4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Matbudget | Handlat inför veckan som kommer

Jag har under denna veckan funderat på hur vi ska göra för att nå målet med att endast spendera 3000 kronor i månaden på mat. För mig så är detta väldigt nytt. Vi har alltid haft en matbudget men vi har aldrig följt den till 100%. Jag har aldrig kollat priser utan bara tagit det som jag vill ha. Nu står vi och jämför priser, vi till och med jämför i olika butiker.

Matbudget | Handlat inför veckan som kommer

Matbudget

Men något som vi testade idag och som jag tycker fungerade väldigt bra är att handla det som finns på kampanj. Jag var inne och kollade vad Jätten och Maxi hade på sina kampanjer. Båda butikerna hade bra erbjudanden så vi bestämde oss för att åka och handla i båda två. Maxi hade bra pris på både knäckebröd och rostbröd. Då jag fyller år om mindre än en månad och ska göra egen smörgåstårta så passade vi på att köpa två limpor. Bara att frysa och sedan tina när de ska ätas.

Matbudget | Handlat inför veckan som kommer

Jag insåg också att i Ica-appen där jag gör mina matlistor så kan jag göra separata listor beroende på vilken butik vi ska handla i. Jätten hade bra pris på bacon, korv och makaroner. Medan Maxi hade bra pris på pasta (3 för 33 kronor). Det positiva med Jätten är att de har en svinnavdelning där man kan fynda mat med kort datum. Tråkigt nog så hade inte Maxi detta vilket jag tycker är fruktansvärt dåligt.

Matbudget | Handlat inför veckan som kommer

Idag handlade vi för 576 kronor vilket betyder att vi har 174 kronor kvar för denna veckan. Fördelen med dagens shopping är att mycket av de som vi handlade idag kommer vi ha kvar även in på nästa vecka. Det tar naturligtvis mycket mer tid att planera matbudgeten så här. Men jag tycker det är super kul och om vi lyckas sänka matbudgeten när matpriserna höjs då gör man något rätt.

Dela

4 Kommentarer

 1. 5 september, 2022 / 08:46

  alltså bra jobbat! å så inspirerande att du delar detta 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   5 september, 2022 / 09:19

   Va glad jag blir 😀 Känns så roligt att kunna inspirera andra 😀

 2. 5 september, 2022 / 09:30

  Bra där!! 🙂
  Brukar försöka lägga upp matschema för varje vecka och då hålla mig till det när man väl handlar. Håller inte alltid, nej…. Men lättare att inte bara köpa saker som sedan kanske ligger kvar i kylen & blir dåligt :/

  • dixiwonderland
   Författare
   5 september, 2022 / 19:00

   Men att köra matschema är väldigt smart 😀 Det blir ju lite som när man använder matkassar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.