23   35
7   23
9   31
26   43
2   33
0   23
2   30
0   20

Igelkotten + Bonzo och Foxie träffas för första gången

Igår kväll fick vi besök av denna lilla sötnosen. Min sambo var ute med Bonzo när han skickade bild på den lilla igelkotten. Jag slängde på mig kläderna och sprang ner med kameran. Klockan var runt 21:00. Samtidigt så var vår grannes ena pojk ute med sin kompis så vi alla tre stod och försökte få bilder på den lilla. Killarna hade aldrig sett en igelkotten tidigare! När jag var liten så var igelkottar jätte vanliga men tyvärr så är det inte så längre. Ett tag så höll de nästan på att bli utrotningshotade. Så det var väldigt kul att kunna dela detta med killarna.

Igår träffades även Foxie och Bonzo för första gången. Mamma hade tagit henne till veterinären för att ta blodprov. Vi ville vara helt säkra på att hon var frisk då viss information från organisationen har varit bristande. Men Foxie hade jätte fina värden så de fick träffas igår.

Foxie var väldigt nyfiken medan Bonzo totalt ignorerade henne. Sen visade han lite intresse, viftade på svansen och skällde ut henne. Typiskt beteende för Bonzo tyvärr. Men han var inte aggressiv och han lät henne även lukta honom där bak vilket är ett bra tecken. Sen väl hemma hos mamma så hoppade Foxie upp i soffan och Bonzo sprang mest runt och letade efter benen som han kände doften av. När han kom nära soffan så började Foxie morra åt honom. Känns underbart att dom älskar varandra redan haha.

Dom har känt dofterna från varandra och för att vara ett första möte så gick det väldigt bra. Vi hoppas att Bonzo kan hjälpa Foxie att bli mer trygg så hon vågar leka. Kastar man en boll så kollar hon bara och förstår inte riktigt hur hon ska agera. Det är små steg som gäller men det går framåt. De mest positiva är att hon går upp i vikt. 12,5 kg vägde stackaren när mamma hade henne hos veterinären. Och då hade hon gått upp i vikt jämfört med hur smal hon var när hon kom. Bonzo väger 23 kg så ni kan ju bara försöka föreställa er hur mager hon är. Men som sagt så går allt åt rätt håll och vi är så glada över att hon är en del av familjen.

Dela

6 Kommentarer

 1. 26 april, 2020 / 15:04

  Oh vad roligt att höra att första mötet har gått bra och jag har funderat lite hur det gått, såg fram emot att se det

  • dixiwonderland
   Författare
   27 april, 2020 / 18:18

   Eftersom att Bonzo inte tycker om nya hundar så hade vi fullt fokus på att se att allt skulle gå bra än att ta kort osv 🙂

 2. 26 april, 2020 / 19:45

  Men så himla söt!! Hade igelkottar som bodde i vår bod utanför mitt rum (bor i källare) så hörde ofta dem krafsa på nätterna hehe. Så bra att de första mötet med dem små gick bra!! Och härligt att allt går åt rätt håll med Foxie 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   27 april, 2020 / 18:17

   Visst är de söta men hade dock inte velat höra dom på natten xD Ja det känns jätte bra att mötet gick så bra 😀

 3. 26 april, 2020 / 20:00

  Igelkottar är ju så söta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.