3   26
1   19
0   29
0   23
1   21
1   21
5   34
2   28

Spara pengar i vardagen

Jag är inne i en ekonomibubbla just nu vilket innebär att jag fokuserar på att spara pengar i vardagen. Det finns många små saker som man kan dra in på och som i längden gör stor skillnad. Att ta med sig matlåda till jobbet gör att man sparar in några hundralappar i veckan. Att inte köpa med sig kaffe varje dag, åka buss eller cykla istället för att ta bilen.

Minska matsvinnet

För vår del så har jag blivit trött på att slänga mat. Ofta när vi har handlat så har vi köpt “det vi alltid köper” istället för att se efter vad vi verkligen behöver. Som förra veckan så hade jag gjort för mycket pasta. Istället för att slänga det som blev över så slängde jag ner den pastan i vår vegetariska pasta rätt. På de sättet så kom den till användning. Samma sak när jag kokade ris till våra veganska nuggets. Det blev för mycket ris och då valde jag att göra kåldolmar så att jag fick användning för riset. Detta är ett bra sätt på att minska matsvinnet, spara pengar och värna om vår miljö.

Investera i produkter som håller

Min shopping har minskat drastiskt om man jämför med hur mycket jag shoppade förr. Idag brukar jag lägga till produkter jag tycker om på favoriter och sen gå tillbaka några dagar senare för att se om jag verkligen tycker om produkten lika mycket som första gången jag såg den. Ofta inser jag att jag precis har räddat mig själv från ett impulsköp. Men jag har också börjat köpa kläder som kostar mer. När du köper kläder som kostar mer så brukar det vara för att de har tillverkats under bra förhållanden men också innehåller bättre material. Detta gör att kläderna (förhoppningsvis) håller mycket längre än plagg som är tillverkade i tex polyester.

outfit från hm, river island och by malene birger

Sparburken

Är man riktigt dålig med sin ekonomi så är kanske sparbruken något att testa på. Sparbruken går ut på att varje gång du vill spendera pengar genom att äta lunch ute eller göra ett impulsköp så lägger du de pengarna i sparbruken istället. Under en veckas tid så slår jag vad om att du har lyckats spara ihop några hundralappar. Och detta kan vara en bra start till att göra mer genomtänkta köp i framtiden. Med pengarna som du lyckas samla ihop så kan du investera dom i fonder och aktier istället.

Följ personer som inspirerar dig

Vi följer personer i sociala medier som på ett eller annat sätt inspirerar oss. Ofta är detta personer som har konton kopplade till träning, skönhet eller kläder. Men jag rekommenderar verkligen er att hitta en person som får ekonomi att bli roligt för er. Jag älskar The Break som är en youtube kanal som Patricia Bright har startat. Hon är en av Englands största youtubers och har egentligen två youtube kanaler. Men The Break handlar om ekonomi och företag. Något som jag älskar att lära mig mer om. Jag kan varmt rekommendera er att börja följa henne då hon är extremt öppen när det kommer till pengar vilket är så skönt. Hon har en video där hon går igenom sitt Exceldokument och visar hennes inkomst samt alla hennes utgifter.

Precis på samma sätt som att ett träningskonto kan motivera en till att träna och vara mer hälsosam. Så kan ett blogginlägg som detta göra att du börjar spara pengar i vardagen.

Dela

4 Kommentarer

 1. 27 februari, 2020 / 20:53

  Så himla smarta tips och jag måste sluta spontan köpa saker. En sparburk ska jag nog skaffa mig. 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   2 mars, 2020 / 12:01

   Va roligt att du uppskattade tipsen 😀

 2. 28 februari, 2020 / 09:32

  Verkligen så bra tips!! har länge varit en mästare på att vara dumsnål och köpa billiga versioner av grejer jag velat ha som sen bara gått sönder istället för att köpa orginalet jag egentligen velat ha.
  Stor kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.