23   34
7   23
9   30
26   42
2   33
0   23
2   30
0   20

Philodendron Princess

philodendron white princess

Philodendron White Princess

Som ni alla vet så är jag ett stort fan av Calathea. Det kommer nog alltid att vara min favorit stort när det kommer till växter. Men en annan art som har tagit mig med storm är Philodendron. Till skillnad från Calathea så är dessa klätterväxter betydligt enklare att ta hand om. De kräver medium ljus och vill helst bara ha vatten när de är helt uttorkade. Min Philodendron White Princess fick nyligen sällskap i sin kruka av en till. Jag insåg när jag kom hem att den första som jag hade köpt förmodligen var alldeles för liten till att börja med. Då hon hade tappat några blad och sett allmänt hängig ut så ville jag inte riskera något utan jag köpte en till. Förhoppningen är naturligtvis att de ska producera fler vita blad.

philodendron pink princess

Philodendron Pink Princess

En annan prinsessa som fick följa med hem var en Philodendron Pink Princess. Ska jag vara helt ärlig med er så tycker jag inte att den är speciellt fin. Jag gillar inte de mörka bladen och finner den rätt tråkig. Men som ni kan se på stjälken så har den potential. Jag har dock sett helt magiska exemplar av denna där hela bladen är nästan helt rosa så förhoppningsvis så kanske min också kan börja producera mer rosa blad. Skulle det vara så att jag tröttnar så kan jag alltid sälja den.

philodendron pink princess
Dela

6 Kommentarer

 1. 10 februari, 2020 / 12:24

  Så fina 😀

 2. 10 februari, 2020 / 16:55

  Det är inte så att din första fick en för stor kruka då? Jag köpte min efter dig och min har växt som bara den under vintern. Jag vet att vissa andra växter kan reagera så om de får för stora krukor innan de är redo för det.

  • dixiwonderland
   Författare
   10 februari, 2020 / 17:10

   Den fick en 12 cm kruka så det har jag svårt att tro att det skulle vara orsaken 🙂

 3. 11 februari, 2020 / 19:07

  så himla vackert det var med vita blad!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.