8   35
3   28
0   22
3   46
3   40
3   39
7   40
2   38

I September hade jag min bästa månad någonsin

Fredag morgon och solen skiner. Så glad att vi äntligen får ett par soliga dagar, speciellt då jag måste jobba väldigt mycket denna helgen. Vi ska fotografera en massa material men jag behöver också packa inför resan på Måndag. Planera vad för material som jag vill fotografera där borta och försöka styra upp det hela.

I September hade jag min bästa månad någonsin med mina sociala medier. Det tråkiga är att över hälften av allt som jag tjänar går till skatt, moms och andra tråkiga avgifter. Det är väldigt tufft att driva företag för när man jobbar som anställd så förstår man inte hur dyrt det faktiskt är. Eftersom att jag jobbar som egenanställd så har inte jag samma förmån att kunna dra av moms så som man kan göra när man har företag. Vill jag investera i utrustning som en kamera så måste jag betala samma pris som alla andra kunder men hade jag haft företag så hade jag kunnat betala en betydligt mindre summa. Nu ska jag ta ut Bonzo på en solig promenad innan jag börjar styla ihop olika outfits inför de kommande dagarna.


Friday morning and the sun is shinning. So happy that we finally have a couple of sunny days, especially when I have to work so much this weekend. We will photograph a lot of material but I also need to pack for my trip on Monday. Plan what material I want to photograph over there.

In September I had my best month ever with my social media. The sad thing is that over half of all that I earn goes to taxes, vat and other boring fees. It’s very tough to run a company because when you work as an employee you do not understand how expensive it actually is. I´m a in a very motivated place right now and I love working. I love creating and see my social media grow. Now I´m gonna take Bonzo out for a walk in the sun and after I will start styling some outfits together so we know what to shoot this weekend. 

Dela

20 Kommentarer

 1. 27 oktober, 2017 / 12:02

  Det är verkligen sjukt vad mycket skatt vi betalar! Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   28 oktober, 2017 / 15:08

   Ja och då betalar man betydligt mer som företagare än som anställd…

   • Maria
    1 november, 2017 / 05:55

    Fast det man får tänka på är vart all skatt går till. Vi i Sverige är ett av de bästa länderna i världen, Varför? Jo för vi har gratis skola, gratis sjukvård mm som just finansieras av skatter 🙂

    • dixiwonderland
     Författare
     1 november, 2017 / 08:56

     Fast du kan ju inte på allvar tycka att vi har bra skolor, sjukvård och äldreomsorg? Det är ren katastrof här i Sverige och har varit under många år. Dom vill höja skatterna konstant och ändå blir det aldrig några förbättringar på dessa områden. Bara för att något är gratis betyder det inte att det är bra.

 2. 27 oktober, 2017 / 12:22

  Vi egenföretagare får jobba hårt, men du verkar vara både målinriktad och fokuserad! Ha en bra helg! Hälsa Bonzo

  • dixiwonderland
   Författare
   28 oktober, 2017 / 15:07

   Ja det måste man vara för att ta sig någonstans 🙂 Tack detsamma!

 3. 27 oktober, 2017 / 13:20

  Vad roligt att september var din bästa månad 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   28 oktober, 2017 / 15:07

   Ja, nu hoppas jag att jag lyckas slå det varje månad framöver 🙂

 4. 27 oktober, 2017 / 13:59

  Förstår att det måste vara kämpigt att vara egenanställd! Men vad roligt att september gick så bra 🙂

 5. 27 oktober, 2017 / 14:07

  Men va kul!

 6. 27 oktober, 2017 / 16:10

  Kul att det går bra för dig 🙂

 7. 27 oktober, 2017 / 20:55

  Hur kommer det sig att du inte startat företag? 🙂 Kanske hade varit billigare i långa loppet? Å andra sidan verkar det rätt knöligt..

  • dixiwonderland
   Författare
   28 oktober, 2017 / 15:05

   Just nu tjänar jag för lite pengar för att jag skulle tycka att det vore lönsamt. Jag skulle behöva skaffa en revisor och det hade nog kostat mer än vad jag tjänar. Tycker det är så himla smidigt med att fakturera via en annan part som sköter allt med skatt och avgifter 🙂

 8. 28 oktober, 2017 / 12:39

  har du funderat på att starta ett företag av något slag? 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   28 oktober, 2017 / 15:02

   Inte som planerna ser ut nu. Trivs väldigt bra med att vara egenanställd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.