4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46
0   28

Så blir du av med grått hår på bara 1 minut utan att färga

Inlägget är reklam för Lyko.se och innehåller annonslänkar
Så blir du av med grått hår på bara 1 minut utan att färga

Jag var 25 år gammal när jag fick mitt första gråa hårstrå. Just där och då så tänkte jag inte så mycket på det. Men nu 5 år senare så har de gråa hårstrået fått en massa kompisar vilket är mindre kul. Majoriteten av mina gråa hårstrån är naturligtvis runt mitt ansikte. Min mittbena är värst. Och då jag är mörkhårig så syns mina gråa hårstrån väldigt tydligt.

Jag brukar rycka bort dom men skulle jag rycka bort alla så hade jag inte haft så mycket hår kvar vid ansiktet. Sist jag var hos min frisör var i November så på bara 3 månader ser mitt hår nu ut så här.

Jag har inte råd att gå till frisören för att färga min utväxt var tredje månad. Men jag vill inte heller gå runt med mina gråa hårstrån. Jag är väldigt obrydd av mig när det kommer till mitt utseende. Har inget problem med att åka och handla osminkad. Jag springer ut i pyjamasbyxor för att sätta in mina Pokémon på gym på kvällarna. För jag tycker det är onödigt att ta av sig pyjamasbyxorna för att ta på sig leggings, springa ut och vara tillbaka hemma inom 2 minuter för att byta om igen.


Varför får vi grått hår?

I våra hårfolliklar finns pigmentceller som kallas melanin, som ger håret vår naturliga hårfärg. Allt eftersom vi åldras börjar dessa celler att dö, och när det börjar växa nya hårstrån utan att det finns melanin så kommer dessa strån att bli mer och mer pigmentlösa, först kan dessa uppfattas som grå och tillslut uppfattar vi dem som vita. När follikeln slutat producera melanin kommer den inte börja igen. // Källa

Men mitt hår är lite smått heligt för mig. Jag lägger ner mycket tid, pengar och omsorg på mitt hår. Att ha fint hår är det enda som jag prioriterar när det kommer till mitt utseende. Och att då ha så här mycket gråa hårstrån ”förstör” mitt utseende. Jag må älska X-Men och Rouge men att vara 30 år gammal och redan så här gråhårig känns inte speciellt kul.

Så blir du av med grått hår på bara 1 minut utan att färga

Så blir du av med grått hår på bara 1 minut utan att färga

Jag kom ihåg att jag hade sett en reklamfilm från L’Oréal om en spray som skulle täcka gråa hårstrån. Det visade sig att denna produkten heter L’Oréal Paris Magic Retouch. Som alltid innan jag köper en ny produkt så tittade jag upp den på Youtube. Av det jag kunde se så verkade den fungera så jag kände att det är värt att ge det en chans. Mitt andra alternativ hade varit att försöka hitta en bra toning som jag kunde använda hemma. Men efter att ha gått till min frisör i över ett års tid så är det inte speciellt lockande att behöva göra det själv.

Och resultatet ser ni på bilderna ovanför

Visst blev det riktigt bra! Jag var lite osäker på färgen men Dark Brown matchar min naturliga hårfärg väldigt bra. Den är lätt att använda men man får vara beredd på att färgen inte enbart kommer på de gråa hårstrået. Jag brukar kamma igenom de partiet som jag har sprayat direkt efter sprayen för att sprida färgen. Den ger ett väldigt naturligt resultat. Det enda negativa är att hårbotten blir mörkare. Men om man gnuggar lite extra så upplever jag att färgen släpper från hårbotten.

I videon som jag såg på Youtube så släppte färgen efter två dygn på den tjejen. Men för mig så håller färgen fram tills de att jag ska tvätta håret. Vilket jag gör en gång i veckan. Med andra ord så är den extremt prisvärd med tanke på att jag inte behöver använda den varje dag. Jag vet dock inte hur färgen reagerar på vatten men mina misstankar är att den inte klarar av det. Så om det regnar ute, se till att skydda din hårbotten.

Jag ger L’Oréal Paris Magic Retouch högsta betyg!

Så blir du av med grått hår på bara 1 minut utan att färga
Dela

2 Kommentarer

  1. 4 februari, 2021 / 23:00

    Toppenbra att man kan trolla bort så, samt det ser ju äkta ut också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.