2   11
4   19
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36

När livet fortsätter som om ingenting har hänt

vacker blombukett från världens bästa.

Det har gått fyra dagar. Hjärtat känns tomt och just nu känns livet som en dimma. Allt påminner om honom. Varje litet hörn. De senaste dagarna har vi legat i sängen och kollat på bilder och videos på honom. Disney+ har gått på repeat då jag endast orkar se barnfilmer nu. Förtvivlan, längtan efter döden och vilsen beskriver de känslor som har cirkulerat runt i min kropp.

Jag ångrar ingenting

Jag är så tacksam över det fina avslutet som vi fick. Det kunde inte varit mer perfekt. Men det är saknaden som gör ont. Kanske tar det hela 60 år innan vi ses igen. Hur ska jag kunna leva 60 år utan honom när jag under våra 15 år tillsammans aldrig var ifrån honom i mer än 48 timmar? Jag åkte aldrig bort för jag ville inte lämna honom. Med andra ord spenderade vi i stort sett varje dag tillsammans. Men nu ska livet fortsätta utan honom.

När livet fortsätter som om ingenting har hänt

När livet fortsätter som om ingenting har hänt

Det är något av de svåraste när man är mitt i sorgen. Man ser hur alla andra fortsätter sina liv som om ingenting har hänt. Jag har precis förlorat min älskade nalle men universum vill att jag fortsätter leva utan honom. Sen när man väl tar steget att försöka fortsätta då kommer det dåliga samvetet. Varje gång man ler så är det som att en kniv hugger en i hjärtat. Hur kan du le när Bonzo inte finns kvar hos dig? Hur kan du orka gå upp på morgonen när du vet att han inte är där? Bonzo är den tredje hunden som vi förlorar i år. Ronja fick somna in 20 Januari, Foxie den 8 Maj och nu vår älskade nalle. Med andra ord har detta varit det värsta året i mitt liv. Jag har aldrig fått uppleva så här mycket sorg på så kort tid.

Just nu försöker jag bara överleva

Ta en timma i taget. Ena stunden så känns livet okej och i nästa bryter jag ihop totalt. Det jobbigaste är att lämna lägenheten. Rädslan att behöva stöta på någon. Jag vill inte prata om det med någon. Jag vill inte att någon ska fråga hur det är för vad svarar man på det? Sorg är en del av livet. Jag fick 15 fantastiska år med min älskade nalle. Men tanken på att aldrig mer få dra mina fingrar i hans mjuka päls, höra hans tjat när han ville ha godis, lyssna på hans djupa snarkningar och få hans mysiga kramar. Det krossar mitt hjärta totalt.

Jag vill avsluta med att tacka alla er som har hört av er under denna fruktansvärt jobbiga tid. Det har betytt så mycket mer än vad ni kan föreställa er. Jag har haft klasskamrater från högstadiet som har hört av sig, gamla vänner och även många av er som har fått se Bonzo och mig växa upp tillsammans. Vi har fått hem blommor. Många har erbjudit sig att handla åt oss eller hjälpa till med andra saker. Det värmer i hjärtat ska ni veta. I stunder som dessa så behöver man allt stöd man kan få. Det är inte alltid som jag orkar svara men jag uppskattar det.
Dela

9 Kommentarer

 1. Marie
  21 september, 2020 / 13:24

  ❤️

 2. 21 september, 2020 / 13:56

  Jag fällde många tårar av att läsa inlägget och jag sörjer också en hund än idag fast det har gått snart 20 år. Bonzo kommer alltid att finnas hos dig och beskydda dig från andra sidan. Sänder dig många styrkekramar <3

 3. 21 september, 2020 / 20:18

  <3 <3

 4. 21 september, 2020 / 22:39

  Tänker på er <3<3<3

 5. 22 september, 2020 / 10:50

  ja det tyckte jag också var jättejobbigt flera som sa till mig att han har det bättre nu och utan smärtor osv, men det kändes i alla fall ej så, han skulle ju vara med mig, ja du förstår. Det kändes jättejobbigt att allt bara rullade på som inget hänt, men det är ju tyvärr en del av sorgarbetet det med men ändå kändes det så jobbigt
  <3

 6. 22 september, 2020 / 19:33

  Så fina blommor! Hoppas att du mår bättre snart<3<3 Förstår att det är jobbigt!

 7. 23 september, 2020 / 07:04

  Alla kramar och tankar till er!

 8. Maria
  23 september, 2020 / 19:04

  Så fruktansvärt jobbigt är det att behöva gå igenom. Förlorade min 13- åriga katt förra året, vi hade också växt upp tillsammans, och nu i augusti blev min och sambons ena katt akut sjuk och fick somna in endast 5 år gammal. Det gör så ont och blir så tomt 💔
  Kram till dig❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.