14   35
2   35
22   47
79   62
1   27
7   50
3   33
2   23

Skriv ditt testamente hos Lavendla

Inget varar för evigt
Skriv ditt testamente hos Levendla

Att behöva tänka på döden är något som jag tror många av oss undviker. Vissa av oss har aldrig förlorat en anhörig och vissa av oss har tyvärr fått gå igenom sorgen både en och två gånger. Är det något som vi alla är garanterade så är det att vi kommer dö. Vi vet inte när men vi vet att det kommer ske. Och hur jobbigt det än är att tänka på det så tror jag det är viktigt att man pratar om döden, hur man vill ha sin begravning och även skriver ett testamente för att underlätta så mycket man kan för sina anhöriga.

Testamente låter som något endast äldre människor skriver. Men jag tycker att alla myndiga personer borde ha ett. Speciellt om man har saker av värde. Kanske äger du en bostad, sommarstuga, dyra väskor eller vill underlätta arvet av pengar. Då är Lavendla Begravningsbyrå ett företag som du kan vända dig till. Hos Lavendla får du en egen personlig jurist som hjälper dig med alla dina frågor och som även kan hjälpa dig att skriva ditt testamente. Du kan även använda dig av Lavendla Arkivet som är en kostnadsfri tjänst där du kan skriva ner dina önskemål. Dock ska du vara medveten om att önskemål och testamente inte är samma saker. Önskemål har inte samma juridiska giltighet som ett testamente.

Jag hoppas naturligtvis att jag kommer få leva ett långt och friskt liv tillsammans med min sambo. Men skulle jag gå bort då vill jag själv bestämma vem som ärver vad av mig. Det kan jag endast göra via ett testamente. Jag har inga syskon som ärver mig och därför vill jag att mina tillgångar delas upp mellan mina närmaste. Då min bästa vän är som en syster för mig så är det självklart att hon ska få ärva ifrån mig. Om jag inte skriver in henne i mitt testamente så har hon ingen juridisk rätt till att ärva ifrån mig. Därför är det så otroligt viktigt att man skriver testamente men också uppdaterar det efter årens gång.

Skriv ditt testamente idag hos Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan och säkerställ din sista önskan. Lavendla finns i hela Sverige.

Dela

6 Kommentarer

 1. 16 maj, 2019 / 20:46

  Tack för tipset! Har ju en del dyra väskor osv så kanske borde skriva ett 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2019 / 11:06

   Jag uppmanar alla att göra det. Det är så värt pengarna den dagen när man tyvärr inte längre finns kvar.

 2. 16 maj, 2019 / 23:12

  Så klokt och bra inlägg, tycker också att man ska ha skrivit ett testamente, för att underlätta för nära och kära om det skulle ske något. Det underlättar för dem med beslut i en svår situation tänker jag. :*

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2019 / 11:06

   Ja precis! Det är jobbigt nog att förlora en anhörig men sedan allt annat som kommer efter. Då tror jag att ett testamente kan underlätta enormt mycket för ens anhöriga.

 3. 17 maj, 2019 / 07:24

  SÅ sant ju! Tack för den (hemska, men samma) påminnelsen! Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.