8   35
3   28
0   22
3   46
3   40
3   39
7   40
2   38

Nådde jag mina företagsmål 2022?


Detta inlägget innehåller reklam för mina företag

Året börjar lida mot sitt slut och jag tycker det är dagas att se tillbaka på vad mina mål var inför detta året och om jag faktiskt nådde dom. När jag satte upp mina mål så hade jag ingen aning om att det bara två månader senare skulle bryta ut ett krig som skulle påverka hela världen. Men det är så livet fungerar. Vi vet aldrig vad som händer imorgon eller om en vecka eller två. Vill ni läsa hela inlägget om mina företagsmål 2022 så finner ni de inlägget här.

Bloggen

Vad målet var: Under 2021 så gjorde jag en del förändringar. Jag har i stort sett slutat göra kollage med företagsprodukter. Anledningen är mycket enkel, jag vill använda mina egna bilder i den marknadsföringen som jag gör. Därför kommer jag under 2022 arbeta mer med att utveckla mitt sätt att skapa material. När det kommer till samarbeten så var 2021 väldigt bra. Jag är nöjd med antalet samarbeten som jag hade och målet inför 2022 är naturligtvis att öka antalet samarbeten.

Hur det blev: När det kommer till att skapa kollage så tycker jag att 2021 och 2022 har varit väldigt lika. Dock så inser jag att ni gärna vill ha mer kollage/tips på kläder/inredning så inför nästa år så kommer det bli mer av det. Tyvärr så upplever jag att jag har lagt alldeles för lite tid på att fotografera i år. Detta är något som behöver förändras inför 2023! Jag älskar att fotografera men jag tror det helt enkelt har varit för mycket med alla företagen. Och när det kommer till samarbeten så har detta varit mitt sämsta år någonsin. Covid, krig och inflation har påverkat alla och tyvärr så blev jag extremt drabbad.

Youtube

Vad målet var: Planen för i år (2022) är att göra videos när jag känner för det. Lägga ner mycket mer tid på varje video. Fler vinklar, en bättre story telling. Jag behöver lägga mest fokus där jag tjänar pengar och sen måste jag inse att jag inte kan göra allt.

Hur det blev: Jag uppdaterade min Youtubekanal regelbundet under hela året. Mellan 1-2 videos varje vecka vilket totalt blev ca 100 videos på ett år. Jag tycker att kvalitén blev bättre och att jag hela tiden levererade bra material. Dock så upplever jag att det minskade intresset för växter även har påverkat min Youtubekanal. Jag får inte lika mycket visningar som tidigare.

Instagram

Vad målet var: Jag har fyra instagram konton som jag vill uppdatera varje dag 365 dagar om året. Nu när instagram äntligen ska göra det möjligt för en att få kronologisk ordning i flödet igen så tror jag att det kommer hjälpa min algoritm. De dagar när jag inte har material att publicera i flödet så är det viktigt att jag använder stories för att hålla kontot levande hela tiden. Det hade varit roligt att börja göra fler samarbeten via instagram och jag borde förmodligen satsa mer på det. Men jag är så extremt noga med hur mitt flöde ser ut så därför gör det att jag är väldigt kräsen med mina samarbeten.

Hur det blev: I år insåg jag att jag kan inte göra allt. WondersbyDixi har jag knappt uppdaterat och inför nästa år så är jag osäker på om jag ens kommer uppdatera om jag inte får några fotograferingar inbokade. Men jag upplever att algoritmerna har varit på min sida. DixiWonderland växte med ca 250 nya följare. Inte en jätte bra ökning men då jag inte uppdaterar regelbundet i flödet så tycker jag det är helt okej. Några samarbeten har det inte blivit. Vackrabuketter.se växte med ca 220 nya följare vilket är lite av en besvikelse för där känner jag att jag verkligen har försökt uppdatera mycket och vara aktiv. Det kontot som gick bäst var Dixiplant som fick över 5000 nya följare! Jag känner absolut att jag vill satsa mer på instagram nästa år.


Vackra Buketter

Jag kommer börja odla mina egna blommor till företaget

Detta var nog de största målet som jag hade och ett mål som jag faktiskt uppfyllde. Allt det slitet som jag la ner mellan Mars och Maj gav verkligen resultat. Jag plockade så mycket blommor varje vecka och det slutade aldrig att blomma. Jag ser så mycket fram emot nästa års odlingar.

Börja redan nu med att göra inköp inför hösten/vintern 2022

Detta var något som jag också nådde vilket har gett resultat idag. Jag köpte in nya band till mina julkransar vilket jag upplever att mina kunder har älskat lika mycket som jag. Har även köpt in både skålar och korgar för julgrupper vilket jag också upplever har varit populärt.

Nådde jag mina företagsmål 2022?

Se över prissättningen

Detta var något som var nödvändigt då jag förra året tyvärr gick back på mina priser. I år har jag höjt mina priser. Tyvärr inte så pass mycket som jag skulle behöva. Jag får till exempel inte betalt för min arbetstid för då skulle priserna vara så höga att ingen skulle handla. Sen är floristbranschen tyvärr en bransch som är väldigt efter när det kommer till prissättning. Blommor är en lyxvara men av någon anledning så skriker kunderna högt när en bukett kostar 400 kronor då de tycker att man endast ska betala 150 kronor per bukett. Snittpriset på en blomma är ca 30-80 kronor. Hur ska man kunna få ihop en fin bukett för 150 kronor då? Jag är nöjd med min prissättning. Det viktigaste är att jag inte går back utan faktiskt går med vinst.

Tydligare hemsida

Jag upplevde att mina kunder inte förstod hur de gjorde en beställning. Genom att göra om hemsidan så har jag fått fler beställningar från nya kunder så där upplever jag att jag har lyckats bra.

Omsättning

Jag skrev aldrig något om mina mål för omsättningen vilket jag inte riktigt förstår varför? Jag nådde aldrig mitt försäljningsmål detta året. Men jag är otroligt nöjd med årets resultat då Vackra Buketter gick med vinst! Det känns helt fantastiskt och det i sig är ett stort mål att uppnå. Då jag har mindre inköp nästa år så vet jag att företaget kommer gå med vinst vilket känns underbart. Är så taggad inför 2023.


WondersbyDixi

Jag bokade inte en enda fotografering i år och det var inte speciellt konstigt. Jag har knappt lagt ner någon tid alls på att marknadsföra mig själv som fotograf. Tiden räcker helt enkelt inte till.


Nådde jag mina företagsmål 2022?
Messi & Oliver

Hundrastare

Här hade jag inga mål men vem hade kunnat ana att 2022 skulle bli de året där mitt jobb som hundrastare skulle bli min huvudinkomst? Jag började året med Nala och nu har jag hela fem hundar! Nala, Smilla, Messi, Oliver och Hugo. Jag kan inte förklara hur tacksam och lycklig jag är för dessa fem vovvarna. De ger mig så mycket glädje, lycka och kärlek. I November så gjorde jag en prisökning som kommer bli aktuell i Januari. Alla hundägarna har accepterat detta så det känns jätte roligt att få fortsätta arbeta tillsammans även nästa år.

2022 blev långt ifrån vad jag hade tänkt mig. Men så är livet som företagare, man vet aldrig vad som händer. Det kommer ske förändringar inför 2023 och jag tänker att jag får sätta mig ner och skriva ett inlägg om mina företagsmål inför 2023 i ett separat inlägg.

Dela

6 Kommentarer

  1. 26 december, 2022 / 20:28

    Men wow! Grattis till att företaget gick i vinst, det är ju superstort! Grymt jobbat med Vackra Buketter, vilket driv du har!

  2. 26 december, 2022 / 21:18

    Otroligt kul att få läsa! Gillar upplägget i inlägget också 🙂

  3. 28 december, 2022 / 14:17

    intressant läsning, är så imponerad av dig. lycka till med ditt företagsår 2023 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.