3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

En hektisk Lördag

En hektisk Lördag

I Fredags när jag dammsög så gick proppen. Jag hade precis dammsugit klart när jag ska stänga av dammsugaren och jag ser hur det kommer blixtar ur dammsugaren och allt släcks ner. Jag hade precis kopplat in vår AC så det blev en kortslutning. Bytte propp och tänkte inte mer på det förrän morgonen efter. När min sambo sätter igång vattenkokaren så börjar vårt proppskåp att fräsa…

Kontaktar grannen som skriver att jag ska ringa jouren. Fick prata med en jätte trevlig man som ber mig testa en massa olika saker men det verkade som att vår nya vattenkokare var trasig. Och företaget som vi köpte den av har gått i konkurs… Då vi hade massa inplanerat under dagen och jourkillen sa att de inte går in i lägenheten om vi inte är hemma så skulle vi återkomma om det fortfarande fräste när vi kom hem. Vill också bara poängtera att det endast fräste när vattenkokaren var igång men inte när vi använde något annat.

En hektisk Lördag

Så efter en extremt oskön start på Lördagen så åkte vi bort för att gå en promenad med Smilla i regnet. Det var så skönt att bara så komma ut och ta det lugnt med sötaste sällskapet. Nu har jag tagit ut Smilla i 3 månader och jag älskar våra promenader. Jag känner att vårt band börjar bli starkare nu vilket är så himla roligt. Det tar lite tid innan man lär känna varandra och alla hundar är unika precis som vi människor.

En hektisk Lördag

Direkt efter Smilla så hoppade vi in i bilen och åkte ner till Kungälv för att besöka Mariebergs Gårdsbutik. Vi handlar allt vårt kött ifrån dom när vi beställer via Reko Ringen. Jag kontaktade dom för flera veckor sedan och frågade om jag kunde få köpa ull ifrån dom och de hörde av sig tidigare i veckan och sa att jag kunde få en hel sopsäck för 100 kronor. Så sjukt prisvärt!

Klockan hade hunnit bli rätt mycket så vi stannade till vid ett gulligt cafe som heter Mors Mössa. De hade de godaste pizzorna! Wow va gott det var. Och som ni kunde se. När vi parkerade så såg vi att det var några som fotograferade bröllopsbilder. Jag började se SVT nya serie Bröllopsfotograferna nu i veckan. Har ni inte sett serien så måste ni se den. Otroligt fin och välgjord serie som visar hur det är att arbeta som fotograf. Jag har själv fått flera förfrågningar om att fotografera bröllop men sen kom pandemin och jag misstänker att bröllopen ställdes in.

En hektisk Lördag

Efter Kungälv så åkte vi till Öresjö. Kolla va mina tulpaner växer! De är så vackra. Men jag noterade att färgerna inte riktigt stämde överens med bilderna på nätet. Tydligen så är de vanligt att de ändrar färgerna online för att öka försäljningen vilket är riktigt tråkigt. De orange tulpanerna skulle egentligen vara pastellaprikosa.

Sen så var det dags att få ut fårullen. Denna fårullen kommer räcka till nästa år också. Jag har fortfarande inte planterat ut alla växterna än så jag kommer lägga ut mer när allt är ute. Men så länge så satte jag upp det på några av mina stolpar. Fårullen är för att hålla borta rådjuren. Jag tänkte även köpa Trico Garden som man sprutar på blommorna för att hålla rådjuren borta. Nu har jag spenderat 2 månader med att odla upp alla blommor och jag skulle gråta floder om allt försvann på bara några minuter på grund av rådjuren.

En hektisk Lördag

När vi var i Kungälv så besökte vi även deras Gardencenter och naturligtvis så fick dessa följa med hem. Jag hade en Silvery Ann sen tidigare men man kan aldrig ha för många haha. Och idag, ja tro det eller ej så började jag skriva detta blogginlägget vid tio på morgonen men det har varit cray cray idag också. Träffade två super söta personer idag som skulle hämta växter av mig. Sen hade jag en mysig promenad i skogen med Nala. Nu väntar jag på att en tredje person ska komma och hämta de sista Monstera Variegata sticklingarna. Så skönt att allt har blivit sålt. Men här hemma finns det alltid något att sälja. Hoppas att ni har haft en fin helg.

Dela

6 Kommentarer

 1. 22 maj, 2022 / 19:28

  Så har det hänt oss också en gång då kaffekokaren, tekokaren, och brödrosten var i gång då gick proppen.

  • dixiwonderland
   Författare
   23 maj, 2022 / 14:36

   Det är väldigt vanligt. Dock inte speciellt vanligt att det flyger blixtar som det gjorde för oss 🤣

 2. 22 maj, 2022 / 19:42

  Vilka härliga bilder. Och så roligt att du älskar promenaderna med Smilla 🥰

  • dixiwonderland
   Författare
   23 maj, 2022 / 14:36

   Tack snälla 😀 Klart att jag älskar dom! Älskar att spendera tid med alla vovvarna som jag har 🥰

 3. 22 maj, 2022 / 20:12

  Pizzan såg verkligen helt fantastisk ut! Och vilken pang-deal med ullen?! Riktigt bra fynd! 😊

  • dixiwonderland
   Författare
   23 maj, 2022 / 14:37

   Den var magiskt god 😀 Önskar att det låg lite närmare så att vi hade kunnat äta där oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.