0   17
0   31
2   36
1   30
4   43
6   26
4   26
2   21

Pytt i panna

Pytt i panna

En svensk klassiker, pytt i panna. Denna maträtten har funnits i Sverige i hundratals år och skapades för att man inte skulle slänga rester. Jag åt detta mycket som barn men i vuxenålder så äter vi den inte lika ofta. Just för att vi sällan har rester över. Men förra veckan så blev det pytt i panna och det var så himla gott.

Pytt i panna

Ingredienserna kan man mixa med i all oändlighet. Denna gången så hade jag potatis, lök, korv och ägg. Hemligheten till att få den riktigt god är att steka potatisen på hög värme. Använd gärna potatis från dagen innan och låt skalet vara kvar. Då potatisen redan är tillagad så behöver man inte tänka på att få den mjuk utan den höga värmen hjälper till att göra den frasig och varm. Tillsätt löken när potatisen har börjat få färg och när löken har blivit mjuk så tillsätt korven. Det kan hända att du behöver fylla på med olja under tillagningen.

Pytt i panna

Äggen steker jag i en annan panna på medelvärme. Nu valde jag att göra rinnig äggula men vill man ha den genomstekt så går det naturligtvis också bra. Detta är en maträtt som går snabbt att göra. Skulle gissa på att det tog max 15-20 minuter. Serveras sedan med rödbeta eller ketchup.

Pytt i panna
Dela

4 Kommentarer

 1. Maria
  29 mars, 2022 / 11:25

  Så himla gott ser det ut 😄

  • dixiwonderland
   Författare
   29 mars, 2022 / 14:01

   Det var verkligen super gott 😀 Man borde göra det oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.