3   22
1   16
8   24
7   29
1   19
4   31
7   24
3   32

Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet

Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet

Som jag har längtat efter den dagen. Dagen med stort D. Vi fick skriva på mer papper hos banken och sen gick vi till lägenheten med den tidigare ägaren för att se så att allt fungerar som det ska. Det var första gången som vi såg lägenheten tom. Tidigare så har den varit fullt möblerad. Och det var även igår som vi såg att vi kommer behöva måla om i stort sett alla väggarna i lägenheten…

Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet

Vi hade räknat med att måla om en vägg i sovrummet samt väggen i köket som har en tapet. Men igår såg vi att alla väggarna har fula märken och är väldigt fläckiga så som sovrumsväggen. Min gissning är att någon av de tidigare ägarna har målat själva men inte vetat hur man gör ett ordentligt jobb. Tapeten i sovrummet har även blivit bubblig så den behöver dras bort och göras om.

Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet

Jag var väldigt ledsen igår när vi kom hem. Detta är tid och pengar som vi inte hade räknat med att behöva lägga ut. Och jag vill även säga det att ansvaret att se detta låg helt på oss. Men det var en väldigt skillnad att se lägenheten omöblerad. Vi visste som sagt om fläckarna i sovrummet men såg de aldrig i de andra rummen. Bubblorna såg vi dock aldrig då sängen stod i vägen för dom. Men hade vi vetat om detta så hade jag bokat målare samtidigt som jag bokade slipning av golvet. Alltså 1,5 månad innan vi fick nycklarna. Nu står vi lite i skiten. Målning av lägenheten behöver påbörjas inom 2 veckor för att vi ska kunna flytta lådor och möbler veckan efter.

Men idag vaknade jag upp och mår bättre

Det var extremt mycket intryck igår. Mycket att smälta. Det bästa hade naturligtvis varit att få lägenheten målad innan vi flyttar in. Men om det inte går att lösa så får vi flytta in och lösa det senare. Idag ska vi fortsätta att flytta lådor. Allt som kan stå i källaren ska ner till källaren och sen ska vi börja att flytta kläder, skor, täcken, filtar, porslin osv. Vi har garderober i hallen som vi kan lägga saker i och köket har så mycket luckor att mer än hälften lär stå tomma haha. Jag har filmat en Apartment Tour som kommer komma upp nästa Söndag är planen.

Igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet

Jag kan fortfarande inte greppa att det är vår lägenhet. Och vill ni höra det sjukaste? Jag tycker lägenheten känns så liten. Jag vet att jag inte får säga detta med tanke på att den är mer än dubbelt så stor som den vi har idag. Men för varje gång som jag har varit där så har lägenheten blivit mindre och mindre haha. Förrådet kändes dock större igår när det var tomt så det var ju positivt haha. Men nu ska jag ta och dricka upp mitt te, vattna lite växter och sen är det dags att börja packa.

6 Kommentarer

 1. Linda
  27 maj, 2023 / 10:26

  Tips är att måla själva! Det är mycket billigare, tar inte längre tid och det är inte alls särskilt svårt!

  • dixiwonderland
   Författare
   27 maj, 2023 / 18:29

   Vi har varken tid eller kunskapen att kunna göra detta själva. Tapeten i sovrummet måste tas bort för att få bort bubblorna osv. Planen var att vi skulle måla själva men nu när det är hela lägenheten och vi är under tidspress då allt stannar upp pga detta så finns det ingen möjlighet att vi hinner detta själva.

 2. 27 maj, 2023 / 10:42

  Åh! Jag minns den känslan från när vi fick se huset omöblerat. Fick panik… 🥲 alla hål (flera stora), olika nyanser och konstiga lister som både var skruvade och tejpade. Än idag har vi inte gjort några ändringar. 😅 Nu i sommar blir det däremot att måla om i några rum om vi lyckas välja nyanser. Möblerna har verkligen hjälpt till att dölja det mesta i väntan på att tid och pengar finns.

  Jag hoppas att det löser sig för er, så som ni vill. 🥰

  • dixiwonderland
   Författare
   27 maj, 2023 / 18:32

   Det blir bara värre och värre för oss 🙁 Idag upptäckte Johans pappa att vi har nästan inga jordade kontaktuttag så nu har jag fått maila en elektriker som förhoppningsvis kan komma och fixa detta åt oss.. Är totalt sönderstressad över allt detta som ska göras 🙁

 3. Matmor
  27 maj, 2023 / 12:34

  Jag tycker att du skall ta och mäta upp lägenheten och se ifall ytan som de sagt stämmer. Det känns som om ni har blivit lite lurade av mäklaren. Ett dolt fel kan stå hen dyrt. Ta eventuellt hjälp av jurist.

  • dixiwonderland
   Författare
   27 maj, 2023 / 18:34

   Vi har inte blivit lurade av mäklaren. Det är bara en känsla som jag har fått när jag är i lägenheten. Alla rummen är jätte stora det är bara att när man jämför med vårt enda rum hemma så får det de nya rummen att kännas mindre då de är mindre men lägenheten i sig är mycket större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.