0   17
0   31
2   36
1   30
4   43
6   26
4   26
2   21

Min första spiralbukett

Min första spiralbukett
Min första spiralbukett

Nu är det 4 veckor kvar innan min praktik börjar. Men det betyder inte att jag ligger på latsidan. Igår åkte vi iväg för att köpa blommor så att jag kan börja öva min spiraltekniken. Jag vet inte om ni har reflekterat över det när ni har köpt buketter. Men buketten påminner ofta om ett timglas. Du har själva blommorna och sen så smalnar det av för att sedan gå ut igen vid stjälkarna. Detta kallas spiralteknik. Och man använder den för att det gör det enklare att binda buketten men det ser också finare ut i vasen.

Så igår gjorde jag mitt första försök i att binda en spiralbukett

Det var så mycket enklare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag spenderar mycket tid med att se på videos där florister binder buketter. Men tyckte alltid att det såg så svårt ut att korsa stjälkarna hela tiden utan att alla skulle falla isär. Men efter att ha hittat en florist på instagram som förklarade väldigt bra hur kan byggde ihop buketten så hjälpte det mig väldigt mycket. Något som jag dock tycker är riktigt läskigt är att man ska snitta blommorna mot sig med en sylvass kniv. Jag bifogar en bild här så ni kan se hur man ska göra. Risken att jag skulle skära av hela tummen känns garanterad. Men övning ger färdighet antar jag.

Min första spiralbukett

Utbudet på blommor var inte det roligaste. Mycket såg visset ut och eftersom att jag måste betala för alla blommorna själv så vill jag försöka hålla nere kostnaderna så mycket som jag bara kan. Jag älskar jätte stora buketter men den lilla som jag gjorde igår och som ni ser på bilderna kostade mig 150 kronor.

Jag gillar buketter som kostar mellan 800-1200 kronor

De buketterna som jag älskar skulle nog ligga mellan 800-1200 kronor och det är inget jag har råd att lägga ut varje vecka. Men jag hoppas att jag kan få odla egna blommor ute i Öresjö hos min sambos farmor och farfar. Platsen där det var tänkt att jag skulle odla går inte att använda. Men jag kanske lyckas övertala dom om att ge mig en bit av deras rabatt.

Min första spiralbukett

Valet av blommor fick bli rosor och eucalyptus blad. Jag blev jätte nöjd med denna buketten. Jag älskar vilda buketter vilket betyder att blommorna inte har samma höjd utan att eucalyptusen får komma lite högre upp. Det som är viktigt när man binder en bukett är att den ska bli rund. Den måste inte alltid vara rund, det beror lite på vad man är ute efter. Men i och med att jag precis har börjat så är målet att buketten ska se rund ut ovanifrån och att den har fina kanter. Samt att stjälkarna ska ligga i en spiral så att det ser fint ut i vasen.

Närbild på hur en spiralbukett ser ut

Nu använde jag en väldigt liten vas vilket betyder att jag fick klippa ner stjälkarna rätt ordentligt. Men man kan fortfarande se att de är formade som en spiralbukett. Ett misstag som man kan se på sista bilden är att vattennivån i glaset är för högt. Bladen i buketten får aldrig vara i vattnet för då kan det bildas bakterier. Men eftersom detta är en bukett som vi bara har här hemma så spelar de inte så mycket roll. Jag byter vatten varje dag och använder även näring.

Och det är ett tips till er. Får ni näring som är i ett pulver så häll inte i allt direkt. Spara så att du kan fortsätta ge under kommande dagar då näringens effekt försvinner redan första dagen. Sen vill man ha långa vackra snitt i stjälkarna, något som dessa inte har. Men jag ska försöka våga mig på att snitta blommorna mot mig. Detta var som sagt mitt första försök så jag ger mig själv godkänt.

Min första spiralbukett
Dela

8 Kommentarer

 1. 11 mars, 2021 / 09:03

  Mycket snyggt !! 🙂 Vilken spiral du fick till!! 😀

 2. 11 mars, 2021 / 12:45

  Men gud, hur fin?! <3 Hade blivit jätteglad för den fina buketten <3

 3. 11 mars, 2021 / 18:40

  Så himla fin!! Ett proffs redan innan praktiken 😉

 4. 14 mars, 2021 / 19:32

  såå snyggt!! vill lära mig göra spiral

  • dixiwonderland
   Författare
   15 mars, 2021 / 10:24

   Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara 😀 Övning ger färdighet 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.