3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

Detta är en väldigt vanlig maträtt som man ofta fick i skolan. Tyvärr kan jag tycka att den vi fick i skolan var alldeles för vattning i konsistensen. Detta var ingen favoriträtt när jag gick i skolan. Men nu när jag har gjort min egna så är detta utan tvekan något jag kan äta varje vecka.

Pasta med skinksås

Du behöver:

Pasta
Skinka
Grädde
Mjölk
Örtsalt
Svartpeppar
Mjöl
Smör
Ost

Gör så här:

Börja med att koka upp vattnet till pastan. När vattnet kokar så tillsätt pastan. Ta fram en stekpanna och lägg i ca 50 g smör. När smöret har smält sänk temperaturen till medel och häll i ca 5-6 dl mjölk och 4 dl grädde. När det har börjat koka så vispar du ner ca 0,5 dl mjöl. Sikta gärna i mjölet för att undvika klumpar. Om såsen blir för tjock så tillsätt lite mer mjölk. Om såsen blir för tunn så tillsätt mer mjöl. Häll i skinkan och krydda med svartpeppar och örtsalt. Låt koka på låg värme tills pastan är klar. Servera med lite ost.

Detta är ett super enkelt recept då det inte kräver mycket ingredienser och det tar inte speciellt lång tid. Det är pastan som avgör själva matlagningstiden. Skinksåsen är klar på max 6 minuter.

pasta med skinksås

Man kan naturligtvis ändra om receptet utefter ens egna smaker

Äter man inte kött så kan man kanske byta ut skinkan mot svamp. Vill man ha mer kryddor i så funkar det. Det går även att byta ut mjölet mot maizena. Vill man så kan man slänga i lite broccoli och ärtor. Det går att göra så mycket med en sån här enkel maträtt. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Jag rekommenderar att ni tar pasta som är ihålig. Det är så gott när såsen fastnar i pastan.

När jag lagar mat här hemma så gör jag alltid jätte mycket mat så att vi även får matlådor. Det underlättar så mycket i vardagen att bara kunna slänga in en matlåda i mikron när man är hungrig. Pasta är väl inte det roligaste att värma dagen efter. Den är precis som potatis, alltid godast när den precis blivit tillagad. Men denna skinksåsen fungerar super bra att värma dagen efter. Om såsen har blivit lite för kompakt så häll i lite mjölk eller grädde och blanda runt innan du värmer den i mikron. Jag gör samma sak med potatismos för det gör en så stor skillnad på smaken.


Tidigare Recept | Min instagram

Dela

4 Kommentarer

  1. 5 februari, 2021 / 15:59

    Ohh pasta och skinksås är alltid så gott

  2. 5 februari, 2021 / 19:11

    Åh så gott! Jag hade definitivt haft svamp istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.