3   28
0   22
3   46
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Feeling Through | När en hemlös tonåring möter en man som är både blind och döv

Feeling Through | När en hemlös tonåring möter en man som är både döv och blind

Jag såg precis kortfilmen Feeling Through som kom ut 2019. Jag blev så himla berörd av denna filmen så jag kände att jag måste dela den med er. Filmen handlar om Tereek. En ung hemlös kille som försöker hitta en plats att sova på för natten. I sina försök så möter han Artie. En man som både är blind och döv. Artie ber om hjälp och det visar sig att detta är ett möte som kommer förändra Tereek.

Vi lever i en värld där allt fler slutar bry sig

Man är så upptagen av sig själv att man inte ser vad som sker runt omkring en. Jag är en person som har fått gå igenom väldigt mycket. Det har gjort att jag uppskattar de livet jag har idag. Jag kan bli fruktansvärt irriterad över personer som är fullt friska och som gnäller över småsaker. Jag tänker ofta att en person i rullstol förmodligen hade älskat att kunna gå. Eller att en döv person hade älskat att kunna höra musik. Man ska inte jämföra problem då alla människor har rätt till sina känslor och vi är alla olika. Men jag önskar att folk kunde sluta lägga tid på små saker som inte betyder något.

Jag hoppas att ni tar er tiden att se denna filmen. Den är bara 20 minuter lång men jag är säker på att den kommer beröra er lika mycket som den berörda mig. Skådespelaren som spelar Artie heter Robert Tarango och han blev den första personen i världen att få en huvudroll som både blind och döv.

Feeling Trough har vunnit hela 14 utmärkelser

Det är så viktigt att vi ser varandra. Oavsett om vi är olika eller inte. Jag är säker på att man kan lära så mycket av varandra bara om man ger det en chans. Tänker ofta tillbaka på hur jag var i skolan och vad jag ångrar mitt beteende idag. Jag önskar att jag hade stått upp mer för de som var svaga. Jag önskar att jag hade varit en mer omtänksam person och att jag stod upp för de som blev utsatta. Det är svårt att se tillbaka på den tiden nu när man är vuxen och vet bättre. Men jag försöker varje dag bli en bättre människa. Jag försöker le, hjälpa till och finnas där så mycket som jag bara kan. Att hjälpa andra gör mig glad.

Feeling Through är en viktig film

Även om jag aldrig kan förstå hur det är att leva som både blind och döv så blir jag glad av att se lyckan hos Robert. Trots att han förmodligen stött på många motgångar så gick hans dröm i uppfyllelse. Som sagt en fantastisk film som jag hoppas att ni vill se. Sen måste jag även berömma Steven Prescod som spelar den hemlösa killen Tereek. Även han gjorde ett fantastiskt jobb. Jag hoppas verkligen att ni tar er tiden att se denna filmen.

Dela

7 Kommentarer

 1. 30 mars, 2021 / 20:15

  Så intressant!

 2. 30 mars, 2021 / 20:34

  Oj, varken sett eller hört talas om men ska ta och se <3

 3. 1 april, 2021 / 20:25

  åh den ska jag komma, verkar jättefin

 4. 1 april, 2021 / 20:28

  åh den ska jag komma ihåg, verkar jättefin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.