0   20
2   34
1   29
4   40
6   26
4   26
2   21
0   29

En Julafton med saknad och tårar

Tog ut Kira på en mysig skogspromenad.

En Julafton med saknad och tårar

Hej på er. Nu var det några dagar sedan jag skrev men jag behövde några dagar för mig själv. Julafton var fruktansvärt jobbig för mig, vilket kommande högtider förmodligen också kommer bli. Jag försökte hela tiden tänka ”Du bestämmer över dina egna tankar och känslor”. Men det är mycket enklare sagt än gjort. Jag grät i flera timmar under morgonen. Det gick inte att sluta. Saknaden var så påtaglig. Förra året hade vi en så mysig Julafton och nu fanns varken Ronja eller Bonzo där. Jag får dåligt samvete för att jag lever vidare. Det spelar ingen roll hur mycket jag talar om för mig själv att han var gammal och hans tid var inne. Det gör ont, fruktansvärt ont att förlora någon man älskar. Någon dag så kanske livet kommer kännas lättare. Men hjärtat göra lika ont nu som det gjorde för 3 månader sen när vi tog farväl.

Är så tacksam över att jag har bästa familjerna i mitt liv. Jag övervägde att stanna hemma. Man vill inte vara personen som ”förstör” julen. Men hur jobbigt det än var att gå in genom dörren så möttes jag bara av kärlek och omtanke. Precis vad jag behövde där och då. Varje gång jag skriver dessa inläggen så tränger sig tårarna fram. Dom tar aldrig slut.

Jag vet att jag inte är den ända som grät under Julafton i år. Så många personer som förlorat någon. Så många personer som aldrig får en fin jul. Någon dricker för mycket, någon är elak och någon är egocentrisk och tror att julen endast handlar om vad de vill. Inte ens under en pandemi kan vissa avvika de normala traditionerna så att alla har möjlighet att ses på ett säkert sätt.

Jag hoppas att ni har haft en jätte fin jul.
Fick ni något kul i julklapp?

Kan säga att jag blev jätte glad men väldigt chockad över att jag fick det som jag önskade mig. Nämligen ett strykjärn! Yes det märks att man är 30 år gammal när ett strykjärn står högst upp på önskelistan. Annars har vi inte gjort mycket här hemma. Tagit några små promenader, ätit alldeles för mycket mat och godis. Nyår blir till att stanna hemma. Äta en god middag och fortsätta med mitt Supernatural maraton. I skrivandets stund är jag på säsong 6.

Dela

16 Kommentarer

 1. 27 december, 2020 / 23:08

  Åh blir så ledsen för din skull. Fina fina vovvarna <3 kram fina du <3

 2. 28 december, 2020 / 08:36

  Åh, förstår att det var jobbigt 🙁 </3 tur du har så fin familj som stöttar <3

 3. 28 december, 2020 / 10:21

  Många kramar till dig ❤❤❤

 4. 29 december, 2020 / 19:56

  Skönt att du ändå fick en bra jul 🙂 Så länge man får det man önskar, spelar det ingen roll vad det är tänker jag 🙂 Jag är mest nöjd för min nya pyjamas, böcker och datorfodral!

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2021 / 15:41

   Hellre något man önskar sig än 5 saker man inte vill ha brukar jag säga 🙂

 5. 30 december, 2020 / 11:57

  Usch ja, saknaden blir ju verkligen extra påtaglig vid högtider alltså. Vi förlorade en familjemedlem i somras och det kändes bara så himla fel på något sätt att fira jul utan honom. Ta hand om dig, KRAM!

  • dixiwonderland
   Författare
   4 januari, 2021 / 15:40

   Beklagar <3 Ja högtiderna är riktigt jobbiga 🙁

 6. 30 december, 2020 / 16:11

  Ta hand om dig!!! Kramar!

 7. 30 december, 2020 / 23:14

  Hoppas ni får en mysig Nyår imorgon <3 Kram!!!

 8. 1 januari, 2021 / 18:38

  Huh ja, det är alltid under högtider som saknaden gör sig extra påmind, såklart. <3 Men vad fint att du har familjerna och att du möts med sån kärlek och värme, så att du går umgås i trygg miljö när du känner dig nere och ledsen. Och det är okej att sakna och vara just ledsen, särskilt första julen utan någon <3 KRAM och jag hoppas att du får ett fantastiskt 2021!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.