0   30
6   30
6   42
0   27
0   19
5   33
5   38
2   46

Hela vår matbudget för September

Hela vår matbudget för September

Så vi började September månad med ett mål, att sänka vår matbudget med 1000 kronor. Det har varit en spännande månad. Men också en krävande. Vi har behövt planera och tänka betydligt mycket mer än vad vi gjorde tidigare. Förr så kollade jag aldrig priserna utan jag tog bara det som jag vill ha för stunden. Men som sagt så har det krävt mycket mer planering.

Hela vår matbudget för September

Det som jag har gjort varje vecka är att se vad som finns på kampanj hos Ica Maxi och Ica Jätten. Vi har alltid handlat på Ica så vi hade förmodligen kunnat sänka kostnaderna ännu mer om vi bytt till en billigare butik. Men tid och pengar är en balansgång. Efter att ha sett vad som finns på kampanj så har jag planerat veckans måltider utefter det. Och det har gått bra. Fisk är något som vi sällan äter men då det var på kampanj så blev det flera måltider med fisk. Köttgryta är något vi har ätit mycket av och då har serverat det med ris eller pasta.

Hela vår matbudget för September

Så nu är ni nog väldigt nyfiken på vad vår matkostnad för September landade på. Jag kan glatt meddela att under hela September månad så spenderade vi 2803 kronor på mat. Jag är super stolt över detta. Vi har fått lite kommentarer från andra som sagt ”Men jag vill äta bra mat”. Och jag skulle mer säga att det är lathet från deras sida för som ni kan se på bilderna så har vi ätit bra mat.

Hela vår matbudget för September

Jag gjorde som så att vi åt för ca 750 kronor i veckan. Om vissa veckor hade extra bra kampanjer då blev det att vi kanske spenderade 100-150 kronor extra. Men det gjorde också att vi inte behövde spendera lika mycket pengar veckan därpå så jag tyckte att de jämnade ut sig bra. Här nedanför så kan ni se alla våra köp under September månad.

ICA Jätten404
Hemköp95
Hemköp88
Hemköp83
Hemköp69
Jätten256
Maxi320
Hemköp13
Hemköp49
Hemköp19
Maxi545
Jätten167
Hemköp57
Hemköp19
Jätten155
Maxi195
Jätten59
Hemköp87
Hemköp123

Naturligtvis så ser allas budget olika ut. En familj med tonårspojkar kommer ha en betydligt högre matbudget än en barnfamilj med små barn. Min tanke med att dela med mig av min matbudget är för att inspirera andra. I en tid där alla priser stiger och många är oroliga över sin ekonomi så kan små förändringar göra stor skillnad i det långa loppet. Nästa Lördag fyller jag år och då är planen att jag ska göra min egen smörgåstårta. Det är inte speciellt billigt så det blir intressant att se hur det kommer påverka vår matbudget.

Dela

4 Kommentarer

 1. Sari
  23 september, 2022 / 15:47

  Så jäkla grym är du 😍

 2. 27 september, 2022 / 16:02

  Vad grymt! Jag måste ärligt säga att jag har lite dålig koll på vårt matkonto. Eller, jag vet ju ungefär vad vi brukar handla för i veckan. Men i dessa tider finns det ju verkligen anledning att se över budgeten ordentligt och se vad man kan spara in.

  • dixiwonderland
   Författare
   28 september, 2022 / 09:49

   Jag tror många behöver gå igenom sin ekonomi betydligt mer än tidigare. Vissa utgifter som hyra osv kan vi inte påverka men mat är en kostnad som vi faktiskt kan påverka rätt mycket. Man kan odla sina egna grönsaker tex. Eller köpa varor med kort datum. Sen är vi alla olika och vissa vill kanske bara äta ekologiskt, vissa vill bara äta svenskt. Men jag tycker absolut att man ska kolla igenom sin matbudget och sedan skapa mål som fungerar för sin familj 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.