4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Kol and Cocktails i Helsingborg

Kol and Cocktails i Helsingborg.  TARTARE
Råbiff på hängmörad ryggbiff, löjrom, örtmajonnäs, krispig potatis

STEAK TARTARE
Råbiff på hängmörad ryggbiff, löjrom, örtmajonnäs, krispig potatis

Vår sista kväll i Helsingborg spenderade vi på restaurangen Kol and Cocktails. Jag bokade vårt besök 2 månader innan vi skulle dit och då var detta den ända lediga dagen/tiden som de hade kvar. Jag förstod direkt att detta var ett väldigt populärt ställe att äta på och det skulle visa sig att det blev vår bästa måltid i Helsingborg.

Restaurangen var mycket större än vad den såg ut att vara från utsidan. Väldigt egen inredning som får 10 av 10. Det var jätte fint där inne. Stort, öppet och det kändes väldigt rent. Vi fick slå oss ner vid ett bord längst in i restaurangen. Bakom mig fanns ett stort vin rum och sällskapen runt omkring oss satt minst 1,5 meter ifrån oss. Från mitt håll så kunde jag se rätt in i köket där kockarna arbetade och personalen hade verkligen fullt upp då de var fullbokade.

Kol and Cocktails i Helsingborg

Till förrätt så beställde jag en Steak Tartare råbiff på hängmörad ryggbiff, löjrom, örtmajonnäs, krispig potatis. Så himla gott! Detta var andra gången som jag testade på råbiff och jag gillar det. Dock kan jag tycka att den var lite för salt för min smak men gott var det. Till förrätten så beställde jag en alkoholfri drink och fick en Virgin Marilyn Monroe. Den var så god!

GRILLED GAMBAS
Salsa, aioli, grillad focaccia

Till förrätt så tog Johan Grilled Gambas med salsa, aioli och grillad focaccia. Jag kunde inte låta bli att skratta när Johans förrätt kom in. Framför allt så fick vi båda en chock över storleken på räkorna. Men det roligaste var att de endast hade blivit tillagade och inte skalade. Johan har väl aldrig skalat en räka i hela sitt liv. Men för varje räka så blev hans teknik bättre och han precis som jag var otroligt nöjd med sin förrätt. Deras aioli var den godaste som vi någonsin smakat på, wow!

Kol and Cocktails i Helsingborg.
Kol and Cocktails i Helsingborg. SIRLOIN hängmörad ryggbiff, 21 dagar från vår egen mörningsky. Rödvinssås, ört-vitlökssmör och potatisgratäng

SIRLOIN hängmörad ryggbiff, 21 dagar från vår egen mörningsky. Rödvinssås, ört-vitlökssmör och potatisgratäng

Det som jag tyckte var roligt med varmrätten är att man får välja vilket kött man vill ha och sedan välja bland en massa olika tillbehör. Hade jag vetat att ört-vitlökssmöret skulle vara så maffigt så hade jag aldrig valt det. Jag trodde att det skulle vara en liten klick på köttet. Men med tanke på att det kostade 30 kronor så borde jag förstått bättre. Potatisgratängen var helt fantastisk! Den smakade hemmagjord. Och deras rödvinssås var den bästa som jag någonsin ätit. Köttet var gott men det var inte de bästa köttet som jag ätit. Om ni undrar var det bruna är så är det en lökpuré som var otroligt god.

Kol and Cocktails är absolut värt ett besök!

Till efterrätt så tog Johan deras Creme brulee med hallonsorbet och crumble. Jag var alldeles för mätt för att orka efterrätt. Detta var ett så himla fint avslut på vår resa i Skåne. Servicen och maten på Kol and cocktails var 10 av 10. Är ni i Helsingborg eller har vägarna förbi så måste ni äta här! Var dock beredda på att det kommer kosta en del. Vår mat och dryck gick på 1450 kronor. Men det var absolut värt det.

2 Kommentarer

  1. 1 augusti, 2021 / 20:45

    åh wow, ser så gott och mysigt ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.