1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Investera mycket mer i aktier och fonder framöver

Jag har sovit så himla dåligt de senaste nätterna. Vi sover med öppna fönster då det är så himla varmt i lägenheten (igår hade vi 27 grader hela dagen…) och det började blåsa väldigt mycket vilket resulterade i att fönstret slogs in hela tiden. Vid fem på morgonen flög jag upp och stängde fönstret. Även fast jag älskar sommarvärmen så måste jag erkänna att det är skönt att få ner temperaturen lite. Tänkte passa på att gå en långpromenad med Ronja idag. De senaste dagarna har det varit så varmt att hundarna endast har fått komma ut på några snabbisar då dom inte klarar av värmen.

För ett par veckor sedan började jag arbeta med ett nytt företag. Men är det något som jag har lärt mig efter alla dessa år i denna branschen så är det att om det låter för bara för att vara sant, så är det oftast så. Idag bestämde jag mig för att gå tillbaka till det som jag hade innan. Inget av detta kommer påverka mitt sätt att blogga eller bloggen för den delen.

Idag är det Norges nationaldag vilket betyder att Avanza ger gratis courtage på Norska aktier imorgon. Jag har hittat en aktie som jag gillar väldigt mycket så jag tänkte faktiskt slå till. Tråkigt nog så har jag inte speciellt mycket pengar att investera. Vi har köpt studentpresenter till Johans lillasyster, sen väntar ett kalas i Juni vad jag vet och vi har fyra stycken i Juli. Jag har också shoppat en del men det mesta har skickats tillbaka. Det dryga är att när man betalar kontant är att det alltid tar tid innan pengarna komma tillbaka in på kontot igen. Men det kan vara bra att inte gå in med för mycket pengar utan avvakta och se hur det går. Förhoppningsvis kommer min ekonomi bli växa såpass mycket att jag kan investera mycket mer i aktier och fonder framöver.

10 Kommentarer

 1. 17 maj, 2018 / 11:56

  Det har verkligen varit varmt på nätterna men inatt var det lite svalare hos mig. Ha en fin dag! 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   18 maj, 2018 / 12:01

   Ja det har det varit här hos oss också 🙂

 2. 17 maj, 2018 / 12:15

  Leidy mår inget bra i värmen! Vi sover också med öppet fönster!

  • dixiwonderland
   Författare
   18 maj, 2018 / 12:00

   Tror många hundar har det jobbigt nu i värmen 🙁

 3. 17 maj, 2018 / 22:03

  Det har varit så varmt här också att hundarna knappt orkat (iallafall inte den stora, gamlingen), så vi passade på idag när det var svalare 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   18 maj, 2018 / 11:57

   Ja man får ta de svalare dagarna för längre promenader 😛

 4. 18 maj, 2018 / 10:16

  vi har också rent brutalt varmt, så igår bytte vi från täcke till bara film (för att vara Umeå är det tidigt på året) och det är sååååå skönt! Idag verkar det svalare igen, SUCK! Man hann ju nästan tro att det faktiskt skulle bli sommar i maj, haha ;D

  • dixiwonderland
   Författare
   18 maj, 2018 / 11:53

   Här har det också blivit svalare men jag hoppas att värmen kommer tillbaka 😀

 5. 19 maj, 2018 / 20:13

  Jag tycker de är så läskigt med aktier

  • dixiwonderland
   Författare
   20 maj, 2018 / 09:48

   Nej det är det verkligen inte. Rekommenderar att du lyssnar på Avanzapodden. Otroligt lärorik och lättlärd 🙂 Sen ska man ha som huvudregel att aldrig investera mer än vad man kan förlora. Just nu investerar jag bara små summor men jag hoppas naturligtvis kunna gå in med mer sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.