1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Idag besökte jag min morfars grav för första gången

Idag besökte jag min morfars grav för första gången. Ni som följer mig på instastories vet att jag har försökt hitta hans grav väldigt länge. Jag googlade, kollade olika hemsidor, riksarkiven och kontaktade Svenska kyrkan här i Trollhättan men han fanns ingenstans. Min mamma kollade även med min moster men hon visste inte heller vart han var begraven. Mitt sista hopp var att försöka hitta min morfars son. Jag fann en person på facebook med samma namn och det visade sig att det var min morfars son. Jag förklarade vem jag var och att jag sökte efter min morfars grav. Det visade sig att han var begraven en bit utanför Trollhättan.

Min mormor och morfar var aldrig gifta. Dom hade barn på varsitt håll och kort efter att min mormor hade gått bort så blev det konflikter vilket resulterade i att jag idag inte har någon kontakt med min släkt. Det är av den anledningen som jag inte visste vart min morfar var begraven för efter min mormors begravning så fick jag aldrig se honom igen.

Jag visste att det skulle bli mycket känslor idag men jag grät från de att jag hittade graven till det att vi kom hem igen. Det krossade mitt hjärta att vet att han har legat där i alla dessa år och att jag aldrig varit där en enda gång. Det var väldigt jobbigt att se graven då den inte såg ut så som jag hade förväntat mig. Min morfar ligger begravd i en familjegrav som går tillbaka ända till 1800-talet men det verkar inte som att dom har kyrkoskötsel eller så är det kanske för att vädret inte har varit det bästa de senaste dagarna. Jag kontaktade kyrkan där han ligger begraven för att se om graven har skötsel eller inte. Skulle det vara så att dom inte har det så tänker jag åka tillbaka och plantera lite blommor och göra det fint. Jag stod min morfar väldigt nära så det har varit väldigt känslosamt idag.

Dela

26 Kommentarer

 1. 14 april, 2018 / 19:44

  Va duktig du är som sökte och fann. Nu vet du i alla fall var han ligger och kan gå dit i framtiden! Kram

 2. 14 april, 2018 / 20:24

  här får du en STOR kram!

 3. 14 april, 2018 / 23:02

  Så mycket känslor förstår jag. Fint av dig att besöka, även att kontakta dem just för att du ville rå om hans gravplats, så mycket kärlek i det. Förhoppningsvis är det då bara för vädret är som det är som du sägeer.

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2018 / 11:31

   Vi får se vad kyrkan säger. Jämförde man med de andra gravarna så tror jag tyvärr inte att denna gravplatsen har krykoskötsel men vi får se vad dom säger.

 4. 14 april, 2018 / 23:54

  Men åh, vilket känslosamt inlägg! Jag är ledsen för allt som skett i familjen men verkligen glad att du hittat hans grav nu och har en plats att binda honom till, dit du kan gå och får vara ledsen, sörja och känna för honom. <3

 5. Bumlan
  15 april, 2018 / 05:04

  Så trist med familjebråk.. Speciellt eftersom du stod honom nära. Fint att du vill ta hand om graven, och tack för att du delade med dig ❤️
  Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2018 / 11:30

   Jag tänkte inte göra ett blogginlägg om det men jag har ju sagt att jag ska bli mer personlig och dela med mig. Är så glad över att jag har fått så himla fina kommentarer ifrån er. Är så tacksam för allt stöd <3

 6. 15 april, 2018 / 09:31

  Kram fina du <3 Så fint att du hittade hans viloplats till slut, nu kan du gå dit ibland <3

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2018 / 11:29

   Till slut så fann jag den äntligen. Känns väldigt bra att ha den platsen att gå till 🙂

 7. 15 april, 2018 / 09:47

  vad skönt att du hittade graven<3

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2018 / 11:28

   Ja det känns väldigt bra i hjärtat 🙂

 8. 15 april, 2018 / 10:04

  Så glad att du äntligen hittade den! Alla kramar till dig vännen <3 <3 <3

 9. 15 april, 2018 / 10:29

  Så skönt att du lyckades hitta den. Kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   15 april, 2018 / 11:27

   Ja det känns väldigt bra att äntligen ha varit där även fast det var väldigt jobbigt 🙁

 10. 15 april, 2018 / 18:16

  Jag vet hur d känns jag fann famrmors grav först efter pappa dött Den låg här i GBG på Kvibergs kyrkogård och skulle precis ta borts men jag räddade graven i ststa minut Nu ligger både pappa och farmor begravda där

  Ha en fin ny vårvecka 🙂 LOVE Maria

  • dixiwonderland
   Författare
   16 april, 2018 / 11:11

   Men gud! Vilken tur att du fann den i tid och så fint att dom får vara begravda tillsammans 🙂

 11. 16 april, 2018 / 08:13

  Tufft..! Men såå himla himla fint av dig att ta reda på vart gravstenen var och att du vill fortsätta underhålla den med blommor. Din morfar är garanterat oerhört stolt över dig! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   16 april, 2018 / 11:09

   Tack för dina fina ord! Då jag aldrig gick på hans begravning så känns det jätte bra att få vara där och sköta om det 🙂

 12. 16 april, 2018 / 09:09

  Å tufft. Men vad skönt att du hittade den!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 april, 2018 / 11:09

   Ja det känns väldigt bra i hjärtat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.