4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Sparkonto med hög ränta


Inlägget är reklam för Avanza.se och innehåller annonslänkar

Sparkonto med hög ränta

Söndagar brukar vara den dagen då man verkligen tar och kopplar av och laddar upp inför veckan som komma skall. Min Söndag bestod av jobb från det att jag vaknade till sent på kvällen. Under morgonen så spelade jag in videos. Så nu denna veckan har jag tre videos som ska redigeras. Dessutom satt jag och skrev blogginlägg. Jag har hittat ett schema för alla mina publiceringar som jag trivs väldigt bra med. Jag vet hur många inlägg jag behöver producera varje vecka. Detsamma gäller instagram, facebook och youtube. Och jag tycker om att arbeta av så mycket jag kan i början veckan så att jag kan ta det lugnare på slutet. Förmodligen så har det blivit så här eftersom jag sällan är ledig på helgerna.

Det är många tankar som snurrar runt i huvudet just nu

Oron inför framtiden har väl aldrig varit större än vad den är just nu. Bristen på samarbeten har gjort att jag har behövt plocka från mina sparkonton vilket aldrig är roligt. Men det är såna här stunder som man är glad över att man har ett sparande. Jag har två banker som jag använder. Och alla mina besparingar har jag hos Avanza. Älskar verkligen allt hos dom och önskar så att de hade haft så att man kunde ha sitt bankkonto hos dom också.

Sparkonto med hög ränta

Sparkonto med hög ränta

Att bara låta pengarna ligga på kontot gör att du förlorar pengar varje dag eftersom pengar alltid minskar i värde. För mig är det helt obegripligt hur man kan välja att ha sina pengar på ett konto utan ränta än ett konto med ränta. Jag har mina sparpengar på två olika sparkonton där räntan just nu är 0,65% om jag inte missminner mig. Anledningen till varför jag har två sparkonton är enkel. Skulle den ena sänka/höja sin ränta då flyttar jag över alla pengar dit. Hos Avanza finner du en massa olika sparkonton med olika villkor. Det är alltid viktigt att man läser villkoren noggrant innan så du inte bara tar ett sparkonto med hög ränta. För mig är det viktigt att till exempel alltid ha fria uttag. Tanken är naturligtvis att man inte ska plocka från sparkontot men detta året så har jag varit tvungen att göra det för att kunna betala mina räkningar.

Jag vet att många av oss har det väldigt svårt ekonomiskt just nu. På ett sätt är jag härdad efter alla år som egenanställd. Men jag är naturligtvis rädd för att min sambo ska bli arbetslös. Det känns inte som att någon anställning är säker just nu. Vi är glada över att vi bor i vår lilla 1:a och har låg hyra. Vi har rätt mycket utgifter varje månad men mycket av det kan vi minska om vi skulle behöva göra det. Hade vi bott i lägenhet med lån så hade jag haft sån panik just nu. Jag hoppas att ni kämpar på och är rädda om er. Vet att många mår dåligt psykiskt inklusive mig själv. Men jag hoppas att ni kan finna en tillflykt här på bloggen. Kanske inte just i detta inlägget men ni ska veta att ni är inte ensamma!

Dela

4 Kommentarer

 1. 16 november, 2020 / 14:26

  Sparkonton är toppen!! 🙂

 2. johanna
  22 november, 2020 / 10:49

  Jag har knappt några pengar kvar då jag sliter med mitt körkort, är student dessutom så jag har inte direkt nåt att ens lägga in på ett sparkonto just nu haha… Sen har det blivit lite onlineshopping aka tröstshopping efter uppkörningsr som ej gått vägen men men… 🙄🙈

  • dixiwonderland
   Författare
   22 november, 2020 / 18:51

   Man måste få unna sig också 😀 Men försök att spara! Så värt när man väl behöver pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.