4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46
0   28

Julafton 2022

Julafton 2022

Merry Christmas everyone

Så kom äntligen dagen som jag och alla barnen har väntat på! Jag sov endast 5 timmar och 20 minuter. Kira fick sova i vår säng inatt men 01:20 så väcker hon mig så jag flyttar ner henne till hennes säng. Somnar om och sedan så vaknar jag 05:15 av att Kira drömmer mardrömmar. Det räcker att bara lägga handen på henne så lugnar hon sig. Lilla hjärtat. Men klockan 06:25 då vaknar jag och insåg att det var ju Julafton idag så då gick det inte att somna om.

Gjorde en kopp te, tog upp Kira i sängen och så såg vi de sista avsnittet av Julkalendern. Årets julkalender har varit så himla bra. Och så mysigt att starta varje morgon med det. Vid åtta började jag göra mig i ordning och klockan 10:30 så började jag steka prinskorvarna och köttbullarna. Sen åkte vi ute till Öresjö.

Julafton 2022
Julafton 2022
Julafton 2022

Jag vet att julen för många innebär ångest och stress. Men för mig så är julen bara ren magi. Jag älskar att köpa julklappar, slå in dom i fint papper med fina band. I år skrev jag inga julrim men annars är det också något som jag gör. Jag älskar julmaten och hade kunnat äta det varje dag under hela December. I år så bakade jag inget men det skulle jag vilja göra nästa år. Bygga pepparkakshus, gå på julmarknad. Men det bästa är naturligtvis att få spendera tid med familjen.

Det är inte heller något som jag tar för givet. Vi som många andra har en komplicerad familjerelation. Och är det något som jag har lärt mig detta året så är att ingen har den perfekta familjen. Alla har sina problem, trauman som tyvärr gör sig påminda under högtider. Men julen är vad man gör det till. Man får skapa sina egna traditioner.

Julafton 2022
Julafton 2022

Efter julmat och julklapparna så gick några av oss ner till sjön. Tänk att vi fick en så vacker Julafton. Fram till den 23 December så hade vi plusgrader. Allt var mörkt och blött men detta var så vackert. En lugn stund i en annars hektisk vardag. Jag lyssnade på en podd tidigare i veckan där de sa att naturen har blivit vår nya tro. Istället för att man vänder sig till en religion så vänder man sig till naturen för lugn och vägledning.

Hur mycket jag än älskar julen så kommer den aldrig bli sig lik efter att Bonzo lämna oss. Jag tror att alla som förlorat något som man älskar kan relatera till det jag skriver. Man gör det bästa av dagen men hjärtat gör ändå ont. Och det är okej att känna sorg under dagar som ska vara fyllda av glädje. Men det är så viktigt att vara i nuet under såna här dagar. Uppskatta de personerna som man har runt sig och finna något att vara tacksam för. Jag hoppas att ni har haft en fin Julafton.

Julafton 2022
Julafton 2022
Dela

2 Kommentarer

  1. 26 december, 2022 / 13:34

    vilket fint firande! god fortsättning fina du 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.