3   30
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Floristutbildning: Hemläxa 3 Form

Min floristutbildning rullar på bra. Det senaste kapitlet handlade om form blandat med arrangemang och cellofaninslagning. Jag gick igenom de olika delarna en gång innan jag tog mig an hemläxan som var form.

Uppgiften gick ut på att välja nio olika blommor som jag sedan skulle beskriva i: Material, Form, Rörelse, Yta och Färg. Material och färg var enkelt men när det kom till form, rörelse och yta då blev det betydligt svårare. Jag tror många tänker att en blommas form är upp eller som man inom floristyrket skulle säga uppåtsträvande. Men det finns svängd uppåtsträvande och bruten uppåtsträvande. Samt fallande, diagonal, horisontal och vertikal. Med andra ord så är det inte så lätt när man ska använda dessa orden för att beskriva blomman. Jag var helt säker på att jag skulle misslyckas med denna uppgiften.

Floristutbildning: Hemläxa 3 Form

Men till min stora glädje så fick jag precis veta att jag klarade min hemläxa även denna gången!

Jag blev så himla glad men också lite chockad för jag var så inställd på att inte få godkänt. Detta var för mig en svår uppgift för mycket av det som jag läser är saker som jag aldrig tidigare har tänkt på. Innan tänkte jag att alla blommor är runda och att alla blommor är mjuka. Inom floristyrket så använder man svåra ord som är lite främmande för mig. Och jag tror även det är detta som gör att jag blir osäker. Och eftersom jag är så rädd för att misslyckas så gör jag förmodligen uppgiften svårare i mitt huvud än vad den egentligen är.

Jag minns inte om jag har nämnt detta förut men jag har pratat med mitt faktureringsföretag och de sa att jag kan jobba som florist via dom. Största problemet med mig är att jag vill göra saker på mitt sätt. Och jag har extremt svårt att bryta mig ifrån det. Menar inte att jag inte vill lära mig nya saker eller är öppen för andras tips och idéer. Men när det kommer till blombuketter så vill jag göra buketter som jag anser är fina. Därför om jag kör eget så vet mina kunder vad de har att förvänta sig. Vill man ha tre röda rosor och inget grönt då är inte jag rätt florist för dig. Men vill du ha en bukett som gör ett statement då är jag floristen för dig.

Här finner du min andra hemläxa | Ni glömmer väl inte att följa mitt floristkonto

Dela

6 Kommentarer

 1. Anne-Marie
  27 april, 2021 / 18:41

  Grattis 😃 vad roligt att du blev godkänd 😍😘❤️

 2. 27 april, 2021 / 20:19

  grattis, heja heja dig!

 3. Isabelle
  28 april, 2021 / 08:31

  Det är så sjukt kul att du delar med dig av din utbildning – jättespännnade att få en liten inblick i allt kul som du får lära dig 😀 och GRATTIS till att du klarade det! Du är ju så himla grym!!

  • dixiwonderland
   Författare
   28 april, 2021 / 08:58

   Kul att du uppskattar dessa inläggen och tack fina du ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.