12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Jag blir irriterad när folk tycker att jag tar mycket betalt för samarbeten och fotograferingar


Detta inlägget innehåller annonslänkar

Klänning / Klänning / Klänning / Jacka / Jacka

Något som jag har reagerat på är att bloggarna har blivit väldigt dåliga på att uppdatera sina bloggar, iaf de bloggarna som jag läser. Jag tycker det är skit tråkigt samtidigt som jag kan förstå att dom har mycket att göra. Mitt mål är att uppdatera tre gånger varje dag. Det är inte lätt men det finns inget värre än en blogg som står still.

Jag gör allt helt själv. Fotograferar, redigerar, skapar mina egna kollage, skriver texterna till inlägget, översätter inlägget och länkar. Alla mina inlägg på bloggen är godkända för att få bra träffar på google. Bara det i sig är mycket jobb. Det är också en av anledningarna till varför jag blir irriterad när folk tycker att jag tar mycket betalt för samarbeten och fotograferingar. Det man som måste förstå är att bara för att en bloggare/fotograf tar 10.000 för ett samarbete/fotografering så betyder inte det att personen får in dom pengarna på kontot. När jag fakturerar så försvinner över hälften av pengarna i avgifter som skatt/moms. Faktureringsföretaget tar också ca 5% vilket i slutändan betyder att om jag fakturerar 1500 kronor så får jag ut 600 kronor i lön. Det är väldigt lite pengar om man suttit och jobbat i flera timmar. Jag har satt mina priser efter vad jag tycker att jag är värd, vad jag kan prestera och att jag kan garantera ett bra resultat. Hade varit intressant att höra era åsikter kring ämnet. Hur mycket tar ni betalt för samarbeten/fotograferingar och för er som inte jobbar med detta, känns det mer värt att betala en viss summa när ni vet att mycket kommer gå till avgifter?

Something that I have noticed is that many bloggers have been really bad at updating their blogs. I think it´s so boring but at the same time I can understand that they have a lot to do. My goal is to update three times each day. It is not easy but there is nothing more dead then a blog that never updates. 

I do everything by myself. Photographs, edits, creates my own collages, writes the blog post, translates the post and links. All my posts on the blog are approved to get good hits on google. Only that in itself is a lot of work. It’s also one of the reasons why I get annoyed when people think I take a lot of money for collaborations and photography. You have to understand that just because a blogger/photographer takes 10,000 sek for a collaboration/photo shoot does not mean that the person gets the money on the account. When I invoice over half of the money will go in taxes. The invoice company also takes about 5% which ultimately means that if I charge 1500 sek I get 600 sek in salary. It’s very little money if you’ve been working for several hours. I have set my prices according to what I think I am worth, what I can perform and that I can guarantee a good result. It would be interesting to hear your opinions about the subject. How much do you pay for collaborations/photo shoots and for those who don´t work with this, does it feel worth paying a certain amount when you know that much will go to taxes?

16 Kommentarer

 1. 7 juli, 2017 / 21:18

  ja ett tag bloggade jag också 3 gånger om dagen, men när jag började jobba så funka inte det, och nu när jag har barn så fungerar det inte heller då jag hellre är med honom. Men ett inlägg om dagen blir det iaf, idag tillochmed 2 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   8 juli, 2017 / 10:34

   Jag tycker 1-3 om dagen är lagom. Man får ju bestämma helt själv men jag vill ha daglig uppdatering annars känns det som att man tappar väldigt mycket 😛

 2. 7 juli, 2017 / 22:16

  Du är sååå himla bra och jag hade aldrig klarat av att göra allt det själv, har inte ens någon inspiration till att få ihop så många inlägg på en dag!! Bästa duu <33

 3. 7 juli, 2017 / 23:35

  Bra skrivet! Tror inte att det är så många som tänker så långt, tyvärr!

  • dixiwonderland
   Författare
   8 juli, 2017 / 10:33

   Nej det tror inte jag heller. De flesta verkar glömma av att man som företag måste betala skatt och moms.

 4. Sannna
  7 juli, 2017 / 23:45

  Intressant ämne! Jag tycker definitivt priset är beroende av hur många personer företaget kommer nå ut till genom samarbetet. Exempel: Kenza bör få mer betalt eftersom hon når ut till en större marknad än exempelvis en bloggare som har ca 1000 läsare/dag. Standarden på bilderna på Kenzas blogg kommer också vara mer professionella eftersom hon blir fotograferad av en utbildad fotograf, och hennes åsikt om produkten kommer påvärka fler.

  • dixiwonderland
   Författare
   8 juli, 2017 / 10:32

   Oavsett storlek på bloggen så utför alla bloggare som har samarbeten ett jobb. Jag vet att Kenza tar 120.000 kronor per inlägg vilket är en rimlig summa då hon har Sveriges största blogg. Mitt inlägg syftade jag mer på att företag inte riktigt förstår att även om man har en mindre blogg så lägger man ner lika mycket tid om inte mer då Kenza har folk som jobbar åt henne och man förtjänar en bra lön. Antalet läsare på bloggen har en viss påverkan naturligtvis med hur många klick en hemsida får beror helt på hur mycket förtroende läsarna har för bloggaren. Det är så många bloggare som jobbar gratis idag, som tar emot varor som betalning och detta måste få ett slut! Kläder kan inte betala räkningar och om alla bloggare började begära pengar i betalning så skulle det bli enklare för alla. Sen får man bestämma själv hur mycket man anser att ett inlägg är värt men jag utgår utifrån hur mycket tid jag lägger ner, tidigare samarbeten och vad jag kan leverera 🙂

 5. 8 juli, 2017 / 00:16

  Den gröna klänningen är verkligen SÅ fin! Kram

 6. 8 juli, 2017 / 01:05

  Ser min blogg lite som en dagbok, så jag själv ska kunna gå tillbaka för att se förändringarna. Men samtidigt så är de ju kul med läsare såklart! Försöker uppdatera så fort jag får tiden för det men har det inte som ett måste…

  Men de bloggar jag läser, vill jag ju såklart ska uppdatera ungefär 3ggr om dagen så jag har något att läsa haha:)

  • dixiwonderland
   Författare
   8 juli, 2017 / 10:20

   Jag förstår precis hur du menar 🙂 Jag tycker du har en bra uppdatering på din blogg :*

 7. 8 juli, 2017 / 10:05

  Jag förstår ditt resonemang helt och tycker inte du ska bry dig om att folk blir irriterade på det! Folk som inte är företagare själva fattar inte att det är avgifter och moms som räknas av, och det är det ju på allt de köper. Och det där med att bloggar står still, känner mig lite träffad, men tycker om att prestera genomtänkta inlägg (och att läsa dessa inlägg hos andra) och med den lilla tid jag har så får det bli ett inlägg om dan, men ibland blir det faktiskt två. 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   8 juli, 2017 / 10:16

   Nej nej nej. Jag syftade verkligen inte på din blogg gällande uppdateringen. Tycker du har bra uppdatering 😀 Syftade mer på storbloggarna som kan ha 2 dagars paus. Det stör mig speciellt när bloggen är deras heltids jobb.

   • Maria
    9 juli, 2017 / 22:57

    Fast det är väl just det…har man jobbat så hårt innan för att få till en så stor populär blogg så tycker jag man förtjänar en bloggpaus 🙂

    • dixiwonderland
     Författare
     10 juli, 2017 / 11:17

     Naturligtvis förtjänar man en paus/semester men det är ju inte riktigt så det är upplagt hos dom som jag syftar på nu. Dom har bara en väldigt dålig uppdatering och jag kan tycka att vill man ha ledigt är det till en fördel att meddela läsarna om det. Anledningen till varför många inte gör det är för att dom inte vill förlora klick. Naturligtvis gör alla hur dom vill men gillar man en blogg så vill man att den ska uppdatera 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.