2   18
0   21
4   31
0   20
2   25
14   33
0   23
0   18

Så här tvättar och vårdar du din bil


Reklam | Detta inlägget är ett annonssamarbete med Bollnasbilvard.se | Reklam

Det finns två saker här hemma som min sambo älskar. Sin dator och våran bil. Vi köpte vår bil 2015 om jag inte minns fel och den har fungerat hur bra som helst under alla dessa åren som vi haft den. För att vara en första bil så är vi nöjda. Att ha en ren bil är ett måste för oss båda. Det värsta jag vet är folk som inte städar sina bilar utan har gamla kartonger från snabbmatställen kvar och annan skit. Det är så vidrigt!

tvättar bilen med bilvård från bollnäsbilvård

Under sommaren så tvättar vi alltid vår bil ute i Öresjö. Där har vi tillgång till vattnet som är från sjön vilket är toppen. Jag brukar ibland få vara med och tvätta vår bil men min sambo har så mycket regler kring hur man ska tvätta den att jag inte riktigt orkar vara delaktig haha. Man får tex inte göra cirklande rörelser eftersom detta tydligen kan skada lacken. Man ska dra fram och tillbaka med tvättsvampen. Vi har även flera olika hinkar som man måste stoppa svampen i innan man få fortsätta tvätta bilen.

Så här tvättar och vårdar du din bil

Använda bra produkter

Vilka produkter man använder på sin bil är lika viktigt som vilken hudvård man använder. Bra produkter ger bra resultat. Hos Bollnäsbilvard hittar du alla produkter som du kan tänkas behöva när det kommer till att få din bil ren. Med 30 år i branschen har de en stor kunskap bakom sig och kan hjälpa dig med vad du behöver för din bil. Förr oss som inte kan speciellt mycket så är det lätt att man känner sig vilsen. Efter att ha pratat med min sambo i och med detta samarbetet så kan jag säga att jag hade behövt så mycket hjälp för att få tag på rätt produkter. Därför hade det känts tryggt att vända sig till Bollnäs Bilvård när de har såpass lång erfarenhet.

Tvätta inte i direkt solljus

Anledningen till varför du inte ska tvätta i direkt solljus är för att värmen från solen får medlet som du använder när du tvättar bilen att torka mycket snabbare. Detta kan orsaka prickar och fläckar vilket man absolut inte vill ha. Det är alltid bättre att tvätta bilen i skuggan eller på en dag då det inte är sol överhuvudtaget.

tvättar bilen med bilvård från bollnäsbilvård

Vaxa bilen regelbundet

Vi har bara vaxat vår bil en gång sedan vi köpte den. Kan säga att jag blev förvånad med tanke på hur mycket min sambo älskar vår bil. Att vaxa bilen är viktigt då det skyddar mot salt, asfaltrester, kemiska föroreningar och även mot UV-strålar.

Använd en Claybar

Jag hade ingen aning om vad en Claybar var för något innan jag gjorde detta samarbetet. Men tack vare min sambo så fick jag veta att en Claybar använder man för att ta bort smuts som sitter väldigt hård i bilen. Ett exempel på det kan vara asfalt. Genom att använda en Claybar så får du bort den djupaste smutsen på ett väldigt skonsamt sätt.

Tvätta bilen sällan men inte allt för sällan

Hur ofta ska man då tvätta sin bil? Ordet lagom är perfekt att använda i denna frågan men det beror lite på hur man bor. Om man bor ute på landet så är risken större att bilen blir smutsigare snabbare. Då kan det vara ett bra alternativ att sola av den med vatten en gång i veckan och sen köra en ordentlig tvätt en till två gånger i månaden. Men bor man i stan så räcker det att man gör en ordentlig tvätt en gång i månaden. Det är naturligtvis upp till var och en. Men jag skulle absolut rekommendera dig att oavsett om du bor på landet eller i stan att du besöker Bollnäsbilvård då jag är säker på att dom har allt det du behöver för att få en skinande ren bil.

Dela

8 Kommentarer

 1. 17 maj, 2020 / 10:39

  Duktiga som håller så bra ordning & städat bilen….. Inte min grej alls…… Haha!

  • dixiwonderland
   Författare
   19 maj, 2020 / 08:50

   Du får komma hit med din bil så löser vi det 😉

 2. 17 maj, 2020 / 21:24

  Har för inte så längesen haft en lektion med pappa om att tvätta bilen haha, ganska bra att veta ju :’D

  • dixiwonderland
   Författare
   19 maj, 2020 / 08:49

   Ja det är lite mer att tänka på än vad man kanske tror från början 😀

 3. 17 maj, 2020 / 21:46

  Vilka bra tips! Kram

 4. 18 maj, 2020 / 07:46

  Så bra tips!! Jag erkänner att jag verkligen är sämst på att tvätta min bil haha! Mitt ex gjorde alltid det då han var så bilintresserad, så har inte blivit att jag gjort det haha. Men tänkte jag skulle köra en städning nu innan sommaren drar igång! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   19 maj, 2020 / 08:49

   Tur att jag skrev detta inlägget så du har några bra tips med dig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.