2   19
3   16
4   22
0   14
1   46
6   28
0   21
5   22

En dag ute i Smögen

båtarna ligger vid bryggan i smögen

I Lördags åkte vi iväg till Smögen som ligger strax en timma ifrån Trollhättan. Sist vi var i Smögen var var den 27 Juli 2017 så det var ett bra tag sedan. Rekommenderar verkligen att ni klickar er in och ser de super fina bilderna som jag fotograferade då. Smögen har verkligen sin charm men på grund av Covid-19 så var det smockfullt med folk! Ofta när vi har åkt ner så har det inte varit jätte mycket folk där men nu tog det oss 30 minuter att hitta en parkering.

Platsen där vi brukar stå hade dom gjort om så det var endast husbildar/husvagnar som fick stå där. Hela ICA parkeringen var full så vi åkte vidare. Den stora parkeringen som de har var full, parkeringarna vid skolan var full, de små parkeringsplatserna var… fulla! Det var med andra ord fullt precis överallt. Förstå att vi var glada att vi åkte såpass tidigt att vi hade 45 minuter på oss att hitta en parkering innan vi skulle äta mat på restaurangen som jag hade bokat. Vi åkte tillbaka till ICA och kunde se ett annat par som också letade parkering. När vi sitter i bilen så ser jag en man komma ut med en matpåse så jag hoppar ur vår bil och förföljer honom haha. När vi väl får ögonkontakt så frågar jag om han ska åka vilket han skulle så jag fick ringa min sambo och guida honom till parkeringen.

Göstas Fiskekrog i Smögen. Göstas Västkuströra. Handskalade räkor · majonnäs · kokt ägg · rödlök · gräslök · citron · brioche.
Göstas Västkuströra
Handskalade räkor, majonnäs, kokt ägg, rödlök , gräslök, citron & brioche
göstas fiskekrog. färska räkor.
götas fiskekrog. vår fiskgratäng. Rödtunga · gruyèreost · färsk tryffel · hummer · smörsås · morot
Vår Fiskgratäng
Rödtunga, gruyèreost, färsk tryffel, hummer, smörsås & morot
Göstas Fiskekrog. Moules Frites. Blåmusslor · vitt vin · grädde · vitlök · Pernod · persilja · fänkål · schalottenlök · pommes frites · aioli
göstas fiskekrog. Moules Frites. Blåmusslor · vitt vin · grädde · vitlök · Pernod · persilja · fänkål · schalottenlök · pommes frites · aioli
Moules Frites
Blåmusslorm, vitt vin, grädde, vitlök, pernod, persilja, fänkål, schalottenlök, pommes frites & aioli

Göstas Fiskekrog

Vi hade bokat bord på Göstas Fiskekrog. Sist vi var på Smögen så åt vi på The Barn som precis hade öppnat där då. Men nu kände vi båda att vi ville äta något klassiskt för Smögen.

Min sambos förrätt var något av det godaste jag har smakat! Den var verkligen värd varje krona. Jag valde att äta lite räkor till förrätt och de var så goda! Till varmrätt beställde min sambos deras fiskgratäng men med tanke på priset så tyckte vi att det var väldigt lite mat på tallriken. Jag beställde in musslor och fick en chock när jag lyfte på locket och såg hur galet mycket musslor det låg i grytan. Men helvete va goda de var! Så lena i smaken och smakade inte alls salt eller hav som de ibland kan göra. Det var fantastiskt gott. Dock så blev jag besviken på mina pommes. Betalar man 235 kronor så tycker jag att ett par ordentliga pommes är ett måste än små McDonalds pommes. Får väl vara glad över att det inte var Max pommes haha.

Jag beställde även in min älskade alkoholfria drink som jag alltid beställer. Den var så god! Den var så där underbart perfekt som den ska vara. Alla som gör den gör ju olika men wow. Kan säga att jag beställde in två för den var så god haha. Jag kan varmt rekommendera Göstas Fiskekrog. Personalen var så himla trevlig trots att de var stressade. Det var bra mellanrum mellan varje bord. Maten smakade fantastiskt men man ska vara medveten om att man får inte speciellt mycket mat. Deras räkmacka var dock väldigt stor men vi var lite besvikna med tanke på priserna. Men jag kan absolut tänka mig att äta där igen. Dock måste man boka bord! När vi kom dit var det kö utanför och när en person tillslut frågade om bord så var det 17 personer före i kö som väntade på bord ifall någon skulle avboka.

bryggan på smögen
smögen
klipporna i smögen
klipporna i smögen
jag i smögen

Klipporna i Smögen

Efter middagen gick vi bort till klipporna vilket är ett måste när man är i Smögen. Vi gick till samma plats som vi alltid är vid. Det var så skönt att sitta där uppe och kolla ut mot havet. Det var flera som hade picknick eller som badade. Jag försökte slappna av och vara i nuet men det var svårt. Ofta när vi åker iväg så här så stressar jag igenom hela dagen. Det är något som jag hatar men det kommer tyvärr med jobbet. Fånga alla ögonblick. Uppdatera på plats. Och ni tänker kanske, men lämna kameran hemma. Kan säga att den stressen hade varit betydligt värre för mig. Åka bort och inte ha med kameran med skulle nästan ge mig dödsångest. Jag vet att detta är ett stort problem som jag har och något jag behöver arbeta mycket mer med.

smögen klänningen
Smögen klänningen som jag kallar den för.
Missa inte de magiska bilderna vi fotograferade för 3 år sedan.
havet i smögen
båtarna i havet i smögen
himlen i smögen
bryggan i smögen
vackra blommor i smögen
vackra blommor i smögen
kossorna betar vid havet

Sen åkte vi hem vid sju tiden på kvällen. Den sista bilden på kossorna tog jag när vi körde i 70 km/h. Snacka om att fånga ett ögonblick! Det var väldigt kul att få åka till Smögen igen. Det är otroligt vackert men nästa gång vill jag nog besöka Kungshamn. Har aldrig varit där mer än att vi åkt igenom för att ta oss till Smögen. Men det får vänta till nästa sommar.

Dela

4 Kommentarer

 1. 3 augusti, 2020 / 20:45

  Men snälla vilken härlig dag du har haft! Och all mat såg så god ut trotts att jag inte är så glad för musslor 🙂

 2. 4 augusti, 2020 / 10:35

  Jag tycker faktiskt att det är riktigt tråkigt att gå på restaurang och beställa någon mat, och så är det pommes till liksom…

  • dixiwonderland
   Författare
   4 augusti, 2020 / 20:08

   Ja när det är små pommes. Men är det stora frasiga då älskar jag det 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.