23   34
7   23
9   30
26   42
2   33
0   23
2   30
0   20

Gå igenom företagen

Jag tänkte att det var dags att skriva lite om mina olika företag. Halva året av 2020 har passerat och jag tycker det har gått väldigt fort. Just detta året är ett av de värsta i mitt liv och förmodligen många andras också. Hur tänker jag kring företagen efter första halvåret?

vit klänning i spets från by malina bland rapsfälten

Bloggen

Bloggen är min största inkomstkälla och även min favorit när det kommer till mina sociala medier. Många valde att sluta blogga i år men jag älskar det och tror att jag alltid kommer blogga och dela med mig av mitt liv. De två första månaderna började helt galet bra. Jag hade omsättningsrekord både Januari och Februari. Sen kom Covid-19 och allt sattes på paus. Precis som för många andra företag så påverkades jag också av detta. Under Mars månad fick jag ingen lön överhuvudtaget och naturligtvis var jag rädd att detta skulle bli mitt sämsta år hittills. Under sommaren så brukar jag inte ha många samarbeten alls då många har semester. Jag brukar få ta pengar från min sommarbuffert för att kunna betala räkningar, mat och shopping. Men i Maj så började samarbetena trilla in på nytt igen och jag vågade faktiskt andas ut lite. Jag har höjt priset för mina samarbeten och det rullar på bra.

Youtube

Även om jag just nu inte tjänar några pengar alls på min Youtube kanal så lägger jag ner väldigt mycket tid på den. Det är ett forum som jag tycker om att kombinera med bloggen och mina framtidsplaner är stora. Jag har nyligen investerat pengar i Epidemic Sound vilket ger mig fri tillgång till en massa musik som jag kan använda i mina videos. Jag får betala en månadsavgift vilket kanske inte är det bästa när jag inte tjänar något på mina videos. Men musiken i filmerna som jag skapar är så otroligt viktig. Det skapar en stämning och jag tror att detta i slutändan kommer vara en väldigt bra investering för mig. Mitt mål är naturligtvis att nå 1000 subscribers så att jag kan ansöka om att bli Youtube Partners och på så vis kunna tjäna pengar på min youtube kanal. Det innebär också att jag behöver starta enskild firma vilket känns lite läskigt. Men min Youtube kanal växer över förväntan och det ger mig motivation till att prestera ännu bättre.

vit klänning i spets från by malina bland rapsfälten

Instagram

Dixiwonderland | Dixiwonderlandplants | Wondersbydixi | Loveubonzo

Just nu tjänar jag inga pengar alls på min instagram. Mitt flöde är såpass viktigt att jag faktiskt tackar nej till samarbeten just för att det skulle förstöra mitt flöde. Mitt fokus just nu är att ha alla mina fyra konton i rullning. Att de alla ska vara aktiva och uppdatera regelbundet. Det är lättare sagt än gjort med allt annat som ska uppdateras men jag tycker att jag har varit rätt duktig nu det sista. Önskar verkligen att man kunde tidsinställa inlägg. Det hade underlättat så mycket!

Facebook

Nu när jag äntligen har hittat att man kan tidsinställa inlägg så uppdaterar jag regelbundet så fort som jag har material. Facebook är den plattformen som jag lägger minst tid på av alla mina sociala medier. Men jag tror det är viktigt att ha både instagram och facebook just för att olika åldrar använder de båda på olika sätt. Jag hade naturligtvis önskat att jag skulle haft en massa fotograferingar denna sommaren men på grund av Covid-19 så har jag inte känt att det har varit aktuellt.

Hur ser planerna ut för resten av året

Mellan Juni och September så har jag semester. Naturligtvis så kan jag inte ha en normal semester som många andra. Min semester innebär att jag jobbar i stort sett varje dag med företagen men jag försöker dra ner på antalet timmar istället. Det är jobbigt att inte leverera som man har gjort tidigare för jag har ingen aning om hur ni kommer att reagera. Jag vet att jag själv tappar intresset när personer jag följer inte uppdaterar mycket. Men samtidigt så måste jag också tänka på min hälsa. Att jobba varje dag året runt med företagen är ingen bra idé hur mycket man älskar det man gör. När hösten kommer så är min plan att strukturera upp ett schema kring företagen. Det har inte varit lätt att arbeta samtidigt som min sambo har arbetat hemifrån. Hans jobb går före mitt så när han har haft möten osv så har jag inte kunnat arbeta på samma sätt. Det svåraste har varit att spela in videos eftersom vi sitter ihop 24/7. Men efter sommaren så hoppas jag att det går tillbaka till det normala. Att min sambo jobbar i Göteborg så att jag kan ha mina produktiva dagar.
Dela

12 Kommentarer

 1. Lisa
  13 juni, 2020 / 14:18

  Sjukdomen heter Covid-19, inte Convid-19 😉 Jag gillar din Youtube-kanal mest, längtar efter nya videos!

  • dixiwonderland
   Författare
   13 juni, 2020 / 21:57

   Fixade det nu 😅 Kommer en ny video på Måndag 😀

 2. 13 juni, 2020 / 22:23

  SÅ roligt att du hade omsättningsrekord både januari och februari på bloggen, samt att det kommit igång under maj igen. Tycker du är så duktig och vet ju själv hur det är att hålla koll på massor eftersom jag själv jobbar på flera plattformar, i butikerna, nätverkar och har möten, samt är anställd. Men älskar att jag gör just det jag vill, då kan man gå hur långt som helst tror jag, vilket jag också tror du kommer göra även om 2020 är ett skitigt mellanår. 🙂 Jag hejar på dig, alltid! :*<3

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juni, 2020 / 23:40

   Tack för dina alltid så fina och peppande ord. Betyder så mycket <3

 3. 14 juni, 2020 / 08:55

  Gud så spännande att ta del av!

 4. 14 juni, 2020 / 14:04

  Vad skönt att du började få samarbeten igen och jag kommer nog aldrig heller sluta blogga. <3 Kramis

 5. Anna
  14 juni, 2020 / 17:21

  Hej Dixi! Du har säkert koll, men i mitt jobb arbetar vi en del med sociala medier och använder där verktyget/hemsidan Socialbakers. På den kan man tidsinställa Instagram poster :). Vi använder den för Facebook, IG och Twitter. Kanske kan vara något.

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juni, 2020 / 23:39

   Jag har ingen koll 😂 Aldrig hört talas om verktyget tidigare. Dock verkar det kosta pengar och jag har redan så mycket utgifter för företagen så får avvakta. Men ska absolut lägga till hemsidan ifall det blir aktuellt i framtiden 😀 Jätte gulligt av dig att tipsa om detta.

 6. 14 juni, 2020 / 20:49

  så intressant inlägg! lycka till med alla mål 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.