1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Detta är en stor förändring i vår ekonomi

Nu är det inte många dagar kvar tills livet förändras för alltid. Dagarna springer iväg denna veckan och jag har svårt att greppa att vi snart är i mål. Men det är mycket som kommer att förändras nu. Inte bara att vi kommer bo mer än dubbelt så stort, tusen gånger finare och bo mitt i stan. Vår ekonomi kommer förändras drastiskt. Våra utgifter ökar med ca 15.000 kronor i månaden.

Detta är en stor förändring i vår ekonomi

Idag betalar vi ca 4000 kronor för både hyra och garage. Just nu så vet vi inte vad vi får i ränta då detta bestäms dagen som vi får tillträde till lägenheten med vi räknar med att amortering och räntan kommer kosta oss 9000 kronor. Avgiften (hyran) på nya lägenheten är 5000 kronor. Vi har tecknat nya försäkringar och vårt nya garage kommer kosta ca 800 kronor i månaden. Sen kommer elen att öka då det är en större lägenhet samt att vi nu kommer ha diskmaskin.

Detta är en stor förändring i vår ekonomi

Men jag är så glad och tacksam för att vi båda är så duktiga när det kommer till pengar. Vi kör vårt excel dokument där vi bokför precis ALLA utgifter som vi har. Vi har med andra ord stenkoll på våra utgifter. Efter att vi köpte vår lägenhet så blev det prio för oss att försöka spara så mycket pengar som vi bara kan. Vi båda sålde stora innehåll av både aktier och fonder. Detta vill vi naturligtvis bygga upp igen. Vi har startat ett sparkonto för vår bostad där vi vill ha en väldigt stor summa pengar. De pengarna ska gå till renovering av lägenheten eller om något skulle gå sönder.

Detta är en stor förändring i vår ekonomi

Vi kommer köpa en soffa och ett nytt köksbord inom de närmsta veckorna. Vi har hittat en ny tvbänk som vi förmodligen kommer köpa i sommar. Men sen får saker ta sin tid. Vårt största fokus är att spara pengar nu framöver. Så det kommer förmodligen inte bli så mycket nya inköp till lägenheten eller några nöjen denna sommaren för den delen heller. Det känns naturligtvis lite tråkigt men i de långa loppet så kommer det vara värt det.

Instagram | Youtube

Jag känner att det är viktigt att skriva om detta. Många har det svårt ekonomiskt. Jag som arbetar som egenanställd går mer eller mindre på knäna varje månad då covid, inflation och krig har påverkat min ekonomi extremt mycket. Vi köper aldrig något på avbetalning utan sparar hellre pengar för att kunna köpa det vi vill ha. Det är också anledningen till varför det har tagit oss så här många år för att kunna köpa en bostad. Men vi ville inte behöva tömma våra konton för att ha råd att köpa en bostad. Detta är vårt forever home så vi har gott om tid att få det fint och mysigt.

10 Kommentarer

 1. 23 maj, 2023 / 19:29

  För min del väntar jag på den förbannade fk och lönen, har varit sjukskriven så pass länge så man kryper på väggarna snart. Febern som vägrar ge med sig, utbrändhet som sakta men säkert vill komma tillbaka. Bra inlägg för övrigt med goda och bra tips, tack snälla du för det 🙂 Ha en toppenkväll kraaaam <3

 2. 24 maj, 2023 / 18:43

  så vackra bilder! bra att du delar med dig av detta och helt rätt att låta det ta tid 🙂

 3. 25 maj, 2023 / 10:02

  Ekonomin är verkligen ett riktigt SKIT! Men med det sagt, jag älskar att du är helt öppen med din ekonomi, det känns superfräsht att du delar med dig!

  • dixiwonderland
   Författare
   27 maj, 2023 / 09:18

   Tack va glad jag blir att du tycker det 🙂

 4. 25 maj, 2023 / 12:19

  Ändå så duktiga som håller så bra koll på ekonomin, kanon ju!! 🙂
  Såååå kul att dagen snart är här!!!! Vill följa allt 🙂 KRAM!!!

 5. 31 maj, 2023 / 20:49

  Tänk va himla trevligt med en vanlig BLOGG!! numera är det ju mest Instagram flöden man ser…
  Ska bli jättekul att följa er ”lägenhetsresa” 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2023 / 20:47

   Va glad jag blir av din kommentar! Jag har bloggat i nästan 19 år och har inga planer på att sluta 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.