11   23
1   31
5   116
1   80
1   56
31   67
11   75
12   47

En natt i Rosendal

en natt i rosendal
hallon i rosendal

Igår lämnade jag Västra Götaland för första gången på flera år. Låter förmodligen helt galet att jag inte lämnat mitt län på så länge. Största anledningen är att jag inte har mått bra psykiskt. Har ni följt mig länge så vet ni att det fanns en tid i mitt liv då jag inte klarade av att lämna lägenheten ensam. Jag har fått arbeta så mycket med mig själv för att våga gå ut och idag mår jag bättre än vad jag har gjort på många år. Att resa till Karlskoga, Rosendal för att vara exakt. Tog oss 3 timmar och inte en enda gång fick jag ångest. Det är jätte stort för mig!

En natt i Rosendal

Vi åkte till Rosendal för att hälsa på våra vänner Victor och Erika. De har nyligen köpt detta radhuset och vi blev inbjudna för att komma och hälsa på. Själva huset är rektangulärt och på kortsidorna finns det 3:or och på långsidorna finns det 4:or. Så själva byggnaden har 4 dörrar som leder in till lägenheterna. Så himla gulligt! Sammanlagt finns det ca 30 hus som detta i området. Det är som att gå i en saga från Astrid Lindgren. Jag är lite osäker på om radhus är den korrekta benämningen. Men eftersom det finns en övervåning så känns radhus mer rätt än lägenhet. Oavsett så var det så himla fint och charmigt.

kycklingkebab tacos
världens bästa Bonzo
krusbärspaj
krusbärspaj

När vi kom fram till Rosendal efter den långa resan så fick vi lunch. Det behövdes för vi var så hungriga. Det var första gången som Bonzo åkt bil så långt och han var så duktig! Vi valde att ha honom i baksätet så att vi kunde ha mer koll på honom. Naturligtvis hade han sitt bilbälte på sig. Vi stannade i Mariestad både dit och på vägen hem för att låta Bonzo få sträcka lite på sig. Det låg exakt i mitten av själva resan så det blev perfekt. Till lunch blev det kycklingkebab. Hade aldrig hört talas om det tidigare men det var riktigt gott! Till efterrätt hade Erika gjort krusbärspaj och hemmagjord vaniljsås.

Alfred Nobel Museum

Vid 14:00 tiden åkte vi iväg och turistade. Alfred Nobel har haft en väldigt stor inverkan på Karlskoga så vi åkte för att besöka museet. Tråkigt nog missade vi precis den guidade turen i hans hem (man fick endast gå där med en gudie) men vi kunde besöka de andra platserna.

alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel museum  stridsvagn
alfred nobel museum
alfred nobel museum strigsvagn
alfred nobel museum nobelmedaljer
alfred nobel museum  nobelpris
alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel museum
alfred nobel
alfred nobel hem
alfred nobel

Bonzo ÄLSKADE att de hade en trädgård som han kunde gå i. Han var kopplad till och från men det bästa med honom är att han aldrig sticker. Ibland kan han lunka iväg och eftersom han inte hör något så får man hämta honom. Men han skötte sig exemplariskt! Vi kunde inte ha varit mer stolta över honom. Han till och med sov till och från vilket händer väldigt sällan då han har så svårt för att slappna av på andra ställen.

finaste bonzo i rosendal
kortspel
rosa hotensia i rosendal
grillkväll i rosendal
cuvee blanche i rosendal
grillkväll i rosendal
grillat i rosendal

På kvällen så grillade vi och det var årets första grillning för oss!

Och även den bästa grillningen jag ätit, någonsin! Köttet var så mört och Victor är en riktig grillmaster. Vi åt så mycket mat och sen så fortsatte vi att spela kort tills klockan blev 23:00. Victor och Erika var så snälla som lät oss ta deras säng. Tanken var att vi skulle sova på en stor luftmadrass men eftersom Bonzo ofta vill ut mitt i natten och deras trappa till övervåningen var väldigt brant så lät de oss ta deras säng istället. Deras sovrum var på bottenplan. Vi sov bra men bäst sov Bonzo då han sov hela natten lång. Jag trodde han var död när jag vaknade eftersom han inte hade velat gå ut. Men han var väldigt trött efter den långa resan och alla nya intryck.

kortspel i rosendal
en natt i rosendal
mina pojkar i rosendal
Lunch i rosendal
varma mackor

Dagen efter så vaknade vi upp till ytterligare en varm dag. Vi stannade till klockan 13:00 innan vi åkte den långa resan hem. Var så glad att vi åt lunch innan vi reste hemåt för annars hade jag varit så galet hungrig. Min sambo kunde inte ha fått ett bättre avslut på sin semester. Imorgon börjar han jobba igen och vi vet inte hur det kommer bli. Om han ska vara på jobbet alla dar i veckan eller fortsätta jobba hemifrån.

Min semester är slut i September så jag tänker njuta ordentligt dessa dagarna som är kvar för mig. Är väldigt glad över att jag valde att ta semester (på mitt sätt). Att inte känna någon stress kring uppdateringarna. Idag om allt går som planerat så ska jag spela in youtube videos och jag har även Kira alla dagar förutom en denna veckan. Hoppas att ni får en jätte fin start på veckan.

Dela

3 Kommentarer

  1. 10 augusti, 2020 / 20:32

    Ni verkar ha haft det väldigt mysigt!
    Du tycker ju om växter…tips att följa https://www.blomfantast.se/. Tänkte på dig när jag snubblade in på den bloggen, därför tänkte jag lämna en kommentar om sidan till dig 🙂

  2. 11 augusti, 2020 / 01:20

    Härlig dag ni haft. Vilken vacker byggnad. Paj med massor med vaniljssås är så himla gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.