1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Jag är så trött på all fixering kring vad man väger

Jag är så trött på all fixering kring vad man väger. Vad du väger säger absolut ingenting om hur din kropp mår, ingenting. Jag blir så fruktansvärt förbannad över att vuxna människor sitter och skriver öppet om sin vikt på sociala medier. Fattar ni inte att ni är en stor bidragande faktor till varför så många unga personer idag får ätstörningar och faktiskt dör? Genom att skriva hur ni ska gå ner i vikt, klaga över att ni gått upp i vikt och inte är redo för sommaren så påverkar ni många av dom som läser era ord extremt negativt. Man märker så tydligt att det inte alls handlar om att personer i fråga vill må bra utan det handlar om att vara smal och leva upp till dagens ideal.

2014 vägde jag 20 kg mindre än vad jag väger idag. Jag fick dagligen kommentarer om att man såg upp till mig för jag tränade så mycket men vad man inte visste var att jag tränade minst 1,5 timma per dag och åt endast 500 kalorier. Jag fick tillbaka min ätstörning som jag kämpat med under större delen av mina tonår och där satt folk och hejade på. Jag blev smalare men det betydde inte att jag blev lyckligare. Jag minns att jag inte ens klarade av att se mig själv i spegeln utan att gråta för kraven på mig själv bara växte. Idag väger jag 94 kg. Jag är medveten om att det är för mycket med tanke på att jag endast är 162 cm lång. Men för mig handlar det om att hitta balans. Jag bestämde mig för att ta bort alla krav och helt enkelt göra det i min takt och på ett sätt som får mig att må bra. I grund och botten så borde det vara alla personers fokus, att må bra och inte bli smal. På min blogg så diskriminerar vi ingen. Ni kommer aldrig få läsa om dieter för jag vill att du som besöker min blogg ska må bra oavsett vilken siffra som står på vågen. Hälsa är viktigt men det har ingenting med vad siffrorna på vågen säger.


I am so tired of all fixation about what we weigh. What you weigh says absolutely nothing about how your body is doing, nothing. I am so pissed off that adult people are sitting and writing openly about their weight on social media. Don´t you understand that you are a major contributing factor to why so many young people today have eating disorders and actually die? By writing about how to lose weight, complain that you have gained weight and are not ready for the summer, you affect many of those who read your words extremely negative. It´s clear that the people in question don´t want to feel good, it’s about being skinny and living up to today’s ideal.

In 2014 I weighed 20 kg less than I weight today. I received comments daily that people looked up to me because I exercised so much but what they didn´t know was that I was training at least 1.5 hours a day and only ate 500 calories. I got my eating disorder back that I had been struggling with during most of my teens. I became more skinny, but that did not mean I was happier. Today I weigh 94 kg. I’m aware that it’s too much considering I’m only 162 cm long. But for me it is about finding a balance. I decided to simply do it at my pace and in a way that makes me feel good. Basically, it should be the focus of all people, feeling good and not getting skinny. On my blog, we don´t discriminate against anyone. You will never read about diets because I want you to visiting my blog to feel amazing about yourself no matter what number the scale says.

27 Kommentarer

 1. 8 maj, 2017 / 13:00

  Du har så rätt i det du skriver, tänker man om och tänker som du skriver så är det ju alltid en törn för någon hur man än formulerar det, beror ju på en själv liksom, bra att uppmärksamma det såhär

  Så vackra bilder på dig

  • dixiwonderland
   Författare
   9 maj, 2017 / 09:20

   Får hoppas att någon kanske ändrar sitt sätt att skriva 🙂

 2. 8 maj, 2017 / 13:40

  Åh så fin bild! Superviktigt att du tar upp detta också!

 3. 8 maj, 2017 / 15:42

  Så viktigt att man tar upp detta..
  Jag älskar att träna men jag gör det för att ha en frisk och stark kropp utan fokus på att ha magmuskler och biffiga armar. Så länge jag mår bra så är jag glad! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   9 maj, 2017 / 09:19

   Då gör du det av helt rätt anledning 🙂 Skönt att många av er läsare delar mina tankar i detta 🙂

 4. 8 maj, 2017 / 15:43

  Absolut, vågen säger ingenting om hur människan i sig mår! Jag främjar hälsa, medvetenhet och bryr mig om att jag ska må bra och att min kropp ska orka med hela livet och därför bryr jag mig inte om vågen utan hur jag mår i kroppen och psykiskt. Lycka sitter inte i antalet kilon och jag anser att det är mer hälsosamt att kunna äta godis/bullar/vadfansom med gott samvete emellanåt än de som jämt ska tala om sockerfritt och förbud! 🙂

 5. 8 maj, 2017 / 17:02

  Grymt inlägg och otroligt viktigt!
  Jag har också suttit i det där, när jag var yngre var jag underviktig men folk kunde säga att jag var för stor, jag minns hur jag kunde kolla i spegeln och tycka att jag var tjock men idag när jag ser dom bilderna så blir jag skrämd för det går att räkna varenda ben i kroppen på mig. Idag väger jag kanske lite mer än vad jag ”ska” men fasen så bra jag mår med mig själv och skulle det vara så att jag har något klädesplagg på mig som gör att jag ser kaos ut ja då är de inte min kropp då är det kläderna det är fel på,haha!
  För mig känns det extra viktigt att älska mig då jag har egna döttrar och jag vet vad påverkad man blir av allt, dom ska växa upp och älska sig så som dom är.

  • dixiwonderland
   Författare
   9 maj, 2017 / 09:17

   Åhh va glad jag blir av att läsa detta! Har varit inne på flera mammabloggar där man skriver om hur man måste ner i vikt, testa en annan diet osv och det gör mig så arg för en vacker dag kommer barnen hitta bloggen och läsa allt och naturligtvis kommer det påverka barnen 🙁

 6. 8 maj, 2017 / 18:01

  Superbra skrivet! Det viktigaste är hur man mår!! 🙂

 7. 8 maj, 2017 / 19:36

  Bra skrivet! Det är såå mycket viktigare att må bra i sin kropp än att leva upp till idealen. Kram

 8. 8 maj, 2017 / 20:18

  Härligt inlägg verkligen! Jättebra skrivet!

 9. 9 maj, 2017 / 01:05

  Grym är du! Så viktigt och bra!!

 10. 9 maj, 2017 / 02:11

  ja du så är det ju alltid inte så lätt för oss knubbiga =) nä skämt o sido ja är så trött på allt tom på kläder ser man att man ska va smal o tom visa magen på alla kläder … suck . jätte fin klänning du har på dej på bilderna

  Hoppas veckan börjat bra kram

  • dixiwonderland
   Författare
   9 maj, 2017 / 09:11

   Jag tycker man kan visa magen oavsett kroppsstorlek. Jag köpte en helt magisk topp men den är kortare så vill jag inte visa magen är det bara att styla den med något som sitter högt i midjan 🙂

 11. 9 maj, 2017 / 02:12

  ja nu ja igen =) glömde skriva det är bättre oxå att känna hur man mår o inte gå ner i vikt för andra.
  ja känner tex att nu är det för mycket runt om o när men har ätstörniingar o sånt nä glöm det

 12. 9 maj, 2017 / 06:15

  Vilket bra inlägg 🙂 Tummen upp för det.
  Jag äter hälsosamt under veckorna ( men fuskar) ur hälsoperspektiv men vill jag äta gott och är sugen på något ja då äter jag det och njuter av det. Massa regler gör det bara jobbigt. Bikini klar får jag lov att vara året om, är ju så jag ser ut 🙂 Men visst jämför man sig med alla smala, vältränade fina tjejer, känns ju som det är så man ska se ut. Men dags att släppa det och vara nöjd med sig själv. Sparar massor av energi på det. Funkar fint ibland men inte alls ibland. Det viktiga är ju hur man mår <3 Stor kram fina du

  • dixiwonderland
   Författare
   9 maj, 2017 / 09:09

   När man slutar fokusera på sin kropp så får man så mycket tid och energi till att göra andra saker. Finns ingen anledning att trycka ner sin kropp om man är frisk men tyvärr känns det inte som att många tänker så 🙁

 13. 9 maj, 2017 / 12:01

  intressant inlägg, så bra skrivet, fint att du delar med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.