2   14
2   16
4   22
0   14
1   46
6   28
0   21
5   22

Mina företagsmål 2022

Reklam för mina företag

Nytt år, nya planer och nya mål. Januari må vara grått och trist men när det kommer till att planera inför 2022 så är det min favorit månad. Och planerna har nog aldrig varit så spännande som det kommer vara detta året. Jag är dålig när det kommer till att sätta mål. Eller jag är duktig på att säga ”detta vill jag uppnå” men är dålig på att verkligen se till att jag når målet. Detta året ska bli annorlunda och jag hoppas att ni vill följa med på resan. Här är mina företagsmål 2022.

Mina företagsmål 2022

Mina företagsmål för mina sociala medier

Bloggen:

Under 2021 så gjorde jag en del förändringar. Jag har i stort sett slutat göra kollage med företagsprodukter. Anledningen är mycket enkel, jag vill använda mina egna bilder i den marknadsföringen som jag gör. Jag vill att när man kommer in på bloggen så ska man se och tänka hög kvalité. Därför kommer jag under 2022 arbeta mer med att utveckla mitt sätt att skapa material.

När det kommer till samarbeten så var 2021 väldigt bra. Jag är nöjd med antalet samarbeten som jag hade och målet inför 2022 är naturligtvis att öka antalet samarbeten. Min fördel är att jag har arbetat med detta så länge vilket gjort att jag har ett stort kontaktnät. Har aldrig haft en missnöjd kund och det är en grym merit med tanke på att jag har samarbetat med företag sen 2015.

Youtube:

Under 2021 så växte min Youtube kanal något enormt. Under 2021 så hade jag över 100.000 visningar vilket är väldigt bra. Jag kommer fortsätta att arbeta med Youtube men det kommer bli kvalité framför kvantitet. För mig har det alltid varit viktigt att allt jag gör har hög kvalité. Det har varit väldigt stressigt att ha ett schema för Youtube. Att komma på en bra video idé och sen spela in även fast man bott i ett renoveringskaos (garagebygge, bergspräning, renovering av lägenheter). Så planen för i år är att göra videos när jag känner för det. Lägga ner mycket mer tid på varje video. Fler vinklar, en bättre story telling. Jag behöver lägga mest fokus där jag tjänar pengar och sen måste jag inse att jag inte kan göra allt.

Instagram:

Instagram har varit lite av en berg och dalbana. Men något som jag verkligen uppskattar är att jag nu kan länka! Jag gjorde en super stor rensning och tog bort 9000 följare vilket gjorde att jag hamnade under 10.000 och då kunde jag inte längre länka i stories. Men nu fungerar det bra och det är något som jag behöver utnyttja mycket mer än vad jag har gjort tidigare.

Bli mer aktiv på stories

Jag har fyra instagram konton som jag vill uppdatera varje dag 365 dagar om året. Nu när instagram äntligen ska göra det möjligt för en att få kronologisk ordning i flödet igen så tror jag att det kommer hjälpa min algoritm. De dagar när jag inte har material att publicera i flödet så är det viktigt att jag använder stories för att hålla kontot levande hela tiden. Det hade varit roligt att börja göra fler samarbeten via instagram och jag borde förmodligen satsa mer på det. Men jag är så extremt noga med hur mitt flöde ser ut så därför gör det att jag är väldigt kräsen med mina samarbeten.

Mina företagsmål 2022

Mina företagsmål för Vackra Buketter

Jag startade Vackra Buketter den 20 Maj och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle gå så bra som det gjorde. Naturligtvis så var jag livrädd att jag skulle lagt så otroligt mycket pengar på en utbildning som inte skulle leda någonstans. Men jag hade som sagt aldrig kunnat föreställa mig att företaget skulle gå så bra som det har gjort. Inför 2022 så har jag gjort en budget och satt upp ett mål för hur mycket jag hoppas att jag kommer tjäna under 2022. Det ska bli så otroligt spännande att se hur företaget kommer att utvecklas detta året.

Det som skiljer Vackra Buketter från mina andra företag är att Vackra Buketter har utgifter vilket är helt nytt för mig. Naturligtvis har bloggen utgifter så som webbhotell, mail osv men Vackra Buketter har konstant inköp/utgifter vilket gör att jag behöver sätta upp en budget. Det viktiga är att jag tjänar mer pengar än vad jag lägger ut.

 • Jag kommer börja odla mina egna blommor till företaget
  Detta är något som jag verkligen ser fram emot. Jag tror det kommer locka fler kunder till företaget då alla blommorna kommer vara närproducerade. Det är också bästa sättet för mig att hålla kostnaderna nere och gå med vinst.
 • Börja redan nu med att göra inköp inför hösten/vintern 2022
  Planering kommer vara avgörande för företaget. Min förhoppning är att jag kommer sälja dubbelt så många julkransar och julgrupper som jag gjorde 2021. Nu har jag mycket bättre koll på när allt material går att köpa. Det visade sig också gå riktigt bra med att skicka kransarna via posten så det är något jag vill satsa mer på inför detta året. Nå ut till fler kunder runt om i landet.
 • Se över prissättningen
  Detta är så fruktansvärt svårt. Men Johanna gav mig så kloka råd när hon sa att jag inte kan ha samma priser som de stora kedjorna. Jag är ett nystartat litet företag som måste gå med vinst för att överleva. Min budget går inte att jämföra med de stora butikerna. Och jag gör allt arbete själv. Naturligtvis så ska jag göra mitt bästa för att försöka ha så låga utgifter (och priser) som möjligt men det är inte alltid det lättaste. Men jag hoppas att mina kunder har förståelse för detta.
 • Tydligare hemsida
  Något som jag måste arbeta med under Januari är att förbättra hemsida. Att tydligt förklara hur konceptet för Vackra Buketter fungerar. Hur jag arbetar och hur man gör en beställning. Många verkar vara väldigt förvirrade då jag inte har någon varukorg på hemsidan samt inte har någon butik. Så jag behöver vara tydlig med att förklara hur de gör en beställning och hur betalningen fungerar.
Mina företagsmål 2022

Mina företagsmål för WondersbyDixi

Något som jag hoppas är att få fler bokningar för fotograferingar. Jag älskar att fotografera och hade gärna arbetat mycket mer med detta. Men konkurrensen är otroligt stor så det är svårt att få kunder. Jag kan även uppleva att många tycker det är för dyrt. De förstår inte varför de ska betala 2000 kronor för en timmas fotografering men det är inte endast fotograferingen i sig som man betalar för. Det är allt arbete som kommer efter fotograferingen som tar tid. Men jag har som mål att få göra fem fotograferingar detta året.

Dog Walker

Ingen kan ha missat hur mycket jag älskar mina promenader med Nala. Det spelar ingen roll vad vi har för väder, vi har roligt oavsett. Det är också så roligt att många av er uppskattar mina uppdateringar från våra promenader. Nala bor två minuter ifrån mig vilket är så himla skönt. De hundarna som jag har haft tidigare har bott ca 40-50 minuter bort och då är det inte lika roligt. Först behöver jag gå hela vägen dit, sedan ut och rasta i en timma för att gå hela vägen hem. Därför har jag bestämt att endast ha hundar i samma område som jag själv bor i. På så sätt sparar jag in mycket tid. Jag älskar att få komma ut speciellt då jag arbetar så mycket framför datorn. Det ger inte mycket betalt men detta jobbet har jag främst för min kärlek till hundar.

Så här ser mina företagsplaner ut inför 2022. Jag kan redan nu säga att jag inte planerar att ha någon semester i år heller. Men jag tror inte att någon blir speciellt förvånad heller haha. Vi har dock bokat en resa nu i Juli vilket ska bli så fantastiskt roligt. Men jag kommer arbeta när jag är där. Jag ser så fram emot detta året. Det ska bli så spännande att se om jag kommer nå mina mål. Oavsett om jag gör det eller inte så tror jag det är bra att ha något att sträva efter. Vad har ni för mål inför detta året?
Dela

8 Kommentarer

 1. 4 januari, 2022 / 11:29

  Så kul att läsa om dina mål, övertygad om att du kommer lyckas med allt <3

 2. 4 januari, 2022 / 12:38

  Vad roligt att du har lyckats så bra med dina företag och vad duktig du är som håller igång med så många bollar i luften. Kramis <3

 3. 4 januari, 2022 / 19:02

  Vad du är driftig! Så kul att läsa. Heja dig 🙂

 4. 5 januari, 2022 / 11:05

  lycka till med dina mål 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.