0   16
5   23
1   17
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47

Mitt mål denna veckan är att lära mig 16 olika växter och deras latinska namn

Mitt mål denna veckan är att lära mig 18 olika växter och deras latinska namn. Googles slides.

Måndag morgon och det är dags för mig att verkligen börja studera på riktigt. Tack för alla fina ord i detta inlägget. Mina hjärnspöken försöker jag lägga åt sidan, vilket inte är det lättaste. Men nu är tanken att jag ska studera 08:00-16:00 varje vardag. För att det inte ska bli långtråkigt så kommer dela upp det. Några timmars plugg med att lära mig växtnamn och de latinska namnen med att sedan se en massa videos om binderier.

Mitt mål denna veckan är att lära mig 16 olika växter och deras latinska namn

Skolan har gett mig en lång lista på latinska namn och skrivit att jag ska hitta de svenska namnen och sedan försöka plugga in det. Men det finns inga bilder på blommorna. Så i min mening spelar det ingen roll om jag lär mig namnen om jag inte har en aning om hur blomman ser ut. Därför sitter jag idag och gör en google slides (fungerar precis som en power point). Där lägger jag in bild på blomman. Skriver det latinska och svenska namnet och sedan fakta om blomman.

Mitt mål denna veckan är att lära mig 18 olika växter och deras latinska namn. Googles slides.
Det var så himla länge sedan som jag studerade. Och egentligen så har jag väl aldrig studerat eftersom jag aldrig brydde mig om skolan. Men jag har alltid sagt att om jag fick göra om en grej i mitt liv så hade det varit att studera och nu har jag min chans.

Jag blir väldigt frustrerad på mig själv då jag inte är van vid att ha dåligt självförtroende. Men jag är en person som hellre ger upp än att försöka, för jag är så rädd för att misslyckas. Till och med när jag drömmer och blir jagad så kan jag i drömmen stanna upp och tänka ”Det är lika bra att jag ger upp för jag kommer ändå inte överleva”. Jag har alltid haft svårt att förstå mig på människor som är osäkra och som inte bara kör. Nu är jag själv en av dom och jag inser hur svårt det är att bryta ett sånt mönster när man väl är där.

Att ge upp är inget alternativ
Jag ska nå mitt mål

Växter och blommor är min passion i livet. Jag blev smått förvånad på praktiken för där trodde jag att alla var Crazy Plant Parents men det visade sig att de knappt vattnade sina växter där hemma. Så jag har detta i mig! Jag måste bara försöka få tillbaka glädjen som växterna ger mig och suga in kunskapen. Naturligtvis så ska jag nå mitt mål! Kan jag lära mig mina krukväxters namn och de latinska namnen så kan jag göra samma sak med blommor. Det är bara att plugga plugga plugga tills det sitter så kommer jag i mål.

Dela

8 Kommentarer

 1. 13 april, 2021 / 08:49

  Åh smart att lägga in bilderna, då måste det bli mycket lättare att lära sig <3

  • dixiwonderland
   Författare
   14 april, 2021 / 15:29

   Ja det gjorde stor skillnad faktiskt 😀

 2. 13 april, 2021 / 16:23

  så bra och fint du gör!

 3. 13 april, 2021 / 19:28

  Det låter spännande! Och så smart sätt att plugga på ju 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.