1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Fredag den 13 | Covid-19 spridning

Fredag den 13

Idag står skräckfilmer på schemat! Det är ett måste när det är Fredag den 13. Haft den traditionen i över 15 år nu vilket är helt galet. Denna veckan har varit en bra sådan. Jag har bokat ett nytt fotojobb vilket ska bli väldigt kul. Jag fotograferar bara utomhus så vi kommer hålla ett bra avstånd till varandra. Får bara hoppas att vädret är på vår sida så att vi inte behöver skjuta upp fotograferingen. Har börjat fotografera mycket mer överlag och inser hur mycket jag verkligen älskar det.

Igår kom min bestie hit och jag överraskade henne med ett litet mini kalas. Hon fyllde 30 nu i veckan. Och vi har egentligen redan firat oss båda men fyller man 30 så förtjänar man lite extra uppmärksamhet. Jag hade gjort potatisgratäng, pannbiff och en löksås till. Så himla gott. Sen hade jag även köpt lite tårta till oss.

Fredag den 13 | Covid-19 spridning

Vi pratade mycket om Covid-19

Vi båda har anhöriga som påverkas väldigt mycket av detta. Men också vi själva. Jag känner för första gången att jag är rädd för att bli sjuk i Covid-19. Jag och sambon lever ett relativt isolerat liv sen innan. Själv umgås jag i stort sett bara med min bestie. Min sambo jobbar hemifrån och umgås med sina vänner online. Jag träffar inte min mamma speciellt mycket längre sen hon blev sjukskriven och han är rätt bra på att hålla avstånd från sina föräldrar. Det är klart att ingen tycker om restriktionerna men samtidigt så måste vi ta detta på allvar. Jag upplever att restaurangerna singlas ut att vara ett större problem än vad de faktiskt där. Jag tycker regeringen borde förbättra situationerna i de stora köpcentrumen och matbutikerna. Där är det verkligen katastrof!

Men på restaurangerna så sitter alla till bords med sina sällskap. Angående alkoholförbudet efter klockan 22:00 så tycker jag det är bra även om jag förstår att de drabbar många platser ekonomiskt. Men man måste inte dricka alkohol för att ha kul! Och det är ingen nyhet att många beslut som tas med alkohol i blodet inte alltid är de bästa.

Beställde handsprit för första gången i mitt liv

Jag beställde faktiskt hem handsprit för första gången i mitt liv igår. Jag har alltid vuxit upp med ”lite skit rensar magen”. Men jag blir äcklad när jag är ute och handlar. Folk hostar/nyser rätt ut. Folk visar ingen hänsyn. Så nu tänker jag göra mitt bästa för att skydda mig själv men också min omgivningen från Covid-19. Vi kommer börja handla betydligt senare på kvällarna för att undvika så mycket folk som möjligt. Det är skrämmande att se hur mycket det ökar. Var rädda om er.

Dela

6 Kommentarer

 1. 13 november, 2020 / 17:00

  Jag tycker oxå att det är väldigt otäckt nu igen, håller med ang matbutiker o köpcenter där borde de göra ngt snabbt, är ju rädd och handla nu, Maten såg supergod ut på de fina tallrikarna, kram

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2020 / 09:36

   Jag beställde faktiskt hem munskydd nu. Känner inte att jag behöver det när jag är ute men ska vi handla mat så vill jag faktiskt ha det. Med tanke på att många som haft Covid-19 får hjärtproblem och andra symptomer efteråt så vill jag inte riskera något.

 2. 14 november, 2020 / 13:53

  Håller med om det där med restaurangerna. Men ja, det verkar vara så himla olika, i Uppsala är det som att pandemin knappt existerar, inga avstånd i butikerna och mycket folk… Men så var jag i byn jag är uppväxt i för några veckor sedan och skulle handla på Coop. I kassan fick vi världens utskällning för att vi inte stod exakt på markeringarna på golvet.. haha ^^ känns som mentaliteten är så himla olika

  • dixiwonderland
   Författare
   14 november, 2020 / 19:15

   Det är verkligen så olika! Jag upplever inte att någon här bryr sig. Folk håller inte avstånd och säger man till så tycker dom att man är konstig eller otrevlig. Jag har som jag skrev i en annan kommentar beställt hem munskydd. Tycker det är dumt att det inte blivit ett måste. Även om det inte finns några 100% garantier att det fungerar så är det alltid bättre att ta det säkra före de osäkra.

 3. Marie
  14 november, 2020 / 18:19

  Skrev häromdagen men det verkade krångla så skriver igen 😘 godaste maten och jag blev så överraskad 😍 du hade gjort det så himla fint ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.