6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Gotland efter 11,5 timmes resa

Gotland efter 11,5 timmes resa

Efter 11,5 timmes resa så var vi äntligen framme på Gotland

Jag sov inte mer än tre timmar natten innan vi skulle åka och redan klockan 07:20 satt vi i bilen på väg mot Nynäshamn där vi skulle ta färjan över havet. Det regnade hela resan men allt gick väldigt bra. Det jobbigaste var båten. Det tog sån fruktansvärt lång tid (över en timma) innan vi fick åka på. Och väl på så var det rena cirkusen med en massa barn som sprang som idioter, hoppade och skrek. Jag fattar att det inte är lätt som förälder att resa med barn men fyfan säger jag bara. Då jag inte hade sovit mycket natten innan samt att mina receptbelagda åksjuketabletter gör mig trött så ville jag sova på båten men det var omöjligt.

Samma unge sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka. Bakom kom morsan, våra blickar möttes men nej hon kunde inte säga till sin unge att sluta springa och skrika då det fanns personer som försökte vila/sova. Ska tillägga att jag inte var den enda. Sen ska vi inte tala om alla ungar som skrek så att man trodde att lungorna skulle explodera. Men utöver detta så gick båtresan väldigt bra. Jag kunde känna av illamåendet i början men när tabletterna började verka så gick det väldigt bra. Är så himla tacksam för tabletterna för utan dom hade jag aldrig klarat av resan.

Gotland efter 11,5 timmes resa

Vi bor på Värdshuset Lindgården och vi är så nöjda. Ikväll när vi anlände så var hotellet stängt men precis utanför vår dörr är det en bar så vi får se hur livat det blir imorgon. Jag hoppas inte att det kommer störa allt för mycket. Efter att ha kommit in på rummet så tvättade jag håret, sminkade mig i rekordfart och tog på mig en klänning. Båten var försenad så vi anlände lite senare än planerat så det blev väldigt stressigt. Men vi hann fotografera lite innan vi skulle iväg och äta.

Gotland efter 11,5 timmes resa
Gotland efter 11,5 timmes resa
Gotland efter 11,5 timmes resa

Jag hade bokat bord på Torgkrogen flera veckor innan vi skulle resa. Det var det enda som vi hade planerat för jag ville inte att vi efter en så lång resa skulle behöva leta efter en plats att äta på. Tyvärr så blev jag väldigt besviken. När vi kommer dit så har de inga bord lediga ute, detta trots att vi bokat. Väl inne i restaurangen så fick vi sitta vid ett bord där det fanns ett ljus på bordet men som inte ens var tänt.

Jag bad om en alkoholfri söt drink som var väldigt god. Johan beställde öl men fick inte ett glas till ölen. Och när vi bad om vatten så fick vi endast två glas med vatten istället för en flaska med vatten. Till middag beställde jag fläskfilé med kantarellsås och pommes. Tyvärr så var mina pommes brända och fläskfilén var torr. Sambons plankstek smakade så mycket bättre så jag önskar att jag hade tagit det istället. Personalen var trevlig men tyvärr så kan jag inte rekommendera detta stället. Vet att jag är sjukt petig men för de priserna som vi betalade så förväntar man sig att ljus på borden ska vara tända och att man blir serverad en flaska med vatten utan att behöva be om det.

Gotland efter 11,5 timmes resa

Efter maten gick vi en liten promenad. Det är så vackert här! Så instagram vänligt. Är glad att jag packade med så många outfits. Men nu ska jag ta och sova. Är helt slut efter denna långa dagen. Och någonstans i vårt rum finns en enorm spindel som Johan skulle fånga men spindeln var för snabb så nu är den här och smyger. Förhoppningsvis så slipper jag stöta på den något mer under vår vistelse men med min tur så lär den väl vara rätt över huvudet på mig när jag vaknar. Glöm inte att följa mig på instagram för live uppdateringar från vår resa.

8 Kommentarer

 1. 26 juli, 2022 / 10:22

  Hoppas att ni får en bättre fortsättning på resan. Jag undrar om du kan berätta vad dina åksjuketabletter heter? Till en som också blir sjösjuk av att typ tänka på en båt 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   30 juli, 2022 / 20:32

   Jag fick Prometazin Actavis utskrivet. Kan dock säga att du inte får ta dessa samtidigt som du kör någon typ av fordon. Det är rena sömnpillret. Första gången jag tog tabletterna höll jag på att somna mitt i gatan. Tabletterna fungerade bra på båten men jag sov också större delen av resan. Det är inga tabletter du ska ta om du vill åka iväg med båt och tex bada i havet/sjön eller liknande. Då borde du hitta något betydligt mildare. Jag hade önskat att den bara tog bort illamåendet. Att bli så fruktansvärt trött påverkar en resten av dagen/kvällen.

 2. 27 juli, 2022 / 11:09

  Ohh så härligt, Gotland är sååå fint

  • dixiwonderland
   Författare
   30 juli, 2022 / 20:32

   Magiskt! Helt otroligt att så mycket fortfarande är bevarat 😀

 3. 27 juli, 2022 / 19:06

  Hoppas ni får en underbar vistelse! <3

 4. 2 augusti, 2022 / 12:21

  Tack för ditt svar! Jag förstår, det var bra att få höra från dig innan jag träffar doktorn, då kan jag vara lite beredd på vad hon föreslår 🙂 Trötthet som biverkning brukar jag få om det finns med på listan av biverkningar så jag tror absolut att jag också kommer vara klubbad..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.