2   22
1   26
4   38
6   25
4   25
2   21
0   29
0   19

Jag är en drömmare

Jag är en drömmare

Det är dag tre av det nya året och jag känner mig smått besviken på mig själv. Vart är all den där energin som bara ska explodera ut den första Januari. Den stora början på årets bok, det första kapitalet som jag skriver. Och istället för att explodera ut som om jag dansade på en äng full med blommor så vill jag smälla igen boken och skrika ”Jag är inte redo än”.

Jag är en drömmare

Både på gott och ont. Jag drömmer ofta så mycket att jag glömmer av att leva i nuet. Detta är ett jätte stort problem för mig i mitt arbete med sociala medier då det förhindrar mig från att agera här och nu. Jag behöver sluta drömma om framtiden och acceptera att det är här jag är just nu i livet. Och då får jag använda mig av de redskapen som jag har tillgängliga för tillfället. Jag jämför aldrig mig själv med andra men däremot så har jag insett att jag jämför vårt hem väldigt mycket med andras. Jag vill inte fotografera eller filma här hemma för jag tycker inte om hur vi bor. Och då vill jag poängtera att jag tycker vi bor väldigt fint med möjligheterna som vi har på våra 33 kvm men är det instagram vänligt? Nej.

Jag är en drömmare

Det är jätte bra att vara en drömmare men när den där drömbilden etsar sig fast så hårt att man inte vill göra något här och nu för att det inte ser ut som på drömbilden då blir det ett problem

Men detta är något som jag ska jobba med i år. Jag tror inte att någon annan förutom jag själv bryr mig om hur det ser ut hos oss. Men jag tror många kan känna igen sig i hur man mår när man jämför sig med andra. Det behöver inte alltid handla om utseendemässigt utan det kan vara livsstil, ekonomi, relationer och en massa annat. Men en förändring kommer aldrig att ske om jag själv inte skapar den. Men jag ska verkligen arbeta mycket med att acceptera nuet. En vacker dag så kommer vi köpa vår drömbostad men tills dess så får jag arbeta med vad jag har.

Dela

4 Kommentarer

 1. Jessica
  5 januari, 2023 / 23:45

  Du har helt rätt i det du skriver, just detdär att man ibland kanske har större förväntningar eller drömmer om mer än det som är i dagsläget, men samtidigt så känns det ändå som att du är målmedveten och det vinner oftast över både drömmar och förväntningar i slutändan.
  Dvs, är du inte målmedveten så kommer du aldrig heller att nå varken förväntningar eller drömmar.

  Har följt dig i flera år, både på youtube och läst dina blogginlägg när jag blivit påmind via story på din Instagram, och har nog aldrig känt att någonting varit negativt i det du postar, utan man har roligt ihop med dig i dina videos, man är lika nervös och exalterad vid tex unboxing-videos, man är närvarande på något vis, trots att man inte är där!

  Vad gäller hur du känner huruvida ditt hem är Instagramvänligt eller ej, så ligger det nog i betraktarens ögon, men vill ändå inflika även här, att din senaste youtubevideo var topnotch, så jäkla ren, så ärlig och lite ”I dont give a fuck”, och jag älskade den! ❤️

  Tänk alltid på i första hand, att ta hand om dig själv och ta allt i den takt du förmår och mår bra av.
  Vi andra som följer dig kommer att fortsätta göra det oavsett om du postar en gång om dagen eller en gång om året! 🙏

  • dixiwonderland
   Författare
   6 januari, 2023 / 09:44

   Att vakna upp och få läsa detta ❤️ Först och främst tack Jessica för att du tog dig tiden att skriva detta. Blir så rörd! Det är sällan som jag får långa kommentarer så bara att du tog dig tiden gjorde mig så glad. Tack för dina snälla och framför allt motiverande ord. Feedback ger så mycket mer än vad många tror men jag har ju ingen chef som kan kritisera mitt arbete, jag har bara er som följer mig. Tack snälla för detta. En bättre start denna morgonen kunde jag inte fått ❤️

 2. 6 januari, 2023 / 19:33

  känner igen mig i flera saker du skriver, så lät att jag tänker i bilder och text och inte det som faktiskt är här och nu

  • dixiwonderland
   Författare
   8 januari, 2023 / 12:36

   Skönt att veta att man inte är ensam ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.