4   30
2   25
4   28
1   17
3   31
6   40
1   28
14   35

Alkoholfri drink gjord på sorbetglass

Att sluta dricka alkohol var inget svårt beslut för mig. Jag började dricka alkohol redan som 14 åring och när jag väl blev myndig så var det inte lika intressant längre. Jag tycker sällan att drinkar med alkohol är goda. Och sen för att inte tala om allt det negativa som alkohol bidrar med. ”Du får sämre omdöme, tankeförmåga, minne och reaktionsförmåga. Du sover sämre och känslorna påverkas. Vid mycket hög och långvarig konsumtion krymper hjärnan och du kan drabbas av epileptiska anfall, demens eller andra hjärnsjukdomar.” / Beroendecentrum.se

För att inte tala om att alkohol precis som solen påverkar ditt yttre och kan göra att du ser äldre ut. Sen finns det nog inget värre än vuxna människor som super sig fulla. Jag kan förstå att man tar ett glas till maten men att dricka så mycket att man sluddrar, inte kan gå rakt eller helt enkelt är helt borta det förstår jag mig inte på. Och jag skäms över vuxna som har den relationen till alkohol.

Alkoholfri drink gjord på sorbetglass

Alkoholfri drink gjord på sorbetglass

Men som tur är så finns det goda alternativ för oss som inte vill dricka alkohol. Jag har i många år beställt in alkoholfria drinkar när vi är ute och äter. Men denna sommaren så försökte jag mig på att göra mina egna. Jag läste på nätet att man kan använda sig av sorbetglass och vet ni? Det blir riktigt gott! När jag och Anne-Marie hade vår filmkväll så var det första gången som vi experimenterade. Några exakta mått har jag inte och det är lite av en smakfråga. Men jag tycker absolut att ni ska testa på detta hemma. Det som är perfekt är att små som vuxna kan dricka detta.

Ingredienser:
Kolsyrat vatten
Sorbetglass
(Välj vilken smak du vill. Jag hade mango/passion och hallon)
Sprite
Isbitar

Ett tips är att låta glassen smälta innan då kolsyran får glassen att skumma väldigt mycket. Men det påverkar inte smaken på något sätt. Desto mer bubblor desto godare. Jag är så glad att vi har vår sodastreamer. Ett av årets bästa köp. Blandade min flädersaft med kolsyrat vatten hela sommaren lång. Vissa butiker säljer även smaksirap. Detta kan man använda för att smaksätta sina drinkar. Jag har inte hittat det i butik men det går säkert att hitta en återförsäljare online om det är så att din butik inte säljer det. Sen finns det hur många olika recept som helst men jag lovar att återkomma om jag köper hem lite smaksirap och testar lite fler drinkar.

10 Kommentarer

 1. 27 augusti, 2021 / 13:54

  Den där måste jag testa att göra någon gång. Såg smarrig ut!

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:42

   Du kommer inte att bli besviken 😀

 2. 27 augusti, 2021 / 14:04

  Men åh, det där lät allt spännande!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:45

   Det tycker jag absolut att du ska göra 😀

 3. 28 augusti, 2021 / 14:24

  Det ser verkligen lockande ut 🙂 <3 Sorbet gillar jag, och du valde en av mina favoriter mango/passion. Mmmmm.

  Min man är en riktig korvperson (HAHA, usch vad det inte kändes bra att säga så!), tycker faktiskt nästan lite synd om honom som gifte sig med mig, hehe. Eftersom jag också är dålig på att käka korv 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   30 augusti, 2021 / 11:45

   Då måste du testa denna för den är så god 😀

 4. 29 augusti, 2021 / 13:49

  Har aldrig riktigt intresserat mig för alkohol! Tack för detta alkoholfria tipset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.