6   29
2   33
3   29
6   26
0   14
0   27
4   37
7   50

Så hanterar du en intensiv vecka

Jag älskar intensiva veckor. Känslan av att lägga sig i sängen och känna att man har fått mycket gjort är oslagbar. Men även jag har stunder där jag känner mig överväldigad. Det är så mycket som ska hinnas göras innan veckans slut. Och när man som jag inte bara jobbar med en sak i taget utan har flera bollar i luften då kräver det att man är fokuserad och har en bra plan inför veckan.

Hantera stressen i en intensiv arbetsvecka

Denna veckan är det väldigt många kampanjer som ska ut. Samtidigt så har jag ett event som jag ska på och ett läkarbesök. Utöver det så har jag mitt jobb som hundrastare. Det blir lätt att man stressar upp sig när det är så mycket som ska göras. Men här är mina bästa tips på att hantera stressen en intensiv arbetsvecka:

  • Skriv ner precis allt. Genom att skriva ner precis allt som ska göras under veckan så minskar du risken för att glömma bort något. Jag älskar att skriva listor och det är så tillfredsställande när man kan stryka över de sakerna som man har fått gjort.
  • Planera upp veckan. När du har skrivit ner allt som behöver göras då är det dags att plantera upp när saker ska göras. Genom att planera upp veckan så kan du sedan ta en dag i taget.
  • Du måste vila/få avkoppling. Detta är den viktigaste punkten av de alla. När man blir stressad så är det lätt att man glömmer att äta eller att man hoppar över sin rast. Gör inte detta! Det är så viktigt att både kroppen och hjärnan får pauser och kan samla kraft.
Så hanterar du en intensiv vecka

Sätt att behålla energinivån under krävande veckor

Det som verkligen hjälper mig när jag får såna här veckor är aktiv vila, träning. När jag är på gymmet så är jag så fokuserad på mitt träningspass vilket gör att jag kopplar bort allt arbete. Jag har alltid min telefon på ljudlöst tills det att jag kommer hem från gymmet (jag gymmar direkt när jag vaknar). För min morgon är min egen. Jag vill alltid försöka starta varje dag på bästa sätt. Och för mig så är det att börja dagen med ett träningspass. Det gör mig piggare, gladare och jag får bättre koncentration under dagen.

1 kommentar

  1. dixiwonderland
    Författare
    29 september, 2023 / 16:49

    Skönt att du har hittat en lösning genom att göra listor du också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.