Den här serien måste jag kolla in!

  2. 28 december, 2019 / 19:10

    min sambo älskar spelet och har sett serien och försöker nu övertala mig att se den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.