0   8
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Rädd för att jag ska bli sjuk och få följdsjukdomar av Covid-19


Inlägget är reklam för Apotekhjärtat.se och innehåller annonslänkar

Rädd för att jag ska bli sjuk och få följdsjukdomar

Är ni rädda för Corona? Är ni rädda för att bli sjuka eller att era anhöriga ska bli sjuka? I våras så kände jag ingen oro alls men nu är jag faktiskt rädd. Rädd för att jag ska bli sjuk och få följdsjukdomar men också rädd att någon anhörig till mig ska bli sjuk. Jag köpte nyligen hem handsprit och det var första gången i hela mitt liv som jag ens har ägt handsprit. Bara två dagar efter så bestämde vi oss för att köpa hem munskydd. Jag frågade min bestie om dom också ville ha och att vi kunde dela på ett paket vilket vi gjorde.

Rädd för att jag ska bli sjuk och få följdsjukdomar av Covid-19

Ärligt talat så känns det inte som att någon bryr sig

Jag vet inte om munskydden fungerar men jag känner att jag hellre gör allt jag kan för att förhindra att jag och andra blir sjuka. Är vi ute och går så känner jag inte så stort behov av att ha det men när vi handlar mat så känns det som ett måste. Jag har tagit upp detta flera gånger tidigare men folk håller inte avstånd. Och ärligt talat så känns det inte som att någon bryr sig när man är ute. Jag har mött personen som hostar rätt ut. Normalt så tycker jag det är ohyfsat men i en pandemi då är man dum i huvudet om man gör det. Det är samma sak när jag är ute med Cleo och Thelma. Många vill gärna småprata trots att jag står med ryggen mot och försöker visa att jag inte vill prata. Det handlar inte om att jag medvetet vill vara otrevlig men det är som att många har glömt att det pågår en pandemi där många människor dör dagligen.

Fira jul hemma

Jag och sambon har börjat prata lite smått om julen och hur vi ska göra. Vi hade tänkt boka julbord på Fars Hatt men tyvärr så blir inte det av nu. Och ska jag vara helt ärlig så vill jag fira jul här hemma. Varje dag utan Bonzo är jobbig men detta är vår första jul utan honom. Jag har svårt att se någon glädje i det hela. Dessutom så tror jag inte att rekommendationerna kommer ändras fram till jul. Trots alla meddelanden som cirkulerar runt om att vi måste ta ansvar så gör faktiskt inte alla det.

Dela

8 Kommentarer

 1. 21 november, 2020 / 19:08

  Jag jobbar ju i butik och det är verkligen många som inte håller avstånd! Till exempel när jag ska visa kunder produkter står jag en bit ifrån och berättar om produkten, de flesta fattar då att vi ska hålla avstånd men vissa ska liksom ställa sig närmre och då får ju jag backa och säga till :O Vi har även skyltar i och utanför butiken att sällskap ska vänta utanför, men folk verkar inte kunna läsa 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   21 november, 2020 / 22:38

   I matbutiker upplever jag att det är värst! När vi stod och letade efter en krydda på kryddavdelningen så stod det en man mitt emot och hostade rätt ut ”mot oss”. Jag blev så irriterad så jag sa högt ”Tur att vi tog på oss munskydd när idioter hostar rätt ut”. Folk är så fruktansvärt egocentriska så det finns inte! Så länge de själva eller någon de bryr sig om inte är drabbad då skiter de i det totalt. Alla måste ta ansvar och göra sitt för vi kommer aldrig få slut på denna pandemin annars 🙁

 2. 21 november, 2020 / 19:53

  ja ser fler och fler som har munnskydd, tyvärr ofta på felsätt.
  men tråkigt att folk inte håller avstånd 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   21 november, 2020 / 22:38

   Hur menar du med fel sätt? Att de endast har den för munnen men inte för näsan? :/

 3. 22 november, 2020 / 07:59

  Håller med om att folk är dåliga på att hålla avstånd! Jag jobbar i butik och där märker jag att det kan bli ganska dåligt med avstånd, medan vissa är jätteduktiga. Klurigt det där. 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   22 november, 2020 / 10:25

   Även om man själv är duktig så hjälper inte det när alla inte tar sitt ansvar tyvärr! Förstår verkligen inte folks mentalitet i det hela.

 4. 22 november, 2020 / 17:56

  Håller med dig det känns nästan som det är två lag då ena inte alls visar hänsyn o respekt, läskigt att gå till matbutiken och folk som hostar eller står nära mig säger jag åt vilket jag aldrig vågat göra tidigare men nu känns det så nära inpå, Har hund och känner igen det där med att folk ska prata o komma nära med sina hundar fast man visar tydligt att man vill hålla avstånd,Nu vill jag bara att denna pandemi ska vara över.kram

  • dixiwonderland
   Författare
   22 november, 2020 / 18:54

   Jag vill också att pandemin ska vara över 🙁 Det har tagit så ekonomiskt hårt på mig och sen den sociala aspekten. Saknar att gå ut och äta god mat. Men också att bara vara ute allmänt utan att behöva vara rädd för personerna man möter. Har haft personer i min närhet som varit ute för de har känt sig lite dåliga… Och det är där största problemet ligger. Det där ”Jag ska bara” måste sluta! Blir så förbannad på vuxna människor som inte klarar av att ta ansvar. Var rädd om dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.