1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Jag kommer inte att vaccinera mig mot Covid

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut. Utanför fönstret blåser det storm men jag är så redo för hösten. Jag fick gjort allt det som jag ville göra i sommar vilket känns så bra. Hösten och vintern innebär alltid mer jobb för mig. Under sommaren brukar det vara väldigt lugnt men jag har haft ett väldigt bra flyt med mina samarbeten. Vilket jag är otroligt tacksam för. Sen har jag varit fullt upptagen med mina studier så det har varit mycket.

Igår skickade jag in mitt skriftliga prov. Kan säga att jag mår så dåligt. Nu känns det som att jag är tillbaka första veckan i utbildningen. Noll självförtroende och tankarna säger hela tiden att jag inte kommer klara det. Provet var rätt svårt. Vissa frågor var formulerade på ett sätt som gjorde det svårt för mig att veta vad det exakta svaret skulle vara. Jag kan bara hoppas att jag får svar inom de närmaste dagarna och att jag har klarat det.

Jag kommer inte att vaccinera mig mot Covid-19

Jag kommer inte att vaccinera mig mot Covid

Igår så vaccinerade vi oss. Att jag vaccinerade mig är inte en självklarhet. Jag tog aldrig något vaccin mot svininfluensan och sen när man fick veta att flera personer fått narkolepsi så kändes det så skönt att inte ha tagit det. Så när vaccinen för Covid kom så sa jag direkt ”Aldrig i livet. Jag kommer inte att vaccinera mig mot Covid”.

Men efter att ha levt i en pandemi i över 1 år och sett hur många människor som dött så började min rädsla för viruset bli större än rädslan för vaccinet. Många i min omgivning började vaccinera sig och efter att ha lyssnat på sommarpratat med Pfizerforskningschefen Miakel Dolsten så bestämde jag mig för att jag ska vaccinera mig.

Jag har fortfarande ångest över att jag gjort det. Men denna pandemin är inget skämt och med tanke på hur dåligt Sveriges regering har skött detta så måste vi ta vårt ansvar. Nu har det gått 24 timmar sen vi vaccinerade oss och förutom smärtan i armen så mår vi bra. Det skulle vara väldigt intressant att höra era åsikter kring detta. Har ni vaccinerat er? Hur mådde ni efteråt? Och om du har valt att inte vaccinera dig, vill du berätta varför?

16 Kommentarer

 1. Julia
  26 augusti, 2021 / 21:42

  Jag har också vaccinerat mig! Det gör mig glad att du valde att göra det. För mig var det en självklarhet, för att skydda mig själv. Allvarliga biverkningar är alltid en risk, men risken med covid är att man dör, och då har jag hellre föredragit att leva med vaccinbiverkningar istället.
  Jag har tagit två doser och hade inga biverkningar alls någon av gångerna, mer än ömhet i armen så det var jätteskönt.

  • dixiwonderland
   Författare
   27 augusti, 2021 / 11:30

   Jag har en vän som sa samma sak. Att hon hellre blir sjuk av vaccinet än att dö av Covid. Nu har det gått 48 timmar sen jag vaccinerade mig men jag mår fortfarande dåligt av det. Men det varför även därför som jag skrev detta inlägget för det finns säkert fler än jag som känner så som jag gör och kanske att jag kan få dom att ändra sig. Skönt att du inte haft några större biverkningar 🙂 Jag har haft ont i armen och sambon har känt sig lite dålig men hoppas att vi slipper något mer 🙂

 2. 27 augusti, 2021 / 06:04

  Jag ska ta min andra spruta idag 🙂 Och eftersom jag är ung så är det att anses som fullvaccinerad då. Woho!

  • dixiwonderland
   Författare
   27 augusti, 2021 / 11:27

   Hoppas att du slipper biverkningar 🙂

 3. Maria
  27 augusti, 2021 / 07:09

  Tänkte samma som du när det först började pratas om vaccin. Men nu har jag tagit båda sprutorna. Fick jätteont i armen vid både första och andra, direkt när nålen åkte in i armen 😅 men efteråt var det svårare att röra sig efter första. Vid andra fick jag frossa på natten, sen feber, ont i kroppen, i huvudet och bakom ögonen. Låg en hel dag, men på kvällen var jag pigg igen och hade ingen feber, kunde äta osv. Dagen efter var det som om jag aldrig var dålig 🙏

  Känner lite som du ändå att man är rädd för eventuella biverkningar, men försöker att låta bli att tänka på det eftersom det ju var nödvändigt att ta vaccinet. Dels för att inte bli allvarligt sjuk själv, och att inte smitta någon annan. Det tar ju aldrig slut annars. Dock kan andra ha särskilda skäl till varför dom inte vill vaccinera sig, och det får man respektera.

  • dixiwonderland
   Författare
   27 augusti, 2021 / 11:26

   Va skönt det var att läsa din kommentar och veta att man inte är ensam! Jag kände ingenting på flera timmar men en mot kvällen gjorde det lite ont men igår var det jobbigt 😅 Men idag känns det bättre. Har hört att andra dosen kan bli mycket värre än den första men jag hoppas att jag klarar mig 😅 Tack för att du delade med dig <3

 4. 27 augusti, 2021 / 10:36

  Åh, tycker det är fantastiskt att höra att du ändrade åsikt! Detta är ju trots allt något som påverkar hela världen så enligt mig är det en självklarhet att se vaccinet som en skyldighet som alla ska ta för att få ett slut på detta elände 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   27 augusti, 2021 / 11:24

   Det ska bli intressant att se hur nästa år kommer att se ut. Mycket hänger väl på hur hösten blir nu. Vi får hoppas på det bästa 🙂

 5. 27 augusti, 2021 / 16:08

  Jag har vaccinerat mig och skulle jag inte gjort det hade jag inte kunnat träffa min mamma och pappa mer som ett ex då de är isvår riskgrupp.Samt jag anser också att man ska vaccinera sig och man gör vad man kan för samhället. Jag har inga direkta biverkningar fått som var så farliga.Jag fick ont i armen och huvudvärk andra sprutn, första väldigt ont i armen och illamående, men det var över på ett par dagar.

  Bra beslut du gjorde

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:43

   Tack för att du delar med dig. Efter att ha läst nyheterna de senaste dagarna och att majoriteten av de som ligger inne är ovaccinerade så känns det bättre att veta att jag har vaccinerat mig 🙂

 6. 27 augusti, 2021 / 18:11

  Vi fick också ont i armen av vaccinet några timmar efter att vi tog det, men det gick över efter ytterligare ett par timmar 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:44

   Oh va skönt. För oss satt det i 48 timmar men nu känner vi ingenting 🙂

 7. 28 augusti, 2021 / 20:22

  ja det sommarpratat var så bra! för mig var det alltid självklart att vaccinera mig 🙂 känns extra som en skyldighet då jag jobbar i vården

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:46

   Förstår det <3 Intressant hur olika man kan tycka om en sån här sak men nu några dagar senare så känns det bra. Speciellt när man läser att majoriteten av de som ligger inne på sjukhus är ovaccinerade.

 8. 29 augusti, 2021 / 14:19

  Jag tänkte precis som du precis när vaccinet kom.. ”Jag ska inte vaccinera mig!”
  Men nu är det gjort. Båda sprutorna. 🙂
  Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.