4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Idag fyller min mamma år och som vår årliga tradition

Idag fyller min mamma år och som vår årliga tradition som kom hon hit på middag. Naturligtvis så blev det traditionell julmiddag. Jag började redan igår kväll med att förbereda revbenen. Är riktigt nöjd med allt på julbordet idag. Testade ett helt nytt recept på köttbullarna som blev så himla bra. Tänker att jag kan dela det lite längre ner om ni vill testa.

Eftersom min mamma både har kol och hjärtfel så har vi inte setts på väldigt länge. Jag och sambon har hållit oss isolerade i över 1 vecka och inte umgåtts med någon (inte ens min bestie) för att vara på den säkra sidan. Gladast var nog Kira för hon pissade ner hela golvet… Hade hoppats att hon hade kommit ifrån den fasen men nej tydligen inte.

Recept på köttbullarna: 1 kg blandfärs, 1 dl ströbröd, 1 dl grädde, 2 dl mjölk, ett ägg, stekt gul lök, lite ansjovissås, en msk senap, salt och peppar.

Receptet tog jag från Markus Aujalay video. Både han och Leif Mannerström finns på Youtube nu. Så roligt tycker jag. Jag tog även inspiration till min Janssonsfrestelse från dom. Har alltid haft i rå lök i min Jansson men deras tips var att steka löken innan för att vätskan i löken inte skulle gå ut i gratängen. Jag valde även att ha i två ansjovis förpackningar istället för en. Sambon var nöjdast med min Jansson av allt på Julbordet så det gjorde mig väldigt glad.

Vi har så mycket mat över men det är detta jag älskar med julen.
Man äter julmat i flera dagar och det är ju så gott så jag klagar inte.

Imorgon är det Julafton och vi kommer fira Jul i Öresjö. För min del så blir inte denna julen annorlunda. Det är lite av en tradition att fira jul med mamma på hennes födelsedag och under jul så är jag bara med i Öresjö medan min sambo brukar åka vidare. Oavsett hur ni väljer att fira så hoppas jag att ni är rädda om er. Och jag vill även passa på att önskar er en riktigt god jul.

Dela

4 Kommentarer

 1. Christer Stenholm
  23 december, 2020 / 18:52

  ♥️

 2. 23 december, 2020 / 22:09

  Vår jul blir annorlunda, vi brukar fira rätt många hos Bq,s bror, Men i år blir det bara vi, men det blir mysigt det med

 3. 24 december, 2020 / 07:15

  Åh vad mysigt, och så gott <3

 4. 24 december, 2020 / 13:58

  Oh vad mysigt ni haft det! God jul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.